Dezastrul Saga continuă: Concertul lui Armin van Buuren, țeapă din nou! Au anunțat luni de zile un eveniment pentru care nu aveau autorizație! | EXCLUSIV

Dezastrul Saga continuă: Concertul lui Armin van Buuren, țeapă din nou! Au anunțat luni de zile un eveniment pentru care nu aveau autorizație! | EXCLUSIV
Foto: Armin van Buuren - Facebook
Publicat: 02/09/2022, 17:58
Actualizat: 03/09/2022, 09:57

Organizatorii festivalului Saga au anulat concertul celebrului DJ olandez Armin van Buuren, de pe data de 24 septembrie, de la București. Organizatorii au precizat pentru Gândul că raționamentul anulării este unul financiar, mai ales că evenimentul se ținea cu intrarea liberă. Pe de altă parte, surse din cadrul Municipalității au precizat pentru Gândul că evenimentul oricum avea șanse mici să primească autorizație, astfel că organizatorii au renunțat din timp.  

Olandezii de la Alda Events, cei care organizează Saga Festival în România, nu-l mai aduc pe celebrul DJ Armin Van Buuren la București.

Van Buuren ar fi trebuit să mixeze pe 24 septembrie, în cadrul unui eveniment numit Sound of Bucharest.

Organizatorii au precizat pentru Gândul că raționamentul anulării este unul de natură financiară.

„Evenimentul se amână din considerente financiare”, au precizat pentru Gândul reprezentanții SAGA.

Pe de altă parte, surse din cadrul Primăriei Capitalei au precizat pentru Gândul că evenimentul avea șanse foarte mici de autorizare, din cauza faptului că Bucureștiul va găzdui Conferința Plenipotențiară a Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor din 2022, eveniment care se va ține de pe data de 26 septembrie la Palatul Parlamentului. GÂNDUL a anunțat încă din primele zile ale lunii iulie că acest concert, la care ar fi trebuit să participe mii de spectatori, nu a primit autorizație. (Citește Organizatorii Saga, eveniment la care un tânăr și-a pierdut viața din cauza substanțelor interzise, vor să organizeze un show și în Piața Constituției! Acesta nu este autorizat!)

Zona Palatului Parlamentului, una de securitate „zero”

Chiar dacă evenimentul organizat de SAGA avea loc pe data de 24 septembrie, iar conferința IT începe la două zile, zona Palatului Parlamentului va deveni în curând una de securitate zero, și nu se pot autoriza alte evenimente în același loc.

Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor (UIT) a semnat un acord cu Guvernul României pentru găzduirea Conferinței Plenipotențiare a UIT din 2022 (PP-22) la București, a anunțat Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM), într-un comunicat citat de Agerpres. Conferința va avea loc în perioada 26 septembrie – 14 octombrie 2022 la Palatul Parlamentului și marchează, astfel, revenirea evenimentului în Europa după mai bine de trei decenii.

În ceea ce privește concertul gratuit al lui Armin van Buuren, acesta este anulat pentru a doua oară, prima dată fiind sistat în 2021 din cauza pandemiei.

A doua lovitură în plex pentru organizatorii SAGA: Și concertul lui Calvin Harris de la Mamaia, din iulie, a fost anulat

Aceasta este a doua lovitură de acest gen pentru organizatorii SAGA. Și concertul DJ-ului de origine scoțiană Calvin Harris, de această dată de la Mamaia, care ar fi trebuit să aibă loc pe 30 iulie a fost anulat. Ca și acum, persoanele care își doreau să participe la eveniment nu au primit explicații. La vremea respectivă au fost invocate „circumstanțe neprevăzute”. Gândul a scris atunci că party-ul de pe plajă nu ar fi fost pe placul autorităților din Constanța.

„Evenimentul urma să fie organizat pe un spațiu privat, pe plaja La Nueva Cucaracha. În ceea ce priveste autorizațiile pentru organizarea evenimentului, exista un protocol cu Primăria Constanța. Iar autorizația de organizare există, dar nu a fost înaintată de Saga sau Alda, ci de compania pe al cărui spațiu urmă să aibă loc show-ul”, au declarat pentru Gândul reprezentanții Saga.

Un tânăr a murit la SAGA de la droguri

La ultimul mare eveniment organizat de Saga, de la București, de la începutul lunii iunie, autoritățile au fost luate prin surprindere de valul foarte mare de persoane care s-au drogat în timpul acestui eveniment. Organizat pe Arena Națională din Capitală, festivalul Saga a reprezentat un record absolut în materie de dosare penale întocmite pentru deținere de droguri, în cele trei zile ale evenimentului.

74 de dosare penale au fost deschise în urma festivalului care a avut loc în Capitală, la începutul verii, în perioada 3-5 iunie. Citește aici detalii: Dosare penale deschise după Saga Festival. Anunțul DIICOT după primul festival de amploare găzduit în Capitală, la doi ani de la izbucnirea pandemiei. Chiar și un polițist a fost prins cu substanțe interzise în toaletă. Vezi: Un polițist bucureștean al Brigăzii Rutiere a fost prins cu droguri la festivalul Saga. Agentul este cercetat și într-un dosar de corupție.

Ba mai mult, un tânăr de doar 25 de ani a murit la Festivalul Saga, din cauza drogurilor. „Stop cardio-respirator în curs de resuscitare, adus intubat. Am efectuat teste rapide şi a ieşit pozitiv testul la ecstasy şi la metamfetamină”, a declarat Bogdan Socea, managerul Spitalului Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon”, acolo unde fusese dus Bogdan. Alți trei tineri au ajuns să fie intubați la spitalele Floreasca și Sf. Pantelimon tot din cauza consumului de astfel de substanțe.

La doar câteva zile de la încheierea festivalului, martorii au povestit ce s-a întâmplat, de fapt, în incinta evenimentului, chiar la secțiunea VIP a Arenei Naționale. GÂNDUL a publicat la vremea respectivă un articol incredibil: EXCLUSIV | Spectatorii de la sectorul VIP al festivalului Saga se drogau în fața polițiștilor. „Trăgeau pe nas în văzul tuturor”

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Care este cea mai mare sumă plătită pentru o daună RCA! Un tir românesc a...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Decizie obligatorie pentru toți șoferii români. Noua lege UE îți blochează contul bancar
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Ion Iliescu, urmărit penal în "dosarul fără sfârșit" al mineriadei din urmă cu 34 de...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Secretele neștiute ale NASA: De la inovații medicale la cultivarea plantelor în spațiu
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Prea multă mâncare nesănătoasă provoacă probleme de durată în creier