Delta Văcărești în pericol! Protejata lui Nicușor Dan, UNSĂ ȘEFĂ, amendată cu 100.000 de lei pentru „proastă gestionare”: „Nu e în stare să ia măsuri”

Delta Văcărești în pericol! Protejata lui Nicușor Dan, UNSĂ ȘEFĂ, amendată cu 100.000 de lei pentru „proastă gestionare”: „Nu e în stare să ia măsuri”
Publicat: 25/05/2024, 09:30

Nicușor Dan este acuzat că judecă folosind dubla măsură atunci când eliberează certificate de urbanism și că, în general, este un adversar constant a tot ceea ce consideră că ar fi împotriva „spațiilor verzi” din Capitală sau împotriva dezvoltării urbanistice a orașului, în percepția sa. Pe de altă parte, același Nicușor Dan susține că luptă din răsputeri pentru salvarea spațiilor verzi ale Capitalei de „mafia imobiliară”, însă a numit la conducerea Parcului Național Văcărești o protejată a sa care pare a fi complet depășită de situație, iar pericolul nu poate fi trecut cu vederea. Parcul Văcărești este „victima” mai multor incendii, iar Garda de Mediu a intervenit de urgență.

Primarul general al Capitalei nu uită, se pare, oamenii care i-au fost alături – atunci când era activist de mediu -, așa că le-a asigurat multora dintre aceștia poziții importante în schema pe care ar dori-o infailibilă și i-ar asigura cel de-al doilea mandat la Primăria Municipiului București (PMB).

  • Potrivit informațiilor obținute de Gândul și prezentate în exclusivitate, Nicușor Dan și-ar fi asigurat o adevărată „caracatiță” la Poliția Locală, spre exemplu, acolo unde a schimbat întreaga conducere după ce a cerut o amendă exorbitantă în speța „IOR”. (mai multe detalii AICI)
  • Despre o altă „caracatiță” a primarului general au apărut, în același timp, informații uluitoare, de data aceasta fiind vorba chiar de PMB. (informații detaliate AICI).

Gândul prezintă, în exclusivitate, informații despre o altă mutare controversată făcută de Nicușor Dan, în contextul în care pare a dori cu tot dinadinsul să țină aproape oamenii care i-au fost loiali de-a lungul timpului.

„Cu ajutorul Ștefaniei Simion, Nicușor Dan a blocat complet eliberarea de avize de toaletare și/sau defrișare”

Sursele Gândul au dezvăluit că una dintre „răsfățatele” lui Nicușor Dan – cu care acesta a colaborat la Asociația Salvați Bucureștiul”  – a avut un parcurs de-a dreptul impresionant, după ce acesta a devenit primar general al Capitalei.

Mai întâi, Ștefania Georgiana Simion – actual director al Administrației Parcul Natural Văcărești – a fost cooptată în echipa „protectorului” Nicușor Dan pe funcția de consilier personal al acestuia.

Nicușor Dan a lăudat activitatea Ștefaniei Simion, care era inspector la Direcția de Mediu, și – prin nota de serviciu nr. 59 din august 2021 – a desemnat-o să asigure ”legătura pe probleme de mediu cu Cabinetul Primarului General”.

Ulterior, Ștefania Simion a trecut la un nivel superior și a fost „unsă” la șefia Parcului Văcărești, administrația aflată tot în subordinea lui Nicușor Dan.

De mai mult timp, a apărut în scenariu un alt consilier personal răsfățat de Nicușor Dan, ONG-ista Ștefania Simion. Respectiva a fost consilier juridic la Asociația Salvați Bucureștiul, înființată chiar de Nicușor Dan.

Mai întâi, Ștefania Simion este angajată de Nicușor Dan ca și consilier personal pe probleme juridice și de mediu. După momentul preluării mandatului de primar general de către Nicușor Dan, Ștefania Simion este răsplătită pentru munca din campanie cu un post de inspector de specialitate, în cadrul Direcției de Mediu – Serviciul Monitorizarea Calității Mediului.

Cu ajutorul Ștefaniei Simion, Nicușor Dan a blocat complet eliberarea de avize de toaletare și/sau defrișare pentru toți cetățenii și mai ales pentru toate Administrațiile Domeniului Public din fiecare sector al Municipiului București. Acest blocaj al eliberării de avize de toaletare sau defrișare a dus la tergiversarea eliberarii autorizațiilor de construire, întrucât în fiecare certificat de urbanism era trecut și avizul Direcției de Mediu, în cazul în care pe terenul unde urma să se construiască exista vreun copăcel sau vreun boschet.

Surse Gândul

Din 2022, este unsă director al Administrației Parcului Văcărești, aflată tot sub aripa protectoare a lui Nicușor Dan”, au declarat sursele Gândul, în exclusivitate.

Sursa foto – Ștefania Simion/Facebook

Ștefania Simion, protejata lui Nicușor Dan, amendată cu 100.000 de lei pentru „proastă gestionare”

După numirea Ștefaniei Simion ca director al Administrației Parcului Văcărești, situația a cunoscut o cădere abruptă la nivelul problemelor de mediu și nu numai, susțin sursele Gândul. Au avut loc mai multe incendii de vegetație, iar Garda de Mediu a pedepsit-o pe Ștefania Simion cu o amendă contravențională de nu mai puțin de 100.000 de lei.

De bine ce a ajuns la conducerea acestei adevărate oaze de verdeață a Capitalei, pe suprafața ariei protejate Parcul Național Văcărești au avut loc mai multe incendii de vegetație.

În luna februarie a anului 2024, directoarea susținută de Nicușor Dan a fost sancționată de către Garda Națională de Mediu cu 100.000 de lei, pentru proastă gestionare și pentru că nu este în stare să ia măsuri împotriva incendiilor de vegetație care au loc pe această suprafață”, au mai spus sursele Gândul, în exclusivitate.

Garda de Mediu, semnal de alarmă!

În data de 9 februarie 2024, Garda de Mediu a constatat că 25% din suprafața Parcului Văcărești a fost afectată de un incendiu care a cuprins 20 de hectare.

  • În anul 2023, au fost raportate două incendii.
  • Garda de Mediu a constatat că aceste incendii au reprezentat „amenințări pentru mai multe specii de floră, ce afectează întreaga suprafață a parcului”.

„Administrația Parcului Național Văcărești a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 100.000 RON”, a precizat Garda de Mediu, potrivit informațiilor obținute de Gândul.

„Când lucra la Direcția de Mediu din PMB, Ștefania Simion nu a călcat niciodată la serviciu”

Din informațiile publice care apar pe portalul Agenției Naționale de Integritate, Ștefania Simion are declarația de avere depusă doar în anul 2023.

Mai mulți funcționari publici din PMB au declarat, pentru Gândul, că la momentul 2021-2022, respectiv scandalul apărut în urma angajărilor controversate dispuse de Nicușor Dan, Ștefania Simion încasa două salarii cu normă întreagă în Primaria Capitalei.

Ștefania Simion încasa un salariu ca inspector de specialitate la Direcția de Mediu și un salariu la Cabinetul Primarului General, lucru pe care l-a ascuns prin faptul că – pentru anii 2020, 2021 și 2022 – nu a depus la ANI declarația de avere.

Din informațiile funcționarilor publici de la Direcția de Mediu, Ștefania Simion nu a călcat niciodată la serviciu, lucru pe care l-a semnalat mass-media. Acum au început să apară și documente oficiale, semnate de Nicusor Dan în acest caz”, au mai dezvăluit sursele Gândul.


CITEȘTE ȘI:

Continuă seria neagră a lui Nicușor Dan. Edilul pierde și PROCESUL 26 din speța „Autorizații de construire Sector 2”. „Se pierd sume imense de bani”

Nicușor Dan, în fața blocurilor care sunt construite pe Aleea Modrogan 1: „Exemplu tipic de mafie imobiliară, într-o zonă protejată a Bucureştiului”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Femeia care apără cerul României. Interviu cu tânăra care se asigură că rachetele rușilor nu...
Cuplu-bombă! Fostul a trădat-o cu Ramona Olaru, iar actualul și-a părăsit iubita
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini...
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini...
Un nou război catastrofal ar putea să cuprindă Orientul Mijlociu. Israelul și Libanul, în tensiune...
”Tradus” de Livia cu Spike, Bordea vrea să-i ia în ”piept” pe amândoi! Îi caută...
Meteorologii AccuWeather îi avertizează pe bucureșteni: Pericol uriaș de radiații în Capitală începând cu această...
Petru, românul ucis în Congo de rebelii M23, era la ultima misiune și urma să...
Viorel a murit înainte de a-și strânge familia în brațe! Se întorsese în țară și...
Irinel Columbeanu și fiica sa au plecat în vacanță! Irinuca va petrece o săptămână întreagă...
Au încins atmosfera la malul mării. Canicula le-a făcut pe vedete să renunţe la haine
La câți KM schimbi uleiul la cutia automată? Cât costă și care e cel mai...
O bacterie rară care poate provoca moartea în 48 de ore se răspândeşte în Japonia
Ce a găsit NASA pe exteriorul STAȚIEI SPAȚIALE INTERNAȚIONALE? Sunt VII!
Complet ILEGAL în propria locuință. Legea nu dă voie dacă ești proprietar sau chiriaș la...
Se împlinesc 80 de ani de la operațiunea „Neptun”. BNR scoate o monedă specială
Ce a putut să facă un mire chiar în fața invitaților. A oprit nunta și...
Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu
Ștefania și Cosmin în camera roșie! Care este situația din momentul de față dintre cei...
Saveta Bogdan, adevărul despre cererea în căsătorie făcută de Gheorghe Turda. Care este, de fapt,...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Măi Bulă, familia ta din câte persoane e compusă?
Turneul lui Taylor Swift ar putea modifica strategia Băncii Angliei
×