Continuă seria neagră a lui Nicușor Dan. Edilul pierde și PROCESUL 26 din speța „Autorizații de construire Sector 2”. „Se pierd sume imense de bani”

Continuă seria neagră a lui Nicușor Dan. Edilul pierde și PROCESUL 26 din speța „Autorizații de construire Sector 2”. „Se pierd sume imense de bani”

La preluarea mandatului de primar general al Capitalei, Nicușor Dan a promis că va rezolva „problemele” bucureștenilor, numai că anii care s-au scurs au demonstrat – spun specialiștii în drept, în administrație și în urbanism – că a fost vorba doar promisiuni de campanie. Mai mult, Nicușor Dan a deschis mii de litigii în care a specificat că se luptă cu „rechinii imobiliari” și că vrea să protejeze Capitala de imixtiunea acestora.

În vara trecută, edilul a atacat în instanță aurorizațiile de construire emise de primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, deși fișa sa de post nu prevede o astfel de atribuție. Rezultatul? Procesele pierdute pe bandă rulantă de Nicușor Dan costă bugetul public milioane de euro, prin sumele plătite caselor de avocatură și prin cheltuielile judiciare pe care minicipalitatea le are de plătit.

Au trecut aproape patru ani de când Nicușor Dan este primarul general al Capitalei, dar registrul spațiilor verzi, spre exemplu, nu este decât o promisiune, iar Bucureștiul suferă, la propriu, din cauza unor probleme pe care edilul nu le-a rezolvat, în pofida tuturor promisiunilor făcute în campania electorală din anul 2020.

  • Salvarea spațiilor verzi – care ar fi, cel puțin declarativ, principala direcție de acțiune a lui Nicușor Dan – se dovedește a fi un demers cel puțin controversat. (mai multe detalii AICI)
  • Certificatele de urbanism sunt, încă de la preluarea mandatului de primar general de către Nicușor Dan, o adevărată necunoscută care încă nu poate fi rezolvată. (alte informații punctuale AICI)
  • Așa-zisa luptă a lui Nicușor Dan cu „rechinii imobiliari” a mutat atenția de la realele probleme ale Capitalei, inclusiv curățenia în București. (alte detalii AICI)

Etichetat drept „primarul procesoman”, Nicușor Dan a lansat o campanie furibună împotriva autorizațiilor emise de primarul Sectorului 2 al Capitalei, chiar dacă știa – fiind consiliat juridic de șase case de avocatură – că nu are calitate procesuală activă într-o astfel de speță.

În aceste condiții, bani de la bugetul local se duc pe apa sâmbetei, fiind vorba despre o adevărată „hemoragie” pe care instituțiile abilitate ar trebui să o stopeze de urgență, avertizează avocatul Radu Dinulescu, contactat de Gândul.

Nicușor Dan și Municipiul București, buni de plată: „Obligă reclamanţii la plata sumei de 10.000 de lei, cu titlu de cheltuieli de judecată”

Joi, 23 mai 2024, magistrații Tribunalului București au dat o nouă decizie – care poate fi atacată cu recurs – nefavorabilă lui Nicușor Dan, în speța „Autorizații de construire Sector 2”.

Edilului i s-a reamintit, pentru a 26-a oară, că nu are calitate procesuală activă în aceaste litigii referitoare la autorizațiile de construire emise de un primar de sector, în cazul de față Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2 al Capitalei.

Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs, dar trebuie semnalat, încă o dată, că Nicușor Dan și Municipiul București trebuie să plătească, din bugetul public, alți bani, de data aceasta fiind vorba despre 10.000 de lei cheltuieli de judecată.

”Admite excepţia lipsei calităţii procesuale active a reclamanţilor, invocată de pârâţi. Respinge cererea de chemare în judecată, ca fiind introdusă de persoane fără calitate procesuală activă. Obligă reclamanţii la plata către pârâtul SC Nord Development S.R.L. la plata sumei de 10.000 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare în ceea ce priveşte cererea de suspendare şi cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare în ceea ce priveşte acţiunea de fond, au decis judecătorii de la Tribunalul București.

Avocatul Radu Dinulescu: „Nicușor Dan ne obligă să numărăm victimele”

În exclusivitate pentru Gândul, avocatul Radu Dinulescu punctează că este vorba despre un câmp de bătălie juridică pe care Nicușor Dan a creat-o artificial, iar victimele sunt persoane fizice și juridice care au de suferit din cauza unui asediu absurd declanșat de primarul general al Capitalei.

”Pe lângă tot ce am spus până acum, legat de aceste cazuri – și cred că am spus tot ce se cuvenea spus, ca și instanțele, de altfel, cu privire la lipsa calității procesuale a lui Nicușor Dan, primarul general al Capitalei -, suntem, totuși, într-o situație în care Nicușor Dan, știind că mai are puțin timp în care să dețină calitatea de primar general, ne obligă să numărăm victimele.

Asta face, de fapt… Suntem pe un câmp de bătălie creat artificial de Nicușor Dan și numărăm victimele, victimele fiind sumele de bani care se pierd din bugetul Municipiului București, prin plata avocaților și prin despăgubirile la care este obligat Nicușor Dan de instanțele judecătorești.

De asemenea, suntem în situația în care numărăm și victimele persoane fizice și juridice. Își pierd creditele pe care le-au făcut pentru construirea respectivelor imobile, își pierd casele pe care le-au pus ipotecă pentru aceste credite…

Numărăm, de asemenea, victimele care înseamnă sumele de bani datorate – dacă se realizau respectivele construcții – statului român din impozitul pe anvelopa salarială, din taxele pe valoarea adăugată și, evident, din tranzacțiile care urmau să se facă pe aceste imobile. Sume imense se pierd și multe locuri de muncă”, a precizat avocatul Radu Dinulescu.

Cronologia înfrângerilor suferite de primarul general al Capitalei în „războiul” cu primarul Sectorului 2

Gândul prezintă, cronologic, lista proceselor pierdute, până acum, de Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, în speța „Autorizații de construire Sector 2”.

Cum atacarea în instanță a autorizațiilor de construire emise de primarii de sectoare nu intră în sfera atribuțiilor primarului general, Nicușor Dan nu a reușit să bifeze nicio victorie din momentul în care a atacat în instanță aceste autorizații de construire emise de Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2 al Capitalei.

  • Nicușor Dan a „bifat” deja prima înfrângere în această serie de procese la începutul lunii decembrie a anului 2023. (mai multe informații AICI)
  • Apoi, la jumătatea lunii decembrie a anului trecut, primarul general al Capitalei a pierdut al doilea proces în care cerea – fără a avea această atribuție în fișa de post – anularea unei autorizații de construire care a fost emisă de primarul Sectorului 2 al Capitalei. (detalii exclusive AICI)
  • În 2024, la jumătatea lunii ianuarie, „scorul” devine 3:0, pentru că Nicușor Dan pierde cel de-al treilea proces. (informații detaliate AICI)
  • În data de 25 ianuarie 2024, seria înfrângerilor pe care Tribunalul București le administrează lui Nicușor Dan a continuat, acesta pierzând și cel de-al patrulea proces. (alte informații punctuale AICI)
  • Înfrângerea cu nr. 5 a primarului general al Capitalei a survenit în data de 26 ianuarie 2024. (detalii în exclusivitate AICI)
  • Nu a trecut mult timp și Nicușor Dan a pierdut și al șaselea proces, în data de 31 ianuarie 2024, după ce magistrații de la Tribunalul București i-au „reamintit” că demersul său în instanță este unul absurd. (toate informațiile AICI)
  • În data de 7 februarie, seria înfrângerilor pe care Tribunalul București i le administrează primarului general al Capitalei a continuat, iar Nicușor Dan a pierdut și procesul numărul 7. (detalii AICI)
  • În data de 19 februarie 2024, Nicușor Dan a pierdut două procese într-o singură zi, numărul înfrângerilor ajungând la 9. (informații punctuale AICI)
  • 27 februarie 2024 – magistrații de la Tribunalul București îi mai administrează încă două înfrângeri lui Nicușor Dan, astfel că edilul pierde și procesele numerele 10 și 11. (detalii AICI)
  • 3 martie 2024 – Nicușor Dan pierde și procesul nr. 12 (toate informațiile AICI)
  • În data de 14 martie 2024, Nicușor Dan bifează încă două înfrângeri – procesele cu nr. 13 și 14. (detalii AICI)
  • În data de 8 aprilie 2024, magistrații de la Tribunalul București i-au administrat primarului general cea de-a 15-a înfrângere (alte informații punctuale AICI)
  • 9 mai 2025 – Nicușor Dan pierde și al 16-lea proces din această adevărată saga juridică (toate detaliile AICI). Nicușor Dan a mai pierdut 2 procese – 17 + 18 (informații punctuale AICI) -, la care se adaugă alte 6 în care a fost înfrânt, tot în aceeași speță, iar cifra totală a litigiilor pierdute de primarul general al Capitalei ajunge la 24!
  • În data de 21 mai 2024, Nicușor Dan a pierdut și procesul cu nr. 25 la Tribunalul București. (alte informații AICI)

CITEȘTE ȘI:

Stradă de EV MEDIU în Bucureștiul administrat de Nicușor Dan. „Edilul stă până la 8 ore în instanță, 3 zile pe săptămână, nu dezvoltă infrastructura”

Nicușor Dan, un FALS apărător al spațiilor verzi? „A promovat o reală confuzie! Încearcă, disperat, să mascheze neputința administrației sale”

Nicușor Dan ATACĂ Parlamentul în problema spațiilor verzi: „Acțiune meschină şi nocivă” / Avocat: „E NEOMARXIST, încalcă dreptul la proprietate”

Nicușor Dan a BLOCAT Capitala la nivelul urbanismului, dar dă vina pe „moștenirea” Gabrielei Firea. Cifrele seci îl contrazic – ANALIZĂ COMPARATIVĂ

Jocuri pentru SPĂLAREA imaginii lui Nicușor Dan? Cine se află în spatele anunțatei dezbateri unde sunt invitați cei 4 favoriți ai cursei pentru PMB

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Femeia care apără cerul României. Interviu cu tânăra care se asigură că rachetele rușilor nu...
Aparatul electrocasnic care te „rupe” la bani fără să-ți dai seama. Consumă într-un minut cât...
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini...
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini...
Un nou război catastrofal ar putea să cuprindă Orientul Mijlociu. Israelul și Libanul, în tensiune...
EXCLUSIV | Faimosul atacant al ”Generației de Aur” a fost condamnat la închisoare!
Meteorologii AccuWeather îi avertizează pe bucureșteni: Pericol uriaș de radiații în Capitală începând cu această...
Petru, românul ucis în Congo de rebelii M23, era la ultima misiune și urma să...
Viorel a murit înainte de a-și strânge familia în brațe! Se întorsese în țară și...
Irinel Columbeanu și fiica sa au plecat în vacanță! Irinuca va petrece o săptămână întreagă...
Au încins atmosfera la malul mării. Canicula le-a făcut pe vedete să renunţe la haine
La câți KM schimbi uleiul la cutia automată? Cât costă și care e cel mai...
O femeie din SUA, condamnată din greşeală pentru crimă, a stat 43 de ani după...
Ce a găsit NASA pe exteriorul STAȚIEI SPAȚIALE INTERNAȚIONALE? Sunt VII!
Trebuie SĂ OPREŞTI și dacă ai verde la semafor. Legea uitată de toți șoferii
A fost dezlegat cel mai mare mister al omenirii. De ce trăim un anumit număr...
Ce a putut să facă un mire chiar în fața invitaților. A oprit nunta și...
Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu
Ștefania și Cosmin în camera roșie! Care este situația din momentul de față dintre cei...
Saveta Bogdan, adevărul despre cererea în căsătorie făcută de Gheorghe Turda. Care este, de fapt,...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Măi Bulă, familia ta din câte persoane e compusă?
Astronauții de pe Marte ar putea avea nevoie de dializă renală la întoarcerea pe Pământ
×