„CARACATIȚA” lui Nicușor Dan la Poliția Locală. Unde se află pepiniera de cadre a primarului general și cine sunt oamenii care îl ascultă orbește!

„CARACATIȚA” lui Nicușor Dan la Poliția Locală. Unde se află pepiniera de cadre a primarului general și cine sunt oamenii care îl ascultă orbește!
Publicat: 24/03/2024, 08:00
Actualizat: 25/03/2024, 08:21

La începutul lunii octombrie a anului 2023, Nicușor Dan – primarul general al Capitalei – a anunțat, surprinzător, că a schimbat conducerea Poliției Locale a Municipiului București pentru mai multe „deficiențe” și, în special, pentru refuzul de a aplica mult-mediatizata amendă de 35 milioane euro în cazul IOR.

Gândul a prezentat, în exclusivitate, informații surprinzătoare potrivit cărora primarul general Nicușor Dan a impus Poliției Locale respectiva amendă uriașă pentru proprietarul terenului, de 35 milioane de euro, cu toate că zona vizată – de 12 hectare –  nu este spațiu verde, așa cum și reprezentanții Gărzii de Mediu au specificat.

  • Deși i s-a transmis că acea amendă de aproape 35 milioane de euro nu poate fi aplicată, întrucât cartea funciară preciza foarte clar că terenurile sunt încadrate la categoria „Curți-construcții”, Nicușor Dan a cerut redactarea amenzii pentru „diminuarea suprafeței spațiului verde, pentru aproximațiv 7.500 mp, cu amenda maximă de 20.000 lei pe mp”.

Totuși, edilul a trecut peste aspect esențial și a epurat, practic, conducerea Poliției Locale a Municipiului București pentru că a întâmpinat o rezistență – bazată pe prevederile legii! – care l-a deranjat teribil. (informații punctuale AICI)

„În campania din anul 2020, Horia Scarlat bătea cuba cu Nicușor Dan, pentru a o distruge pe Gabriela Firea”

În exclusivitate pentru Gândul, surse din Primăria Municipiului București – care au dezvăluit și că nimeni din instituție nu are voie să discute cu presa decât cu aprobarea lui Nicușor Dan! – au prezentat un tablou absolut halucinant în mijlocul căruia s-ar afla chiar Nicușor Dan, primarul general al Capitalei.

Acesta, de-a lungul timpului, și-ar fi constituit o adevărată pepinieră de cadre de unde ar recruta și, ulterior, plasa în poziții-cheie oameni loiali, iar toată această „caracatiță” de la Poliția Locală a Municipiului București (PLMB) ar funcționa ireproșabil, până acum. Așa cum s-a întâmplat, de altfel, și în deja celebrul caz „Amenda de 35 milioane euro în IOR”, speță în care Gândul a prezentat informații uluitoare, în exclusivitate. (detaliile surprinzătoare pot fi citite AICI)

Rădăcinile sunt adânci. Acolo, la Poliția Locală, există și o eminență cenușie, Horia Scarlat pe numele său. În anul 2016, spre exemplu, s-a întocmit o organigramă, la ordin, iar acest Horia Scarlat – era consilier general pe atunci – este făcut director general adjunct al Poliției Locale a Municipiului București.

Tudor Toma, secretarul general al PMB de la acea vreme, a refuzat să semneze hotărârea de Consiliu General și a făcut opinie separată.

De ce? Pentru că înființarea acestei funcții pentru Horia Scarlat ar fi ilegală.

Horia Scarlat este liberal. În campania din anul 2020, bătea cuba cu Nicușor Dan pentru a o distruge pe Gabriela Firea.

Foto – Horia Scarlat / Facebook

Nicușor Dan a câștigat alegerile din 2020 și se făceau acele negocieri prin care Horia Scarlat sau Oleg Burlacu – fostul primar de la Sectorul 5, care a fost interimar în perioada în care Popescu Piedone se afla în închisoare – erau propuși de liberali noului primar general al Capitalei, pentru a prelua funcția de director general al Poliției Locale, funcție deținută atunci de Daniel Rășică, acesta ocupând acea funcție prin concurs.

„Se făceau, practic, negocieri pentru o funcție ocupată prin concurs, care nu era liberă. Apoi, același Horia Scarlat a început un joc pentru a reuși să ocupe funcția de director general adjunct al Poliției Locale”

Surse Gândul din PMB

A încercat să facă în așa fel încât directorul general adjunct de la acea vreme, Liviu Nedelcu, să renunțe la funcție, să se ducă cu o treaptă mai jos în organigramă, pentru ca funcția vânată să fie liberă”, au dezvăluit surse din PMB, în exclusivitate pentru Gândul.

„Tot ce s-a adus la Poliția Locală e de noaptea minții”

Aceleași surse din PMB au mai declarat, în exclusivitate pentru Gândul, că tot ceea ce se întâmplă, acum, la Poliția Locală, este de „noaptea minții”, iar Corpul de Control, care este subordonat lui Nicușor Dan, pare a nu exista.

Degete acuzatoare sunt îndreptate nu numai către Horia Scarlat, dar și către consilierul personal al lui Nicușor Dan, Radu Costinel.

În ceea ce privește Poliția Locală a Municipiului București, acolo s-a tot încercat, din punct de vedere politic, să se schimbe conducerea.

S-a trimis, de altfel, și o solicitare către Corpul de Control, pentru a fi verificată legalitatea numirii acestuia în funcție, dar, până la acest moment, Corpul de Control – subordonat lui Nicușor Dan – nu a dat niciun răspuns. O omisiune a sesizării, așa cum specifică legea, faptă penală.

De altfel, tot ce s-a adus la Poliția Locală e de noaptea minții, cum se mai spune. Sunt două personaje aduse de la jandarmi, Eduard Valentin Stroe și consilierul personal al lui Nicușor Dan, Radu Costinel.

Oamenii care vor să facă rău se folosesc de cozi de topor, iar acum, la Poliția Locală, este această încrengătură. Nicușor Dan și Horia Scarlat, în campania din 2020, au făcut o schemă, «Caracatița Gabrielei Firea».

Acum vorbim de noua caracatiță, de «Caracatița lui Nicușor Dan»”, au precizat sursele Gândul din Primăria Municipiului București.

«Caracatița» lui Nicușor Dan a început să își aducă tot felul de cozi de topor”

Cum Nicușor Dan are nevoie de oameni loiali, sursele din PMB spun că, la Poliția Locală, s-ar fi orchestrat un adevărat dute-vino în urma căruia ar fi fost plantați cei care nu ar ieși din cuvântul primarului general al Capitalei.

Este vorba despre așa-zise „cozi de topor” pe care Nicușor Dan s-ar putea baza în orice moment.

Această «Caracatiță a lui Nicușor Dan» lucrează permanent.

  • Așa l-au adus pe acest Radu Costinel.
  • La conducerea Poliției Locale a fost adus Eduard Valentin Stroe, care a fost chiar coleg de cameră la Academia de Poliție – promoție 2002 – cu Radu Costinel, legătură strânsă.

L-au mai adus pe George Pană. Acesta era șeful Corpului de Control al Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, în perioada când agenția era condusă de Ciprian Ciucu, ulterior de Violeta Vijulie.

A fost adus la PLMB de la Corpul de Control al Primarului General pentru «a pune ordine la structura juridică și, în special, la cea de resurse umane», Pană fiind specialist în managementul resurselor umane.

Pană a fost în conflict cu fosta șefă a Corpului de Control al ANFP, Dana Marinică, pe care a încercat să o scoată din schemă. În mandatul de președinte al lui Ciprian Ciucu el a fost chiar împuternicit ca șef al Corpului de Control.

Ulterior, acesta a fost «preluat” de Violeta Vijulie, în mandatul pe care aceasta l-a ocupat la conducerea ANFP, fiind asimilat ca provenit din tabăra «Ludovic Orban», și a fost «recuperat» la Primăria Capitalei, la Corpul de Control”, au mai declarat surse din PMB, în exclusivitate pentru Gândul.

Amenda de 35 milioane euro, doar un joc de imagine?

Potrivit acestor surse din Primăria Municipiului București, Nicușor Dan ar beneficia de „serviciile” a două „pepiniere de cadre”, chiar de acolo fiind aduși oameni care să îi execute „ordinele” fără să crâcnească.

Există două entități unde au fost, la un moment dat, toți acești oameni de casă ai lui Nicușor Dan, sunt două pepiniere de cadre, iar procurorii Direcției Naționale Anticorupție ar trebui să se îndrepte și către ele.

Fostul director general al Direcției Generale de Arhitectură Peisagistică și Monumente de For Public din cadrul Primăriei Capitalei, Emanuel Victor Picu, acum o săptămână și ceva, a fost trimis în judecată de DNA, împreună cu șefa de la Resurse Umane, pentru niște angajări ilegale.

Aceasta este una din cele două «pepiniere de cadre» pentru Nicușor Dan, cealaltă este AMCCRS – Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic.

Director a fost adus un personaj de la Sectorul 1 – majoritatea sunt aduși de la Sectorul 1, pe filiera Tănase Stamule – Sector 1, Răzvan Muntean. De aici, de la AMCCRS, a fost adus, prin detașare, și actualul șef al Poliției Locale, Eduard Stroe, cel care s-a făcut «remarcat» prin aplicarea, personal, în calitate de «agent constatator», a amenzii de 35 milioane euro, amendă dorită de  Nicușor Dan.

Eduard Stroe a fost angajat la AMCCRS în luna iulie 2023, iar pe 2 octombrie 2023 este promovat director general al Poliției Locale București.

În ceea ce privește speța cu amenda de 35 de milioane de euro, dorită de Nicușor Dan, încrengătura a fost următoarea. Este adus Eduard Stroe la Poliția Locală, apoi, la finalul lunii octombrie, se face o împuternicire pentru directorul general, ca să poată să fie agent constatator, ceea ce este ilegal. Șeful Poliției Locale nu poate să fie agent constatator, pentru că în Legea Poliției Locale sunt stabilite clar atribuțiile acestuia. Printre atribuții nu poate fi regăsit subiectul «constată contravenții și aplică sancțiuni».

Mai mult, aceeași Lege a Poliției Locale spune, la fiecare structură – ordine publică, circulație, disciplină în construcții, protecția mediului – că polițiștii locali din cadrul stucturii de protecție a mediului constată contravenții și aplică sancțiuni la legislația specifică mediului. Acea amendă nu putea fi dată decât de un polițist local din cadrul structurii de mediu, nicidecum de directorul general.

Nicușor greșește, o dată, când îl împuternicește pe Eduard Stroe, calitatea lui de agent constatator este nulă și acea sancțiune nu putea fi dată. Ți se dă scris că legea nu permite, pentru că acolo este zonă «Curți – construcții», nicidecum spațiu verde.

Mai presus de orice este o decizie a Înaltei Curți de Casație și Justiție din anul 2022, luna octombrie, spune, negru pe alb – în procesul Primăriei Sectorului 3 cu Maria Cocoru, proprietara terenului respectiv -, că suprafața respectivă este «Curți – construcții».

I se spune lui Nicușor Dan acest lucru și el spune că nu îl interesează. Apoi iese într-o conferință de presă și spune că este vorba despre o decizie a Înaltei Curți care îi este opozabilă. Tu continui să faci acest lucru, atunci nu cumva tu ai vrut să faci doar un joc de imagine, să câștigi capital electoral, știind din start că acea sancțiune nu va putea fi aplicată?”, întreabă surse din PMB, în exclusivitate pentru Gândul.

Sursele Gândul din PMB au mai dezvăluit că a intrat în „grațiile” lui Nicușor Dan, surprinzător, și Anca Stoica, fost director Resurse Umane la Sectorul 4 al Capitalei – acum șefa de la Resurse Umane la Poliția Locală București.

La Poliția Locală mai există un personaj adus pe aceeași filieră, Anca Stoica, șefa de la Resurse Umane. Alt personaj care se află, acum, în grațiile lui Nicușor Dan, este Petruța Petrof, cea care conduce Direcția Control din cadrul Politiei Locale București. Este nimeni alta decât soția lui Paul Petrof, șeful vămii București, reținut acum o lună de DNA pentru fapte de corupție”, au mai precizat surse PMB pentru Gândul.


Citește și:

Frământările din interiorul PNL Prahova, pe masa procurorilor! + Suspiciuni de corupție | Reacția deputatului Mircea Roșca

Interceptări DNA. Cum a vrut un avocat din Ialomița să „rezolve” un dosar de tentativă de omor. „La CAB ne interesează, la Tribunal e lapte bătut!”

Culisele vastei operațiuni “Roșia Montană”, de la implicarea lui George Soros împotriva proiectului până la jocul pe bursă al lui Cătălin Drulă

Nicușor Dan, unul dintre marii VINOVAȚI din dosarul „Roșia Montană”. Dovezile ZDROBITOARE

Procurorul militar care i-a „albit” pe șefii ISU Prahova vrea să îl trimită la MUNCĂ pe un condamnat cu coloana vertebrală deformată, INAPT medical

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Lege pentru cei care au telefoane mobile. Persoanele care ar putea avea interzis să aibă...
Pensiile care ar putea fi dublate. Românii vizați
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Ce mai înseamnă Paștele pentru români și cum vor petrece cei mai mulți sărbătorile pascale?