Detașamentele de asalt STORM-Z, unitățile disciplinare rusești trimise în prima linie a frontului: „Dependenții de droguri, alcoolicii și pușcăriașii”

Detașamentele de asalt STORM-Z, unitățile disciplinare rusești trimise în prima linie a frontului: „Dependenții de droguri, alcoolicii și pușcăriașii”
Publicat: 14/11/2023, 08:40
Actualizat: 14/11/2023, 08:42

Înființate în luna aprilie a anului 2023, așa-numitele detașamente rusești de asalt Storm-Z au fost ”gândite” pe modelul unităților de mercenari Wagner, iar apoi s-au transformat – potrivit informațiilor transmise de Ministerul britanic al Apărării, în adevărate unități disciplinare unde sunt trimiși soldații cu ”probleme” sau cei proveniți din închisorile Rusiei lui Putin.

Existența unităților Storm-Z (Z fiind unul dintre simbolurile așa-numitei „operațiuni militare speciale” a lui Vladimir Putin împotriva Ucrainei; de asemenea, este și prima literă a cuvântului rus „zek” – „deținut”) a fost descoperită după ce forțele ucrainene au capturat documente care detaliază recrutarea soldaților încadrați în aceste detașamente.

Membrii Storm-Z sunt recrutați din închisorile rusești, pornind de la promisiunea că prezența pe front va duce la o deducere a pedepselor la care au fost condamnați, dar și posibilitatea de a câștiga aproximativ 2.200 de dolari pe lună.

„Comandanții ruși pedepsesc frecvent soldații care abuzează de droguri și alcool, trimițându-i la detașamentele de asalt Storm-Z”

Noi informații obținute despre detașamentele Storm-Z arată că în prima linie a frontului sunt trimiși și soldații ruși dependenți de droguri sau alcoolicii. Problema drogurilor în rândul militarilor armatei ruse este una încă nerezolvată, iar Ministerul Apărării din Marea Britanie a precizat că ”până la 15% dintre soldații ruși din Ucraina consumă droguri, inclusiv amfetamine și canabis, iar acestea sunt ușor de obținut chiar și în prima linie”.

”Comandanții ruși pedepsesc frecvent soldații care abuzează de droguri și alcool, trimițându-i la detașamentele de asalt Storm-Z, care au devenit efectiv unități penale.

Unul dintre factorii principali ai disciplinei precare din rândurile soldaților ruși din Rusia este abuzul de droguri și alcool, prelungirea conflictului din Ucraina alimentând un stres aflat pe o pantă ascendentă”, au transmis reprezentanți ai Ministerului Apărării din Marea Britanie într-un mesaj postat pe X (fostul Twitter).

„E mai ușor să-i bagi în izolare timp de două zile și să redactezi un document în care să spui că vor fi transferați la Storm-Z”

Luptătorii Storm-Z au declarat că unitățile din care fac parte suferă crunt din cauza unui lanț de comandă incompetent, din cauza cantităților infime de provizii și a problemele ridicate de echipamente defecte.

Trei prizonieri Storm-Z au spus pentru CNN că armamentul se strică în mod obișnuit, iar comandanți ruși aflați sub influența analgezicelor dau „ordine fără sens”. Ei au mai dezvăluit, de asemenea, că pentru a obține hrană și apă trebuie să facă ”drumeții de 5 km (3 mile) printr-un câmp minat”.

O investigație Meduza a arătat că un soldat rus din 10 fumează marijuana, iar foarte mulți abuzează de droguri puternice.

„Un soldat din 10 fumează marijuana și mulți iau și droguri puternice. Traficanții de narcotice vând și droguri sintetice, cum ar fi mefedronă”, este una din concluziile anchetei.

Un soldat rus a declarat, sub protecția anonimatului, că dependența de droguri este ”rezolvată” prin trimiterea soldaților în detașamentele de asalt Storm-Z. Nu au loc anchete oficiale, dependenții de droguri sunt ținuți în izolare timp de două zile, iar apoi sunt transferați în unitățile disciplinare.

”Să fim sinceri, nimeni de aici nu vrea zarvă, drogurile din batalion sunt o pată pentru noi toți. Nimeni nu are nevoie de procuror și de comisia de anchetă aici. Și nu vor fi încercări. Este mai ușor să-i bagi în izolare timp de două zile și să redactezi un document în care să spui că vor fi transferați la Storm-Z. Nu pot spune nu”, a dezvăluit un soldat rus.

Foto – agora.md


Citește și:

Polonia desfășoară un BATALION DE TANCURI lângă Belarus. Ministrul Apărării: ”Kremlinul vrea să reconstruiască Imperiul Rus”

Avocatul lui Alexei Navalnîi și presiunile la care este supus în sistemul judiciar CONTROLAT de Putin: ”Îmi este frică, dar nu voi renunța!”

ANALIZĂ | Jamie Dettmer (Politico): ”Israelul a trebuit să lupte încă de la naștere, SABATUL NEGRU nu trebuie să se mai repete!”

Dmytro Kuleba, ministrul ucrainean de Externe: ”Cei care susțin că Ucraina ar trebui să negocieze acum cu Rusia sunt NEINFORMAȚI sau induși în eroare”

Soldații ucraineni se tem să nu fie ”uitați” de SUA și Europa: ”Atenția lumii este focalizată pe Gaza, Ucraina poate deveni un nou Afganistan”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Crima din Brăila, mascată în jaf. Detaliile care complică ancheta în cazul dentistei omorâte la...
RĂSTURNARE de SITUAȚIE! Când ar fi murit Andrei Versace, de fapt. Detalii șocante ies la...
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit...
Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de...
BREAKING | Ce a apărut pe pagina de Facebook a lui Andrei Versace, după ce...
Cu ce probleme MARI a rămas Andreea Bălan după stopul cardiac suferit la naștere. „Sângele...
"I-a dat bună ziua, el a crezut că se dă la ea". Şi-ar fi ucis...
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
Ce făcea dentista din Brăila cu pacienții în cabinet? Era singurul cabinet stomatologic fără camere...
Divele care au atras toate privirile cu cele mai 'obraznice' ţinute! Imagini incendiare
Cât timp poți circula cu parbrizul spart? Ce trebuie să faci când constați această avarie
Un aliat de top al lui Joe Biden spune că preşedintele se gândeşte la înlocuitori...
Descoperire FĂRĂ PRECEDENT la Pompeii! Nu a știut nimeni până acum
Mașinile interzise pe străzile din România. Nu mai au drept de circulație. Legea e lege
Ce umilință! Șoșoacă, pusă la pământ din două vorbe
Zodiile protejate de Sfântul Ilie. Ce nativi au mare noroc în această perioadă
„Ne-am potolit cu furatul” Reciclarea PET-urilor a devenit o afacere profitabilă! Cât câștigă românii pe...
Ce a transmis Geta Sterp cu privire la persoanele care se jignesc în mediul online....
Ies la iveală detalii revoltătoare despre incidentul din Leeds. Românii care s-au bătut cu polițiștii...
BANCUL ZILEI. Bulă are parte de momente fierbinți la un interviu
A fost confirmat primul focar de pesta micilor rumegătoare din România