Dmitri Peskov, după declarațiile Maiei Sandu: ”Ar fi mai profitabil pentru Moldova să caute relații bune și de respect reciproc cu Rusia”

Dmitri Peskov, după declarațiile Maiei Sandu: ”Ar fi mai profitabil pentru Moldova să caute relații bune și de respect reciproc cu Rusia”
Dmitri Peskov | Foto - Profimedia Images
Publicat: 15/07/2022, 11:35

După ce Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a declarat că țara sa are nevoie de echipament militar modern pentru a fi în siguranţă, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a transmis că ar fi mai profitabil pentru Moldova să caute relații bune cu Moscova.

Maia Sandu a ținut să precizeze că Republica Moldova nu solicită armament pentru a lupta împotriva vecinilor săi, iar agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei a creat un precedent periculos, acesta fiind motivul pentru care este nevoie de o reconsiderare a priorităților.

”Noi nu vrem arme ca să mergem să luptăm împotriva vecinilor, aşa cum face Rusia. Noi vrem să fim în siguranţă la noi acasă şi vrem să nu ne atace nimeni. Chiar dacă sistemul nostru de apărare este într-o situaţie foarte proastă, dacă nu era această agresiune din partea Rusiei împotriva Ucrainei, probabil că nu am fi discutat prea mult despre necesitatea de echipare a armatei”, a declarat Maia Sandu, potrivit Deschide.md.

Dmitri Peskov: ””Moldova nu ar trebui să vadă nicio amenințare în Rusia”

Dmitri Peskov a specificat că Republica Moldova nu ar trebui să vadă în Rusia o ”amenințare”, fiind că ar fi vorba despre o ”absurditate”.

Mai mult, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a declarat că s-ar dori ca Moldova să se afle în centrul campaniei ”antio-Rusiei”, vizând Occidentul SUA și NATO.

”Moldova nu ar trebui să vadă nicio amenințare în Rusia. Acest lucru este complet absurd. Ar fi în interesul Moldovei să caute relații bune, reciproc avantajoase și reciproc respectuoase cu noi”, a declarat Dmitri Peskov, citat de agenția TASS.

Purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin a mai declarat în fața jurnaliștilor că este ”nepotrivit” să compare relațiile dintre Moscova și Kiev versus Moscova și Chișinău.

”Totuși, Moldova nu s-a transformat, deși, probabil, au fost cei care și-au dorit să se afle în centrul (n.red. –  campaniei) «anti-Rusiei», așa cum au încercat să facă în Ucraina. E altă poveste”, a adăugat Dmitri Peskov.


Citește și:

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase