Doi marinari români, răniți pe o navă aflată în Malaezia. Au suferit arsuri pe 50% din corp

Doi marinari români, răniți pe o navă aflată în Malaezia. Au suferit arsuri pe 50% din corp
Doi marinari români, răniți pe o navă aflată în Malaezia. Au suferit arsuri pe 50% din corp / Foto: Pixabay.com
Publicat: 09/04/2021, 07:09

Doi marinari români au fost răniți pe o navă aflată în Malaezia. Ei au suferit arsuri pe 40-50% din suprafața corporală, după ce au fost atinși de combustibilul încins, când lucrau în sala mașinilor.

„Doi navigatori români de pe nava Rapallo au suferit arsuri pe 40-50% din corp în urma unui accident. Cei doi ar fi fost atinşi cu combustibil încins în timpul cât îşi efectuau serviciul în sala maşini în ziua de 7 spre 8 aprilie 2021. Vrachierul Rapallo de 75.000 TDW sub pavilion Malta se afla sub operaţiuni de încărcare în portul Dickson din Malaezia, port aflat la 350 kilometri sud de Kuala Lumpur”, a anunțat Sindicatul Liber al Navigatorilor, potrivit observatornews.ro.

Sursa citată a precizat că marinarii răniți vor fi transferați la un spital de arși din Malaezia.

„Navigatorii au fost internaţi de urgenţă la spitalul municipal şi acum sunt transferaţi la spitalul de arşi Manipal Hospital Klang. Nava este acoperită de un contract ITF şi are o asigurare la un club P&I de asigurare Norvegian din grupul cluburilor de top”, a anunțat Sindicatul Liber al Navigatorilor.

MAE, despre nava „Davide B”, atacată de pirați în vestul Africii: Nu s-au aflat români la bord

Potrivit consultanței de siguranță maritimă Dryad Global, cisterna Davide B construită în 2016, de 19.800 dwt, operată de compania olandeză De Poli Shipmanagement, a fost atacată de nouă bărbați înarmați.

Cargou rusesc scufundat la 150 km de Portul Constanța! Unul dintre marinari ar fi murit

Un cargou rusesc cu 13 marinari la bord s-a scufundat la mijlocul lunii martie 2021, la circa 150 km de țărmul românesc al Mării Negre. Operațiunea de salvare se află în desfășurare. Din păcate, potrivit primelor informații, unul dintre marinari ar fi decedat.

Aproape 60 de marinari au fost confirmați cu COVID-19 după 35 de zile petrecute pe mare

O situație ciudată în Argentina: 57 de marinari s-au infectat cu noul coronavirus după ce au petrecut 35 de zile pe mare, deși întregul echipaj a fost testat înainte să plece, iar rezultatul a fost negativ.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie laciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase