Doliu în „Kelly Family”. Barby Kelly a murit în somn la 45 de ani

Doliu în „Kelly Family”. Barby Kelly a murit în somn la 45 de ani
Doliu în „Kelly Family”. Barby Kelly a murit în somn la 45 de ani
Publicat: 21/04/2021, 11:37

Barby Kelly, componentă a celebrei trupe „Kelly Family”, a murit la 45 de ani. Cântăreața de muzică pop se retrăsese din viața publică în 1999.

Moartea Barbarei Ann („Barby”) Kelly a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al trupei care ne-a încântat în anii 1990. Fosta vedetă pop a murit la 45 de ani, în somn. Ea s-a retras din lumina reflectoarelor în 1999, deoarece suferea de o boală psihică, având nevoie de îngrijire deosebită.

Barby Kelly locuia în Germania, alături de părinții ei adoptivi. Joey Kelly, 48 de ani și Jimmy, 50 de ani, unul dintre frați, erau cei mai apropiați de Barby.

„Iubita noastră soră Barby ne-a părăsit după o mică boală în urmă cu câteva zile. Suntem într-o adâncă tristeţe şi vă cerem să înţelegeţi că momentan nu mai vorbim despre asta. Ne va lipsi Barby la infinit şi o vom purta mereu în inimile noastre. Vă mulţumim pentru simpatia şi rugăciunile voastre”, a transmis Familia Kelly pe Facebook, potrivit adevărul.ro.

Maite, în vârstă de 41 de ani, cea mai tânără membră a familiei de artiști, și-a luat adio de la Barby, pe Facebook. „Mama Barbara şi tata Dan te ţin strâns în braţe”, scrie ea, referindu-se la moartea tatălui Dan (1930-2002) şi a mamei ei, Barbara-Ann (1946-1982).

The Kelly Family este o trupă celebră pentru hituri precum „Fell In Love With An Alien” și „I Can’t Help Myself”.

The Kelly Family: Controverse legate de trupă

Controversele au venit odată cu succesul. Capul familiei, Daniel Kelly, a fost descris, de către copiii săi, drept „un tiran bolnav”. Cel mai vocal copil a fost Jimmy, care l-a criticat pe Daniel, deoarece nu le-a oferit copiilor săi o educație de bază și le-a impus un stil de viață ca „Huckleberry Finn”.

Mai mult, acesta a explicat că, după destrămarea grupului, a rămas fără aproape niciun ban, deși familia câștigase o avere de milioane de dolari.

Cea mai mare fiică, Kathy, care a administrat averea familiei, a declarat că Daniel a fost mai degrabă „un spirit liber, decât un tiran”, dar „am dobândit succesul prea repede și ar fi trebuit să apelăm la servicii profesionale de management”.

Dan Kelly, independent spre „sectă”

Dan Kelly și-a învățat copiii să stea mereu departe de industria modernă a divertismentului. El a înființat propria casă de discuri și a ținut totul în familie: drepturi de autori, concerte, promovare, câștiguri.

Familia a avut probleme fiscale în Germania, după ce s-a descoperit că „Fundația Dan Kelly” nu era înregistrată ca una caritabilă și au fost criticați pentru lipsa transparenței în privința strângerii de donații pentru cei bolnavi de SIDA. Mai rău, grupul a avut un succes relativ limitat în limba engleză, Der Spiegel numindu-i „cântăreți în haine second hand” și Die Zeit etichetându-i drept „o sectă”!

În 2021, Angelo Kelly a fost amendat cu 3.000 de euro de autoritățile germane, după ce fiul său, William, a cântat pe scenă alături de el, deși legislația interzice ca minorii sub 7 ani să „muncească” în aer liber între orele 8-17.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie laciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase