EXCLUSIV | Ce au declarat la DIICOT în dosarul fraților Tate victimele din SUA și Republica Moldova

EXCLUSIV | Ce au declarat la DIICOT în dosarul fraților Tate victimele din SUA și Republica Moldova
Andrew și Tristan Tate, aduși la DIICOT / Sursa foto: colaj capturi video
Publicat: 08/02/2023, 00:25
Actualizat: 08/02/2023, 14:30

Dosarul în care sunt anchetați frații Andrew și Tristan Tate, împreună cu fosta polițistă Luana Radu și mâna dreaptă a acestora, Georgiana Naghel, se află în faza actelor procedurale privind perchezițiile informatice la telefoanele mobile, laptopurile și device-urile ridicate în urma descinderilor din 29 decembrie 2022. În cauză există patru declarații incriminatoare, în opinia anchetatorilor, dintre care două sunt făcute de femeia cetățean american E.G. și de tânăra din Republica Moldova A.U.

GÂNDUL este în măsură să vă ofere detaliile pe care femeia din Republica Moldova le-a oferit anchetatorilor, astfel cum au fost consemnate în încheierea ședinței din 10 ianuarie 2023 a judecătorilor Curții de Apel București:

Timp de două săptămâni, persoana vătămată A.U. a locuit cu numitele P.I., A.B.G. și A.M.A., iar în acest timp, inculpata Naghel Georgiana a fost drăguță cu ea, aceasta fiind cea care se ocupa de cumpărături și de tot ce era nevoie pentru casă. A mai declarat persoana vătămată A.U. că P.I. și A.B. i-au spus că ele fac OnlyFans și că jumătate din câștigurile pe care le făceau le dădeau celor doi frați Andrew și Tristan Tate. Totodată, cea care se ocupa de colectarea sumelor de bani obținute din postarea diferitelor imagini și filmulețe pe siteul OnlyFans era inculpata Naghel Georgiana, care le dădea ulterior sumele de bani inculpaților Andrew și Tristan Tate, iar cea care se ocupa de gestionarea conturilor pe platforma de socializare era inculpata Radu Luana”.

Cum a ajuns victima din Republica Moldova să facă live pe TikTok sub numele Natasha

Partea vătămată A.U. a mai declarat că „inculpata Naghel i-a propus chiar din prima zi să-i facă un cont special, pentru a obține sume de bani din postarea de video-uri live, la contul de TikTok fiind atașat cardul numitei Naghel Georgiana. Numita A.B. (altă parte vătămată din dosar) i-a propus persoanei vătămate să intre live pe TikTok, inculpatul Andrew Tate sugerându-i că ar putea să facă acest lucru deoarece poate câștiga bani”.

Victima din Republica Moldova, se arată în documentul de la instanță, a făcut live pe TikTok cu A.B. (aceasta fiind una dintre tinerele care, în spațiul public, a susținut că ea nu este victimă, chiar dacă procurorii au introdus-o cu această calitate în cauză). În timpul filmării pe TikTok, tânăra din Republica Moldova a fost denumită Natasha.

În motivarea instanței Curții de Apel București se precizează în continuare, cu referire la acest aspect:

Ei nu i se făcuse cont, folosea contul unei alte fete, A.M.A., zisă Coculeț, care fusese într-o relație cu Tristan, dar care plecase deja (n.r. – părăsise locația fraților Tate). A primit un telefon marca Huawei și în el a văzut video-urile cu A.M.A., care era tatuată «Talisman Tate» și semnul infinitului”.

Întâlnirea de la Miami și preluarea cu Rolls-Royce de la Otopeni

Din declarația femeii din SUA menționată ca probă forte în dosar de către anchetatorii DIICOT rezultă modul în care aceasta a fost „racolată” de Tristan Tate.

E.G. l-a întâlnit pe Tristan Tate prin intermediul aplicației Reddit, precum și pe un site matrimonial, fiind contactată de el. Au vorbit cam o lună și jumătate, apoi s-au întâlnit la sfârșitul lunii decembrie 2021, când Tristan Tate era în Florida – Miami la o conferință”.

Este vorba despre conferințe care erau ținute de frații Tate ca să învețe bărbații cum să relaționeze cu femeile, iar E.G. a primit o invitație la aceste conferințe, biletul de intrare fiind circa 7.000 de dolari.

Conform declarației pe care a dat-o la DIICOT, E.G. a venit în România în 5 aprilie 2022.

Tristan Tate a luat-o de la aeroport cu un Rolls-Royce albastru. I-a spus că merg să ia prânzul, deși ea voia să se odihnească. Tristan Tate a dus-o acasă la el (…) în curte a văzut doi oameni înarmați”.

În aceeași declarație, E.G. a spus că atunci și-a amintit că Tristan Tate a strâns-o de gât (când au locuit împreună o săptămână în SUA și au întreținut relații sexuale), „dar nu își amintea la Miami dacă ea a vrut sau nu, întrucât așa îi zisese Tate”.

Victima din SUA a fost de acord să pozeze nud, cu condiția blurării feței

După sosirea în România, atât cât a stat în locuința fraților Tate din Voluntari, victima susține că Tristan Tate îi dădea de înțeles tot timpul că este supravegheată, chiar și când scria în sufragerie.

”E.G. i-a spus că nu mai vrea să locuiască acolo, el a întrebat-o dacă vrea în casa unde stă Andrew Tate cu două iubite sau într-un alt apartament unde era altă iubită a lui Tristan Tate (Carmen), pe care a și cunoscut-o, care e româncă și avea o relație de un an și patru luni cu Tristan Tate”, potrivit documentului instanței.

E.G. a fost întrebată dacă e de acord să facă foto nud, pentru care ar fi primit 50.000 de euro. Din declarația ei reiese că și-a dat acordul, dar cu o condiție: să i se blureze fața.

Conform declarației date de tânăra din SUA, pe data de 10 aprilie 2022, împreună cu tânăra din Republica Moldova, „au decis să plece de acolo și au luat bilete pentru Londra”, se mai arată în documentul citat.

Andrew și Tristan Tate sunt în arest din 29 decembrie 2022, după perchezițiile făcute de procurorii DIICOT la vila lor din Pipera și la studioul de videochat. Alături de ei au fost arestate Georgiana Naghel și fosta polițistă Luana Alexandra Radu.

Aceștia sunt acuzați că, în 2021, „au constituit un grup infracțional organizat în vederea comiterii pe teritoriul României, dar și al altor state, precum Statele Unite ale Americii și Marea Britanie, a infracțiunii de trafic de persoane”.

„Victimele au fost ulterior transportate și adăpostite în imobile din județul Ilfov unde, prin exercitarea de acte de violență fizică și constrângere psihică (prin intimidare, supraveghere constantă, controlul și invocarea de pretinse datorii), au fost exploatate sexual de membrii grupului prin obligarea la manifestări pornografice în vederea producerii și difuzării prin intermediul unor platforme de socializare de material având un astfel de caracter și prin supunerea la executarea unei munci, în mod forțat, în scopul obținerii de beneficii financiare importante constând în sumele de bani obținute ca urmare a accesării materialelor de către utilizatori”, potrivit DIICOT.


CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV | Ancheta în cazul fraților Tate a fost extinsă în alte patru țări. Bolidul lor preferat, un Bugatti de 5,4 milioane de euro, adus din Dubai, la cererea anchetatorilor

EXCLUSIV | Criptomonedele fraților Tate, sub sechestrul DIICOT. Gândul a obținut lista cu sumele de bani, terenurile, casele și ceasurile aflate sub măsura asigurătorie

EXCLUSIV | Fabuloasa colecție de ceasuri ridicată din vila fraților Andrew și Tristan Tate. Un singur ceas costă cât o garsonieră

EXCLUSIV | Frații Andrew și Tristan Tate, acuzații grave în fața judecătorilor de la CAB: „Suntem ținuți în arest ca să cedăm psihic”

Adina Anghelescu
Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat mai mult
Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Este INTERZIS pentru proprietarii de apartamente. Anunț pentru cei care nu stau la adresa din...
Un aliment consumat de mulți români, o mare înșelătorie. Nu ajută, ba chiar favorizează cancerul
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Peste 100 de prizonieri au evadat dintr-o închisoare afectată de inundații