Drama gemenilor Pohace: Unul a murit în misiune, altul cu o tumoră la cap

Drama gemenilor Pohace: Unul a murit în misiune, altul cu o tumoră la cap
Drama gemenilor Pohace: Unul a murit în misiune, altul cu o tumoră la cap / Colaj: Adevărul.ro
Publicat: 31/03/2021, 10:20

Mădălin și Cătălin Pohace au fost doi tineri care au îmbrățișat cu totul cariera militară, dar au murit la trei ani distanță unul de celălalt, în condiții dramatice.

În 2017, Mădălin și Cătălin Pohace au absolvit Academia Forțelor Terestre de la Sibiu, motivați și încântați de drumul ales în viață.

Cei care i-au cunoscut vorbesc despre puterea, curajul și ambiția acestor doi tineri, informează MAPN, citat de adevărul.ro.

Primul a murit în mare

În 2017, Cătălin Pohace a ales o funcție la Regimentul de Infanterie Marină din Babadag, fiind pasionat de înot și mare.

În 15 mai 2018 și-a găsit însă sfârșitul tragic tot în mare.

Al doilea a fost răpus de o tumoră

Mădălin Pohace a mers mai depaerte, cu o carieră la Regimentul 528 ISR Cercetare din Brăila, iar în 2019 s-a mutat la Ploiești, unde s-a însurat și a devenit tatăl unui băiețel.

În octombrie 2020 a fost diagnosticat însă cu o tumoră cerebrală. La două luni de la operație, Mădălin s-a internat iar la Spitalul Militar Central din București, deoarece tumora reapăruse, cu edem.

La 10 decembrie 2020, a fost operat timp de șase ori, cu prognostic rezervat. Tânărul a murit în 29 martie, la doar 27 de ani.

Drama gemenilor Pohace, prezentată de MAPN

„Gemenii Pohace, două suflete ce pot sta doar împreună

Chiar dacă mii de oameni s-au mobilizat să îl ajute cu donații pentru operație, Dumnezeu l-a vrut pe Mădălin alături de fratele său geamăn. Timp de 24 de ani, Mădălin si Cătălin au fost mereu împreună, în fiecare zi. În anul 2017 au absolvit Academia Forțelor Terestre de la Sibiu, motivați și încântați de drumul ales. Cine i-a cunoscut poate confirma că aveau, încă de pe băncile academiei, toata puterea, curajul și ambiția pentru a ajunge foarte departe în cariera militară. Pentru toți colegii erau un exemplu și pentru asta le mulțumim încă o dată.

În 2017, Cătălin Pohace a ales o funcție la Regimentul de Infanterie Marină din Babadag, era pasionat de înot și mare, își dorea să evolueze în carieră în această unitate cu specific unic. Era dornic de aventură, își dorea să participe și la o misiune în teatrul de operații. Toate aceste planuri s-au terminat brusc, când pe 15 mai 2018, tocmai în mare și-a găsit sfârșitul. Fratele lui, părinții și colegii au primit vestea ca pe un șoc.

Mădălin Pohace a găsit forța să meargă mai departe. Mădălin și-a început cariera la Regimentul 528 ISR Cercetare din Brăila, iar în 2019 s-a mutat la Ploiești. S-a însurat, și-a întemeiat o familie, totul părea bine, în special după venirea pe lume a băiețelului lor.

Luna octombrie 2020 a venit cu un diagnostic greu de înțeles pentru un tânăr la început de drum: tumoră cerebrală. Lupta fostului nostru coleg, locotenentul Pohace Mădălin, părea că se sfârșește totuși după prima operație și speranța își făcea din nou loc. Însă, la două luni după operație, Mădălin s-a internat din nou la Spitalul Militar Universitar de Urgență Central din București deoarece tumora reapăruse, de data aceasta fiind însoțită și de un edem.

La momentul internării, Mădălin avea pierderi de cunoștință și abia mai vedea. În dimineața operației deja nu mai vedea cu ochiul stâng, iar picioarele nu le mai simțea. Astfel, în dimineața zilei de 10 Decembrie 2020, în jurul orei 09:15, camaradul nostru intră în sala de operație și iese 6 ore mai târziu. Medicii au rămas însă rezervați, tumora a fost denumită unică în Europa. Colegul nostru nu a renunțat la luptă, alături de el fiind și toți camarazii lui.

Cu toate eforturile depuse de medici și Mădălin, luni 29 martie, la doar 27 de ani, Mădălin a plecat dintre noi, lăsând în urmă o soție, un înger de doar un anișor și o mamă căreia îi dorim să găsească putere să meargă mai departe.

Ne dorim să ne amintim de colegii noștri ca de niște adevărați luptători. Cu zâmbetul pe buze, doritori de aventură, cu un drum clar ales în viață pentru care au muncit și ar mai fi muncit dacă timpul le-ar fi permis.

Astăzi camarazii, familia și prietenii îl vor conduce pe ultimul drum.
Rămas bun, Mădălin!

Odihnește-te în pace și tu Cătăline, acum ești din nou împreună cu fratele tău!”, transmite MAPN.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase