Droguri aduse din Spania în România, prin intermediul unor firme de curierat. Au fost reținuți patru suspecți (FOTO-VIDEO)

Publicat: 18/11/2021, 20:53
Actualizat: 18/11/2021, 21:01

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală (DIICOT) au reţinut joi, 18 noiembrie, pentru 24 de ore, patru bărbați acuzați de  săvârșirea infracțiunilor de trafic internațional de droguri de risc și mare risc și trafic intern de droguri de risc și mare risc, potrivit unui comunicat al DIICOT.

Concret, prin intermediul unor firme de curierat, ei au introdus pe teritoriul României, din Spania, mai multe colete ce conţineau cantităţi considerabile de droguri, ce urmau a fi comercializate către consumatori de pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov.

Procurorii DIICOT, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate (SCCO) Ilfov, au efectuat miercuri, 17 noiembrie, o acţiune de prindere în flagrant a doi dintre inculpaţi, pe raza judeţelor Giurgiu şi Dâmboviţa, în timp ce ridicau de la o societate de curierat două colete ce conţineau cantităţile de 15,65 kilograme de cannabis şi aproximativ 500 de grame de cocaină.

Ulterior, în urma cercetărilor efectuate, au mai fost ridicate aproximativ 52 de kilograme de cannabis.

Cei patru traficanţi au fost prezentați, joi, Tribunalului Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

FOTO & VIDEO: DIICOT – Poliția Română


Vă recomandăm și:

Dragos Tanase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult