Eugen Tomac: ”Diplomații lui Putin care contestă crimele împotriva umanității din Ucraina sunt o sfidare la adresa întregii lumii”

Eugen Tomac: ”Diplomații lui Putin care contestă crimele împotriva umanității din Ucraina sunt o sfidare la adresa întregii lumii”
Publicat: 07/04/2022, 11:18

Eugen Tomac, europarlamentar și președinte al Partidului Mișcarea Populară, consideră că Rusia ar trebui exclusă din Consiliul pentru Drepturile Omului al Organizației Națiunilor Unite după atrocitățile din Ucraina.

Joi, două treimi din statele lumii ar trebui să voteze pentru excluderea Federației Ruse, iar Eugen Tomac notează pe pagina sa de socializare că ” prezența Rusiei în acest organism anulează întreaga activitate a Consiliului pentru Drepturile Omului”.

”Va decide ONU excluderea Rusiei? Sunt absolut convins că astăzi Rusia va fi suspendată din Consiliul pentru Drepturile Omului al Organizației Națiunilor Unite. Pentru ca aceasta să se întâmple, este necesar ca doua treimi din statele lumii să voteze pentru excluderea Federației Ruse”, scrie Eugen Tomac în mediul online.

”După masacrul de la Bucea, prezența Rusiei în acest organism anulează întreaga activitate a Consiliului pentru Drepturile Omului”

Eugen Tomac

”Rusia a omorât oameni nevinovați, a comis genocid”

Eugen Tomac mai scrie că diplomații lui Vladimir Putin contestă, vehement, crimele împotriva umanității comise în Ucraina, însă s-au transformat într-o ”sfidare la adresa întregii lumi” și nu pot face parte din Consiliul pentru Drepturile Omului al Organizației Națiunilor Unite.

Rusia a comis ”genocid”, acuză Eugen Tomac, a făcut asasinate în masă pe teritoriul ucrainean, fiind obligată să ”plătească scump” pentru toate atrocitățile săvârșite de la începutul războiului ordonat de Vladimir Putin.

”130 de state vor trebui să voteze rezoluția privind suspendarea Rusiei din acest organism. Diplomații lui Putin care contestă crimele împotriva umanității din Ucraina sunt o sfidare la adresa întregii lumii și nu au ce căuta la masa celor care veghează ca drepturile omului să fie apărate.

Rusia a omorât oameni nevinovați, a comis genocid, a maltratat femei, a asasinat în masă și pentru toate acestea trebuie sa plătească scump”, mai scrie Eugen Tomac, preșdintele PMP, în mediul online.


Citește și: 

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase