Eugen Tomac, în Parlamentul European: ”Națiunea română va fi din nou întreagă! Că-i place sau nu lui Putin!”

Eugen Tomac, în Parlamentul European: ”Națiunea română va fi din nou întreagă! Că-i place sau nu lui Putin!”
Publicat: 05/07/2022, 11:34

Europarlamentarul Eugen Tomac, președintele Partidului Mișcarea Populară (PMP), a vorbit în Parlamentul European despre unirea Republicii Moldova cu România, în ”sânul familiei europene”, precizând și că toate încercările Rusiei lui Putin de a stopa acest proces sunt sortite eșecului.

”Uniți în Europa” – acesta este reperul fundamental al situației actuale, a menționat liderul PMP de la tribuna Parlamentului European, iar unirea Republicii Moldova cu România, într-un Uniune Europeană care trebuie să facă front comun în fața amenințării Rusiei lui Vladimir Putin, este ”inevitabilă”.

Eugen Tomac a făcut referire și la apropiatul lui Putin, Dmitri Mevedev, cel ale cărui declarații ostile la adresa României și Republicii Moldova au adus aminte de vremuri ale istoriei care nu ar trebui să se repete.

Uniți în Europa! Am vorbit astăzi, în plenul Parlamentului European, despre Unire. Unirea R. Moldova cu România, care se va produce, inevitabil, în sânul familiei europene.

Medvedev, această figurină a lui Putin, cu ale lui amenințări, nu sperie pe nimeni. Ele trădează disperarea Moscovei atunci când constată că nu mai are control asupra regiunilor pe care obișnuia să le domine prin conducători pe post de marionete”, a scris Eugen Tomac pe pagina sa de socializare.

Eugen Tomac: ”Este esențial să rămânem vigilenți și să combatem orice formă de amenințare și agresiune”

Europa traversează o perioadă a încercărilor și a tensiunilor crescânde, după ce Putin a ordonat invadarea Ucrainei, și tocmai de aceea un factor esențial rămâne ”vigilența”, consideră Eugen Tomac.

Moscova nu agreează această idee a drumului european ales de Republica Moldova, însă – ”că-i place sau nu lui Putin”, afirmă Eugen Tomac, ”națiunea română va fi din nou întreagă”.

Este esențial să rămânem vigilenți și să combatem orice formă de amenințare și agresiune.

Dar, mai presus de toate, trebuie să rămânem uniți și să susținem în continuare cu toată forța efortul R. Moldova de a se alătura familiei europene, asumându-și riscurile unei Rusii furioase care ar face orice să își păstreze controlul.

Națiunea română va fi din nou întreagă! Că-i place sau nu lui Putin!”, a încheiat europarlamentarul Eugen Tomac, liderul PMP.


Citește și: 

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase