Putin, despre așa-zisa ”operațiune militară specială”: ”Se desfășoară conform planului, nu este nevoie să se respecte niciun termen”

Putin, despre așa-zisa ”operațiune militară specială”: ”Se desfășoară conform planului, nu este nevoie să se respecte niciun termen”
Vladimir Putin / Foto - Profimedia Images
Publicat: 30/06/2022, 11:37

”Țarul” de la Kremlin insistă în a transmite că invadarea Ucrainei se rezumă doar la o ”operațiune militară specială”, principalul obiectiv fiind ”eliberarea Donbasului”.

Pe de altă parte, extrapolând, Vladimir Putin a mai precizat că scopul acestei ”operațiuni militare speciale” este nu numai acela de a-i apăra pe locuitorii din regiunea Donbas, ci și de a prezerva securitatea Federației Ruse.

Declarațiile lui Putin au fost făcute în Turkmenistan, în capitala Așgabat, acolo unde liderul de la Kremlin s-a aflat în vizită.

”Operațiunea se desfășoară într-un mod calm și ritmic. Trupele avansează și ating acele puncte finale care sunt atribuite ca sarcină la o anumită etapă a acestei operațiuni de luptă. Totul decurge conform planului”, a insistat Vladimir Putin.

Vladimir Putin s-a ferit să ofere vreo informație concretă

În ceea ce privește finalul acestei ”operațiuni militare speciale”, Vladimir Putin s-a ferit să ofere vreo informație concretă, spunând doar că nici nu este nevoie să se vorbească despre ”termene limită”.

În același timp, ”Țarul” a mai declarat că principala prioritate este și ”protejarea vieților băieților noștri”.

”Nu este nevoie să vorbim despre niciun termen. Nu vorbesc niciodată despre asta, deoarece aceasta este viața și acestea sunt lucruri reale. Nu este corect să restrângem asta în orice termene limită. (n.red. – Totul) Este legat de intensitatea operațiunilor de luptă, care este direct legată de potențialele victime și trebuie să ne gândim mai ales la protejarea vieții băieților noștri”, a mai spus Vladimir Putin.

Remaniere la vârful armatei ruse din Ucraina?

Declarațiile oficiale și filmările publicate de Ministerul Apărării al Rusiei ar sugera, potrivit The Moscow Times că Moscovaa reorganizat structura de comandă militară a țării în ultimele săptămâni, deoarece ofensiva rusă în curs de desfășurare în Ucraina avansează foarte lent.

Apariția viceministrului rus al Apărării, Gennady Zhidko, alături de ministrul Apărării, Serghei Șoigu – într-o vizită în estul Ucrainei în weekend – a pdat naștere speculațiilor potrivit cărora Jidko ar fi fost numit noul comandant al campaniei militare a Rusiei.

Generalul Alexander Dvornikov, care ar fi fost anterior responsabil de ofensiva rusă, nu a fost văzut în public de câteva săptămâni.

”Se pare că confirmă faptul că generalul-colonel Gennadi Zhidko este comandantul forțelor ruse în Ucraina”, a postat pe Twitter analistul militar Rob Lee.


Citește și: 

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult