Eurodeputatul Cristian Bușoi: „Parlamentul European a aprobat astăzi, o audiere extraordinară a CEO Pfizer, Moderna si AstraZeneca”

Redactor:
Florentina Dinu
Eurodeputatul Cristian Bușoi: „Parlamentul European a aprobat astăzi, o audiere extraordinară a CEO Pfizer, Moderna si AstraZeneca”
Președintele Comisiei pentru Sănătate, Pascal Canfin (stânga) și președintele Comisiei pentru Industrie și Cercetare, Cristian Bușoi (dreapta)/ Foto: Facebook

Eurodeputatul Cristian Bușoi informează cu privire la aprobarea unei audieri extraordinare a CEO companiilor farmaceutice, respectiv Pfizer, Moderna și AstraZeneca, de către Conferința Președinților de Comisii din Parlamentul European. Scopul întâlnirii se va focusa pe cantitățile de vaccin ce urmează a fi livrate în UE, în contextul discuțiilor controversate privind  angajamentele stabilite. 

Eurodeputatul Cristian Bușoi: „Parlamentul European a aprobat astăzi, o audiere extraordinară a CEO Pfizer, Moderna si AstraZeneca”

Propunerea a fost inițiată de președintele Comisiei pentru Sănătate, Pascal Canfin, și eurodeputatul român, din poziția de președinte al Comisiei ITRE. Audierea CEO Pfizer, Moderna și AstraZeneca va avea loc la începutul lunii martie, potrivit aprecierilor făcute de eurodeputat.
„Conferința Președinților de Comisii din Parlamentul European a aprobat o audiere extraordinară a CEO companiilor farmaceutice care produc vaccinul împotriva COVID-19.
La propunerea comună a președintelui Comisiei pentru Sănătate, Pascal Canfin, și a mea, ca președinte al Comisiei pentru Industrie și Cercetare, Conferința Președinților de Comisii din Parlamentul European a aprobat astăzi, în mod excepțional, o audiere extraordinară a CEO companiilor farmaceutice care produc vaccinul împotriva COVID-19. Audierea CEO Pfizer, Moderna și AstraZeneca va avea loc cel mai probabil la începutul lunii martie și se va desfășura într-o ședință comună a celor două comisii ENVI – ITRE”, scrie europarlamentarul pe Facebook.
Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani

 

Președintele Comisiei ITRE din Parlamentul European subliniază încă o dată necesitatea ca companiile farmaceutice care au încheiat contracte cu UE să își respecte angajamentele. Totodată, europarlamentarul informează că AEM urmează să acorde autorizații condiționate altor trei companii farmaceutice, respectiv AstraZeneca, CureVac și Sanofi – GSK.

 

„Scopul întâlnirii cu CEO companiilor farmaceutice care produc vaccinul împotriva COVID-19 este îmbunătățirea producției și a accesului cetățenilor europeni la vaccinuri, în contextul ultimelor discuții controversate privind cantitățile de vaccin care urmează a fi livrate în UE.

 

Este esențial ca toate companiile cu care UE a încheiat contracte pentru producerea și livrarea vaccinurilor anti-COVID-19 să își respecte angajamentele. Pe lângă avizele pentru vaccinurile Pfizer – BioNTech și Moderna, Agenția Europeană a Medicamentelor urmează să acorde autorizații condiționate și pentru alte trei vaccinuri produse de AstraZeneca, CureVac și Sanofi – GSK. Cetățenii europeni trebuie să aibă garanția accesului la toate aceste vaccinuri, care au ca scop imunizarea și oprirea pandemiei, care a schimbat lumea”.

 

 

Anul trecut comisiile reunite ENVI – ITRE au audiat CEO companiilor farmaceutice CureVac și Sanofi privind eficienta și siguranța vaccinurilor, concluzia la momentul respectiv fiind că vor produce 1 miliard de doze de vaccin în anul 2021.

Eurodeputatul Cristian Bușoi: „Este pentru a doua oară când CEO companiilor producatoare de vaccinuri vin pentru audieri în Parlamentul European”

„În toamna anului trecut, tot în comisiile reunite ENVI – ITRE i-am avut invitați pe liderii CureVac și Sanofi, care au răspuns întrebărilor noastre despre eficiența și siguranța vaccinurilor pe care le produc și ne-au asigurat că vor produce aproximativ 1 miliard de doze de vaccin în anul 2021.
Uniunea Europeană a semnat cu dezvoltatorii de vaccinuri 6 contracte, prin care cetățenilor europeni le sunt garantate peste 2,2 miliarde doze de vaccin. Companiile farmaceutice au obligația să respecte angajamentele pe care și le-au luat în fața cetățenilor europeni”.

COMUNICAT DE PRESĂ

Cristian Bușoi: Conferința Președinților de Comisii din Parlamentul European a aprobat o audiere…

Posted by Cristian Bușoi on Thursday, January 28, 2021

Crimă înfiorătoare. Marele campion al ţării, otrăvit şi ucis de o tânără de 18 ani....
Andreea Antonescu își acuză colegul de la Survivor de hărțuire sexuală: 'Mi-a cerut să mă...
FOTO. Anamaria Prodan s-a dezbrăcat ca să îl provoace pe Reghe? În pline zvonuri despre...
SOC! Oana Roman a dat cărţile pe faţă! Cine este bărbatul care o face să...
Sorana Cîrstea a întors toate privirile la petrecerea de ziua ei de naștere: `Trăiește-ți viața!`...
Pașaportul de vaccinare a fost folosit și în urmă cu 100 de ani. Țara care...
Coronavirus. Tulpina sud-africană vs. vaccinul Pfizer: un studiu din Israel arată posibile „breşe” în protecţia...
BANCUL ZILEI – Ce au făcut două virgine din București
„The Mask”, episodul 2. Vlad Voiculescu: „Să nu cumva să intre cineva să mă vadă...
Andreea Antonescu își acuză colegul de la Survivor de hărțuire sexuală: 'Mi-a cerut să mă...
O populație MISTERIOASĂ descoperită recent, de care nimeni nu știa, îi ULUIEȘTE pe oamenii de...
Adevărul despre salamul de Sibiu pe care românii nu îl știu. Ce conține, de fapt
Lidl le are în sute de magazine pentru români: produsele la preț mic care nu...
Un fotomodel a mâncat un covrig. Ce a urmat e terifiant, iar medicii au rămas...
ȘOC! Dispare restricția care îi enerva cel mai mult pe români. Se aplică de la...
Virusul care scade inteligența. E prezent la jumătate din cei testați
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Partea întunecată a muncii în vremea COVID. Lucratul de acasă şi izolarea duc la o...
Inchide