Eurodeputatul Cristian Bușoi: „Parlamentul European a aprobat astăzi, o audiere extraordinară a CEO Pfizer, Moderna si AstraZeneca”

Eurodeputatul Cristian Bușoi: „Parlamentul European a aprobat astăzi, o audiere extraordinară a CEO Pfizer, Moderna si AstraZeneca”
Președintele Comisiei pentru Sănătate, Pascal Canfin (stânga) și președintele Comisiei pentru Industrie și Cercetare, Cristian Bușoi (dreapta)/ Foto: Facebook
Publicat: 28/01/2021, 14:49
Actualizat: 06/04/2021, 14:34

Eurodeputatul Cristian Bușoi informează cu privire la aprobarea unei audieri extraordinare a CEO companiilor farmaceutice, respectiv Pfizer, Moderna și AstraZeneca, de către Conferința Președinților de Comisii din Parlamentul European. Scopul întâlnirii se va focusa pe cantitățile de vaccin ce urmează a fi livrate în UE, în contextul discuțiilor controversate privind  angajamentele stabilite. 

Eurodeputatul Cristian Bușoi: „Parlamentul European a aprobat astăzi, o audiere extraordinară a CEO Pfizer, Moderna si AstraZeneca”

Propunerea a fost inițiată de președintele Comisiei pentru Sănătate, Pascal Canfin, și eurodeputatul român, din poziția de președinte al Comisiei ITRE. Audierea CEO Pfizer, Moderna și AstraZeneca va avea loc la începutul lunii martie, potrivit aprecierilor făcute de eurodeputat.
„Conferința Președinților de Comisii din Parlamentul European a aprobat o audiere extraordinară a CEO companiilor farmaceutice care produc vaccinul împotriva COVID-19.
La propunerea comună a președintelui Comisiei pentru Sănătate, Pascal Canfin, și a mea, ca președinte al Comisiei pentru Industrie și Cercetare, Conferința Președinților de Comisii din Parlamentul European a aprobat astăzi, în mod excepțional, o audiere extraordinară a CEO companiilor farmaceutice care produc vaccinul împotriva COVID-19. Audierea CEO Pfizer, Moderna și AstraZeneca va avea loc cel mai probabil la începutul lunii martie și se va desfășura într-o ședință comună a celor două comisii ENVI – ITRE”, scrie europarlamentarul pe Facebook.
Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani

Președintele Comisiei ITRE din Parlamentul European subliniază încă o dată necesitatea ca companiile farmaceutice care au încheiat contracte cu UE să își respecte angajamentele. Totodată, europarlamentarul informează că AEM urmează să acorde autorizații condiționate altor trei companii farmaceutice, respectiv AstraZeneca, CureVac și Sanofi – GSK.

„Scopul întâlnirii cu CEO companiilor farmaceutice care produc vaccinul împotriva COVID-19 este îmbunătățirea producției și a accesului cetățenilor europeni la vaccinuri, în contextul ultimelor discuții controversate privind cantitățile de vaccin care urmează a fi livrate în UE.

Este esențial ca toate companiile cu care UE a încheiat contracte pentru producerea și livrarea vaccinurilor anti-COVID-19 să își respecte angajamentele. Pe lângă avizele pentru vaccinurile Pfizer – BioNTech și Moderna, Agenția Europeană a Medicamentelor urmează să acorde autorizații condiționate și pentru alte trei vaccinuri produse de AstraZeneca, CureVac și Sanofi – GSK. Cetățenii europeni trebuie să aibă garanția accesului la toate aceste vaccinuri, care au ca scop imunizarea și oprirea pandemiei, care a schimbat lumea”.

Anul trecut comisiile reunite ENVI – ITRE au audiat CEO companiilor farmaceutice CureVac și Sanofi privind eficienta și siguranța vaccinurilor, concluzia la momentul respectiv fiind că vor produce 1 miliard de doze de vaccin în anul 2021.

Eurodeputatul Cristian Bușoi: „Este pentru a doua oară când CEO companiilor producatoare de vaccinuri vin pentru audieri în Parlamentul European”

„În toamna anului trecut, tot în comisiile reunite ENVI – ITRE i-am avut invitați pe liderii CureVac și Sanofi, care au răspuns întrebărilor noastre despre eficiența și siguranța vaccinurilor pe care le produc și ne-au asigurat că vor produce aproximativ 1 miliard de doze de vaccin în anul 2021.
Uniunea Europeană a semnat cu dezvoltatorii de vaccinuri 6 contracte, prin care cetățenilor europeni le sunt garantate peste 2,2 miliarde doze de vaccin. Companiile farmaceutice au obligația să respecte angajamentele pe care și le-au luat în fața cetățenilor europeni”.

COMUNICAT DE PRESĂ

Cristian Bușoi: Conferința Președinților de Comisii din Parlamentul European a aprobat o audiere…

Posted by Cristian Bușoi on Thursday, January 28, 2021

Marea gimnastă a ţării rupe tăcerea după Olimpiadă: "Am fost goală cu medicul peste mine....
De necrezut ce salariu are o vânzătoare Zara România. Câți lei primește lunar
FOTO. Triunghi amoros: așa arată vedeta înșelată de soțul ei fotbalist cu o actriță! `Ai...
Durerile de gât nu sunt provocate doar de răceală. De ce te-ar putea durea gâtul
Raed Arafat, anunț cutremurător! Măsura dură care se ia în toate spitalele din România, după...
Lovitură în despărțirea Anamaria Prodan – Laurențiu Reghecampf! Ce spune legea americană după care se...
Temperaturi PESTE LIMITĂ în România! Atenţionarea meteorologilor. Ce se întâmplă cu vremea
VIDEO Trucuri pentru a avea mai multe locuri în avion
Codul Rutier 2022: Parlamentarii votează pentru creșterea limitelor de viteză. Cu cât se va circula...
BANCUL ZILEI – Fetele de măritat și detaliile picante din dormitor
O femeie a fost violată în tren. Pasagerii nu au intervenit
De necrezut ce salariu are o vânzătoare Zara România. Câți lei primește lunar
I se spunea CĂLĂUL și a fost cel mai mare CRIMINAL al tuturor timpurilor. Cum...
Noua LIMITĂ DE VITEZĂ pe autostrăzi și drumuri expres! Cu cât la oră se va...
Florin Călinescu a rupt tăcerea! Adevărul nebănuit despre plecarea de la Pro TV. S-a aflat...
Casa lui FANTOȚI, din Constanța, BURDUȘITĂ cu CANABIS! Video
Incident grav cu Vladimir Putin și o jurnalistă americană: „O femeie frumoasă, drăguță...”
Veste excelentă pentru românii care vor să se vaccineze: Se întâmplă azi! Toate detaliile
Anunţul făcut de Ungaria a şocat întreaga Europă! Ar fi cea mai mare lovitură dată...
Liviu Dragnea este DEVASTAT. A ajuns să primească ”alocație” din partea Irinucăi. Fostul LIDER PSD;...
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Pâinea noastră (scumpă) cea de toate zilele? România, producţie record de grâu în 2021