Eurodeputatul Cristian Bușoi: „Parlamentul European a aprobat astăzi, o audiere extraordinară a CEO Pfizer, Moderna si AstraZeneca”

Eurodeputatul Cristian Bușoi: „Parlamentul European a aprobat astăzi, o audiere extraordinară a CEO Pfizer, Moderna si AstraZeneca”
Președintele Comisiei pentru Sănătate, Pascal Canfin (stânga) și președintele Comisiei pentru Industrie și Cercetare, Cristian Bușoi (dreapta)/ Foto: Facebook
Publicat: 28/01/2021, 14:49
Actualizat: 06/04/2021, 14:34

Eurodeputatul Cristian Bușoi informează cu privire la aprobarea unei audieri extraordinare a CEO companiilor farmaceutice, respectiv Pfizer, Moderna și AstraZeneca, de către Conferința Președinților de Comisii din Parlamentul European. Scopul întâlnirii se va focusa pe cantitățile de vaccin ce urmează a fi livrate în UE, în contextul discuțiilor controversate privind  angajamentele stabilite. 

Eurodeputatul Cristian Bușoi: „Parlamentul European a aprobat astăzi, o audiere extraordinară a CEO Pfizer, Moderna si AstraZeneca”

Propunerea a fost inițiată de președintele Comisiei pentru Sănătate, Pascal Canfin, și eurodeputatul român, din poziția de președinte al Comisiei ITRE. Audierea CEO Pfizer, Moderna și AstraZeneca va avea loc la începutul lunii martie, potrivit aprecierilor făcute de eurodeputat.
„Conferința Președinților de Comisii din Parlamentul European a aprobat o audiere extraordinară a CEO companiilor farmaceutice care produc vaccinul împotriva COVID-19.
La propunerea comună a președintelui Comisiei pentru Sănătate, Pascal Canfin, și a mea, ca președinte al Comisiei pentru Industrie și Cercetare, Conferința Președinților de Comisii din Parlamentul European a aprobat astăzi, în mod excepțional, o audiere extraordinară a CEO companiilor farmaceutice care produc vaccinul împotriva COVID-19. Audierea CEO Pfizer, Moderna și AstraZeneca va avea loc cel mai probabil la începutul lunii martie și se va desfășura într-o ședință comună a celor două comisii ENVI – ITRE”, scrie europarlamentarul pe Facebook.
Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani

Președintele Comisiei ITRE din Parlamentul European subliniază încă o dată necesitatea ca companiile farmaceutice care au încheiat contracte cu UE să își respecte angajamentele. Totodată, europarlamentarul informează că AEM urmează să acorde autorizații condiționate altor trei companii farmaceutice, respectiv AstraZeneca, CureVac și Sanofi – GSK.

„Scopul întâlnirii cu CEO companiilor farmaceutice care produc vaccinul împotriva COVID-19 este îmbunătățirea producției și a accesului cetățenilor europeni la vaccinuri, în contextul ultimelor discuții controversate privind cantitățile de vaccin care urmează a fi livrate în UE.

Este esențial ca toate companiile cu care UE a încheiat contracte pentru producerea și livrarea vaccinurilor anti-COVID-19 să își respecte angajamentele. Pe lângă avizele pentru vaccinurile Pfizer – BioNTech și Moderna, Agenția Europeană a Medicamentelor urmează să acorde autorizații condiționate și pentru alte trei vaccinuri produse de AstraZeneca, CureVac și Sanofi – GSK. Cetățenii europeni trebuie să aibă garanția accesului la toate aceste vaccinuri, care au ca scop imunizarea și oprirea pandemiei, care a schimbat lumea”.

Anul trecut comisiile reunite ENVI – ITRE au audiat CEO companiilor farmaceutice CureVac și Sanofi privind eficienta și siguranța vaccinurilor, concluzia la momentul respectiv fiind că vor produce 1 miliard de doze de vaccin în anul 2021.

Eurodeputatul Cristian Bușoi: „Este pentru a doua oară când CEO companiilor producatoare de vaccinuri vin pentru audieri în Parlamentul European”

„În toamna anului trecut, tot în comisiile reunite ENVI – ITRE i-am avut invitați pe liderii CureVac și Sanofi, care au răspuns întrebărilor noastre despre eficiența și siguranța vaccinurilor pe care le produc și ne-au asigurat că vor produce aproximativ 1 miliard de doze de vaccin în anul 2021.
Uniunea Europeană a semnat cu dezvoltatorii de vaccinuri 6 contracte, prin care cetățenilor europeni le sunt garantate peste 2,2 miliarde doze de vaccin. Companiile farmaceutice au obligația să respecte angajamentele pe care și le-au luat în fața cetățenilor europeni”.

COMUNICAT DE PRESĂ

Cristian Bușoi: Conferința Președinților de Comisii din Parlamentul European a aprobat o audiere…

Posted by Cristian Bușoi on Thursday, January 28, 2021

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Filiera prin care baronul 'Mocro Maffia' livra tone de cocaină în România! 'Scarface' a pierdut...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor avea închis
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Ce faci dacă ai pus prea mult ulei în motor? Ce probleme apar?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Devine interzis prin lege în mod definitiv. Noul ordin UE trebuie aplicat imediat în România
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
”Fratele meu s-a stins din viață la 34 de ani, din cauza depresiei” Drama care...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Astronomii au detectat un semnal ciudat de la o galaxie din apropiere