Europarlamentarul Victor Negrescu, întâlnire cu Lilyana Pavlova, vicepreședinta BEI: ”Au fost semnate finanţări de 675 milioane de € pentru România”

Europarlamentarul Victor Negrescu, întâlnire cu Lilyana Pavlova, vicepreședinta BEI: ”Au fost semnate finanţări de 675 milioane de € pentru România”
Europarlamentarul Victor Negrescu, întâlnire cu Lilyana Pavlova, vicepreședinta BEI (stânga)
Publicat: 23/06/2023, 12:03
Actualizat: 23/06/2023, 12:04

Banca Europeană de Investiții (BEI) a anunțat, joi, noi finanţări pentru România – în valoare de 675 milioane euro -, pentru transport, dezvoltare urbană şi mici întreprinderi, iar europarlamentarul Victor Negrescu, consilier onorific pentru politică externă al premierului Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Lilyana Pavlova, vicepreședinta Băncii Europene de Investiții.

BEI a aniversat 30 de ani de activitate în România, iar Victor Negrescu și-a manifestat nu numai bucuria de a o întâlni pe Lilyana Pavlova, dar a ținut să puncteze și faptul că o astfel de finanțare va contribui, esențial, la implemetarea Mecanismului de redresare şi rezilienţă.

”Bucuros să o reîntâlnesc la București pe vicepreședinta Băncii Europene de Investiții, Lilyana Pavlova, cu prilejul aniversării a 30 de ani de activitate a Băncii Europene de Investiţii (BEI) în România.

Cu această ocazie au fost semnate finanţări de 675 milioane de euro pentru transport, dezvoltare urbană şi micile întreprinderi, din care 600 milioane de euro vor contribui la implementarea Mecanismului de redresare şi rezilienţă.

În cei 30 de ani de prezență în România, proiectele cofinanțate de BEI se traduc prin spitale, școli și drumuri modernizate, dar și zeci de mii de companii sprijinite financiar”, a transmis Victor Negrescu pe pagina sa de Facebook.

Lilyana Pavlova: ”Angajamentul nostru față de România rămâne puternic”

Lilyana Pavlova a declarat că angajamentul pentru România rămâne ”puternic”, ținând cont de progresul pe care economia României l-a înregistrat în ultimii 30 de ani.

Din suma totală de 675 de milioane de euro, 600 de milioane de euro vor contribui la implementarea Mecanismului de redresare și reziliență, a subliniat vicepreședinta BEI.

”Având în vedere progresul pe care l-a înregistrat economia țării în ultimii 30 de ani, sunt mândră că Grupul BEI, ca bancă a UE, a putut să o susțină oferind finanțare pentru școli, spitale, infrastructură publică, universități și transport mai bune și sprijinind acțiunile climatice și micile întreprinderi.

Angajamentul nostru față de România rămâne puternic, așa cum o demonstrează noile finanțări, în valoare de 675 milioane de euro, pentru transport, dezvoltare urbană și micile întreprinderi, din care 600 milioane de euro contribuie la implementarea Mecanismului de redresare și reziliență”, a declarat vicepreședinta BEI, Lilyana Pavlova.


Citește și:

Gabriela Firea și DEZASTRUL marca ”Nicușor Dan”: ”Capitala României s-a întors în timp sub bagheta așa-zisului salvator”

EXCLUSIV | CAB admite recursul ADU în dosarul privind anularea Planului Urbanistic General. Cauza, trimisă spre rejudecare: ”SUFERĂ un oraș întreg”

ANALIZĂ | Scriitorul Damian Kudryavtsev, deportat de Putin: ”Sancțiunile impuse Rusiei nu sunt suficiente, se va îndrepta și mai mult spre China”

Dinu Gheorghe, consilier local PNL: ”Dezamăgitoarea Clotilde Armand pune în PERICOL siguranța copiilor din sector, ce plan distructiv mai are?”

Maia Sandu, după întâlnirea cu Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă: ”Simțim SPRIJINUL Bucureștiului la fiecare pas în procesul nostru de aderare la UE”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital...
Tradiții și obiceiuri de Vinerea Mare. Ce nu trebuie să faci în data de 3...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
Are 85 de ani, dar continuă să întrețină relații intime: „Încă pot să-mi pun picioarele...
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
Este obligatoriu pentru absolut toți românii. Se aplică în toată România
Vremea în noaptea de Înviere și în prima zi de Paște. Prognoza meteo actualizată
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Modul direct de a spune lucrurile". Cum a reacționat Elena Gheorghe după ce Dana Budeanu...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cea mai nouă tehnologie wireless 6G, de 500 de ori mai rapidă decât cele mai...