EXCLUSIV | Braconierul din Polovragi, un cunoscut afacerist local: ”Conexiuni la Primărie, amenință paznicii și vrea să mușamalizeze totul”

EXCLUSIV | Braconierul din Polovragi, un cunoscut afacerist local: ”Conexiuni la Primărie, amenință paznicii și vrea să mușamalizeze totul”
Publicat: 30/08/2023, 11:30

Paznicii fondului cinegetic din Polovragi, județul Gorj, au prins un braconier la vânătoare de mistreți. Vânătorul nu avea autorizație pentru recoltare și, mai mult, a încercat să scape de angajații Asociației Clubul de Vânătoare Spartacus, care administrează fondul de vânătoare.

Întreaga poveste s-a petrecut pe fondul de vânătoare numărul 15 Polovragi. Paznicii au anunțat atât poliția, cât și jandarmii, iar braconierul a fost prins înainte de a fi apucat să tragă un singur foc, darămite să împuște ceva.

Până aici, nimic nu pare a fi ieșit din comun, scenariul – din nefericire – se repetă la diferite intervale de timp, iar lupta braconieri vs. paznicii fondurilor de vânătoare continuă.

Gândul a intrat, însă, în posesia unor informații care schimbă, radical, datele problemei, și le prezintă în exclusivitate.

Braconier cu ”greutate”, om de afaceri cu relații la Primărie

Sursele Gândul au prezentat, în excluisivitate, un ”tablou” pictat cu tușe sumbre, braconierul care a fost prins de angajații Asociației Clubul de Vânătoare Spartacus fiind, surprinzător, un cunoscut om de afaceri din zonă cu ”relații” care îl fac să se creadă intangibil.

Extrem de vocal, afaceristul se laudă printre apropiați că are relații chiar și la MAI, la nivel de minister, însă astfel de declarații nu au avut darul de a-i impresiona pe polițiștii de la Serviciul de Arme și Muniții Gorj, care nu s-au lăsat influențați de braconier și au oferit tot sprijinul angajaților Asociației Clubul de Vânătoare Spartacus. Au fost luate, rapid, toate măsurile prevăzute de lege, iar afaceristul a rămas și fără armele cu care pornise la vânătoarea neautorizată de mistreți.

După ce a fost prins înainte de a trage vreun foc de armă – fără autorizație, dar dornic de ”trofee” -,  afaceristul a trecut la nivelul următor, respectiv amenințări și ”asigurări” că nu i se va întâmpla nimic. Relațiile acestuia cu conducerea Primăriei din Polovragi nu ar mai fi un secret pentru nimeni, iar omul de afaceri-braconier este convins că toată povestea va fi mușamalizată, exact așa cum dorește.

Braconierul care a fost prins pe fondul cinegetic din Polovraci este un cunoscut om de afaceri din zonă. Este văzut permanent în anturajul conducerii Primăriei Polovragi și are relații strânse și cu conducerile altor instituții de stat.

După ce a fost prins de paznici în timp ce încerca să vâneze fără să aibă autorizație, omul de afaceri a trecut la contraatac și a început să amenințe că nu i se va întâmpla absolut nimic, datorită relațiilor sus-puse pe care și le-a asigurat de-a lungul timpului.

Fiind bazat, cum se mai spune, este sigur că va reuși să demonteze acuzațiile și să întoarcă totul în favoarea sa. Acest om de afaceri, totuși, este în atenția Poliției de mai mulți ani, numai că reușește să fenteze, de fiecare dată. Este perceput de toată lumea ca un descurcăreț, însă nu în sensul bun al cuvântului”, au declarat sursele Gândul, în exclusivitate.

Braconierul cu ”greutate”, afacerist cu relații la Primărie, nu i-a impresionat pe polițiștii de la Arme și Muniții

Aceleași surse spun că scenariul este din ce în ce mai tensionat după ce omul de afaceri braconier a dat nas în nas cu paznicii fondului cinegetic. Cum aceștia nu au închis ochii și nu au fost impresionați de ”relațiile” sale, partida de vântoare neautorizată s-a transformat într-un fiasco pentru afacerist, iar acesta nu ar putea suporta ”afrontul”, cu toate că a încălcat legea cu bună știință.

Afaceristul este, potrivit informațiilor obținute de Gândul, implicat în activități de alimentație publică, iar în zonă se vehiculează că are relații bine implementate nu numai la Primăria din Polovragi, ci și ”la județ”, ba chiar și la București, la Ministerul de Interne.

Din această poziție privilegiată și-ar permite, acum, să îi amenințe pe angajații Asociației Clubul de Vânătoare Spartacus cu răzbunarea, numai că brigada mobilă a Serviciului de Arme și Muniții Gorj i-a ridicat actele.

Paznicii fondului cinegetic trăiesc, acum, într-o adevărată teroare, fiindcă omul de afaceri amenință că se va răzbuna pentru că și-au permis să-i strice partida de vânătoare neautorizată.

Mai grav este că acest om de afaceri se laudă, peste tot, că are relații și Poliție, se consideră intangibil, iar paznicii, pe bună dreptate, se tem că acesta se va folosi de relațiile sale pentru a-i pedepsi pentru că au îndrăznit să respecte legea și nu au închis ochii în fața braconajului. Afaceristul vrea să mușamalizeze totul, deși polițiștii de la Serviciul Arme și Muniții Gorj nu s-au lăsat impresionați și i-au ridicat braconierului actele.

Omul de afaceri braconier desfășoară, în zonă, multe activități de alimentație publică, are conexiuni chiar și la nivel județean, așa se și explică tupeul și lejeritatea cu care amenință și crede că nu-l poate atinge nimeni. Face numai ce vrea”, au mai avertizat sursele Gândul, în exclusivitate.

 Asociația Clubul de Vânătoare Spartacus administrează fondurile de vânătoare 14 Olteț, 15 Polovragi și 16 Bumbești – Pitic.

Gândul va urmări, în continuare, desfășurarea ”evenimentelor” în acest caz, dar vom prezenta și alte informații-șoc despre teribilistul om de afaceri braconier și despre ”conexiunile” care îi asigură, cel puțin până acum, protecția.


CITEȘTE ȘI:

IMAGINI EXCLUSIVE | Apariție RARĂ în Masivul Căpățânii. Trei râși, specie STRICT PROTEJATĂ, surprinși de camerele de monitorizare. Specialist în vânătoare: „Este prima dată când vedem trei exemplare la un loc”

EXCLUSIV | Șeful DNA explică de ce au fost deschise 2 dosare penale după exploziile de la Crevedia

Tragedia din Crevedia | Polițiștii dâmbovițeni se scuză: ”Începând din anul 2020 și până în prezent, la nivelul IPJ nu au fost înregistrate sesizări”

EXCLUSIV| Dezvăluiri cutremurătoare despre uciderea fetei găsite în lada patului. Criminalul din Berceni se încurcă în declarațiile despre strangulare

EXCLUSIV | Aflat sub control judiciar, un băiat de bani gata a spart un cabinet veterinar din București pentru a se droga. ”O nevoie disperată”

Cazul Alexandrei Ivanov, TÂNĂRA ÎNSĂRCINATĂ care a murit la maternitatea din Botoșani, preluat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Simona Halep a primit un nou verdict. Diferența e enormă față de ce se știa:...
Ce e de așteptat de la noua întâlnire între Regele Charles și Prințul Harry
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii