EXCLUSIV | Clotilde Armand pregătește o nouă ”surpriză” locuitorilor Sectorului 1: Mărirea impozitului auto pentru persoane fizice și juridice  (DOCUMENT)

EXCLUSIV | Clotilde Armand pregătește o nouă ”surpriză” locuitorilor Sectorului 1: Mărirea impozitului auto pentru persoane fizice și juridice  (DOCUMENT)
Publicat: 26/04/2022, 17:18
Actualizat: 26/04/2022, 17:33

Clotilde Armand, edilul Sectorului 1 al Capitalei, nu se dezminte. După ce a considerat facultativă respectarea regulamentelor europene de salubritate și poluare, propune acum mărirea impozitului auto pentru persoane fizice și juridice, ceea ce îi va face pe locuitorii sectorului să introducă, adânc, mâna în buzunare.

Într-o perioadă de criză prelungită – după pandemia de coronavirus și în contextul războiului din Ucraina -, Clotilde Armand calculează încasările la bugetul de stat care ar fi înregistrate în urma transpunerii în realitate a acestui demers, însă – pe de altă parte – menține paradoxul conform căruia salubritatea la nivelul Sectorului 1 poate funcționa la 50%.

GÂNDUL prezintă, ÎN EXCUSIVITATE, planul primarului Sectorului 1, totul debutând chiar la începutul anului 2022, atunci când din primăria coordonată de Clotilde Armand a fost transmisă o adresă cel puțin interesantă.

Clotilde Armand, corespondență cu efect… pe termen lung

Pe data de 14 ianuarie 2022, Clotilde Armand a transmis o adresă către Primăria Generală a Municipiului București, documentul conținând ”propunerile cu privire la nivelul impozitelor și taxelor locale pentru anul 2023”.

În răspunsul transmis, Clotilde Armand că ”sursa cea mai importantă de venituri proprii pentru administrația locală din România” o reprezintă impozitele și taxele locale, numai că ”resursele sunt limitate”,  ceea ce înseamnă că nu ar fi atât de ușor să faci o ”politică fiscală” adecvată.

În adresa respectivă, Clotilde Armand enumeră și de ce este necesar ca impozitul pe mijloacele de transport pe anul 2023 să fie modificat față de 2022, fiind eliminate – de-a lungul timpului – unele prevederi ”care aduceau o echilibrare a sarcinii fiscale”. Concluzia ar fi aceea că veniturile bugetare ”au fost constant afectate”, iar mărirea impozitului auto este nu poat fi evitată, transmite Clotilde Armand.

Clotilde Armand le spune locuitorilor să cumpere mașini electrice/hybrid

Sectorul 1 al Capitalei a ”strălucit”, în timpul mandatului Clotildei Armand, la capitolul ”poluare” și ”salubritate”. Șobolani, gunoaie, scandaluri, acuzații repetate, totul s-a transformat într-un adevărat coșmar pentru locuitorii cărora edilul-șef al sectorului le dorește un aer mai puțin poluat.

”Referitor la necesitatea modificării impozitului pe mijloacele de transport pentru anul 2023, față de nivelul aplicabil î anul 2023, considerăm că argumentul principal constă în contribuția la un viitor mai curat la nivelul Minicipiului București, prin încurajarea reducerii emisiilor de carbon. (…)

Scopul majorării impozitului pentru autoturismele non electrice este acela al încurajării contribuabililor de a achiziționa autoturisme electrice/hybrid care sunt scutite de plata impozitului”, se menționează în adresa transmis de Clotilde Armand către Primăria Capitalei.

”Echilibrarea bugetului”, doar printr-un impozit auto mai mare cu 30%

Concret, primarul Sectorului 1 consideră că dacă dorești să nu ai griji financiare legate de impozit, atunci trebuie să faci ”marea schimbare” și să îți achiziționezi un autoturism electric sau unul hybrid.

În încheierea acestei adrese transmisă de la Primăria Sectorului 1 la Primăria Generală a Municipiului București, Clotilde Armand precizează și procentul de 30% cu care ar trebui majorat impozitul pe autoturisme – atât pentru persoane fizice, cât și pentru persoane juridice – în anul 2023.

”Pentru echilibrarea bugetului de impozite și taxe locale și asigurarea resurselor financiare necesare finanțării activităților stabilite în competența Consiliului Local al Sectorului 1, propunem stabilirea următoarelor.

  • O cotă adițională de 30% la impozitul pe mijloacele de transport în cazul persoanelor fizice.
  • O cotă adițională de 30% la impozitul pe mijloacele de transport în cazul persoanelor juridice

Impact financiar:

  • Impozit pe mijloacele de transport, suplimentar, pentru persoanele fizice – 8,052,511 lei.
  • Impozit pe mijloacele de transport, suplimentar, pentru persoanele juridice – 9,557,743 lei”, calculează Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 al Capitalei.


Citește și:

Transnistria, noua filă din scenariul sângeros scris de Putin

Ministrul Apărării din Australia cere populației să se pregătească pentru război: ”Avem în președintele Putin pe cineva care este dispus să omoare femei și copii. Asta se întâmplă în anul 2022”

Peste 300 de ofițeri superiori ruși au fost uciși de la începutul războiului din Ucraina. 44 dintre ei aveau cel puțin grad de locotenent-colonel

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Cel mai căutat fugar american, prins în Piața Sf. Petru din Vatican