EXCLUSIV | Cum erau chinuite „sclavele sexuale” ale fraților Tate. Nu au avut milă nici de o tânără proaspăt operată

EXCLUSIV | Cum erau chinuite „sclavele sexuale” ale fraților Tate. Nu au avut milă nici de o tânără proaspăt operată
Publicat: 29/01/2023, 08:00
Actualizat: 29/01/2023, 14:04

Femeia care a reușit să scape din clădirea în care funcționa studioul de videochat al fraților Andrew și Tristan Tate și să se refugieze în sediul Poliției Voluntari le-a povestit procurorilor DIICOT cum au chinuit-o Georgiana Naghel și fosta polițistă Luana Radu, desemnate de britanici să păzească „sclavele sexuale”. Polițiștii care au înregistrat plângerea victimei fac, la rândul lor, obiectul unei anchete interne, după ce dosarul a fost abandonat fără nicio explicație.

Procurorii DIICOT care instrumentează dosarul în care frații Tate sunt acuzați de exploatarea sexuală a unor tinere pe care le-ar fi racolat prin metoda „loverboy”, au atașat la dosar și declarația unei tinere care susține că ar fi fost agresată de Georgiana Naghel și de fosta polițistă Luana Radu, atunci când a decis să plece din studioul de videochat din Pipera.

Surse judiciare au declarat, pentru Gândul, că, la sfârșitul lui octombrie 2021, C.D.P. le-a anunțat pe Georgiana Naghel și Luana Radu (n.r. – persoanele de încredere ale fraților Tate) că intenționează să plece. Cele două femei i-ar fi spus că acest lucru nu este posibil, iar în clădirea în care funcționa studioul de videochat a izbucnit un scandal.

În acest sens, CDP a mărturisit că făcuse, de curând, o operație de mărire a bustului și nu avea voie să facă anumite mișcări, deoarece exista riscul să i se rupă operația.

Georgiana Naghel știa și ea acest lucru și, pentru a-i provoca durere, ar fi pus-o să ridice un braț deasupra capului. Mai mult, tot Naghel ar fi strâns-o de gât și ar fi împins-o sub un birou.

În tot acest timp, fosta polițistă i-ar fi spus că nu are rost să anunțe autoritățile, deoarece ea are relații atât în Poliție, cât și la DIICOT.

Până la urmă, victima a reușit să iasă din casă și a mers direct la Poliția Voluntari. Aici, cele două femei i-au adus o parte din lucruri înghesuite într-o pungă din plastic și ar fi jignit-o chiar de față cu anchetatorii.

Dosar abandonat într-un sertar

Femeia a depus o reclamație, dar, spun surse judiciare, a doua zi polițistul care i-a înregistrat plângerea a chemat-o la sediu și ar fi încercat s-o determine să renunțe la acuzații. Mai mult, așa cum o anunțase Luana Radu, care îi spusese că nu va rezolva nimic la Poliție, dosarul a fost abandonat de anchetatori și a zăcut într-un sertar până la începutul acestui an, când femeia le-a povestit procurorilor DIICOT despre incident.

Abia după ce lipsa de reacție a polițiștilor ilfoveni a ajuns și în presă, conducerea IPJ Ilfov a dispus un control la Poliția Oraș Voluntari, pentru a se stabili dacă interesele fraților Tate erau protejate de oamenii legii.

Frații Andrew și Tristan Tate, alături de Georgiana Naghel și Luana Alexandra Radu, au primit primele mandate de arestare preventivă pe 30 decembrie 2022, după ce, cu o zi înainte, fuseseră reținuți de procurorii DIICOT, în urma perchezițiilor la vila lor din Pipera și la studioul de videochat.

În 20 ianuarie, la cererea procurorilor, Tribunalul București le-a prelungit mandatele de arestare preventivă cu încă 30 de zile, din 29 ianuarie până pe 27 februarie. Chiar dacă decizia nu este definitivă și a fost deja contestată de avocații fraților Tate, aceștia rămân în arest.

Procurorii se temeau că frații Tate ar putea să fugă din țară

Procurorii DIICOT au reușit să convingă judecătorul de la Tribunalul București să le prelungească fraților Tate mandatele de arestare argumentând că, lăsați liberi, aceștia ”pot exercita un control psihic asupra victimelor”.

Procurorii mai spun că frații Andrew și Tristan Tate ar putea fugi din România dacă ar fi eliberați din arest. În context, procurorii DIICOT s-au folosit de o declarație mai veche a unuia dintre cei doi milionari excentrici, în care arăta că are conturi în 19 țări ale lumii și ar putea zbura folosind mai multe pașapoarte.

”Dacă greșesc și Anglia mă vrea în pușcărie, pot zbura cu un pașaport nigerian sau american, sau englez, sau polonez, sau estonian. Am conturi bancare în 19 țări”, au citat procurorii în referat declarația unuia dintre frații Tate.

Argumentele și probele aduse de procurorii DIICOT au convins instanța Tribunalului București să le prelungească mandatele de arestare preventivă cu încă 30 de zile, iar judecătorul a considerat că lăsarea lor în libertate ”ar crea riscuri reale pentru buna desfășurare a procesului penal”.

Andrew și Tristan Tate sunt acuzați că, în 2021, „au constituit un grup infracțional organizat în vederea comiterii pe teritoriul României, dar și al altor state, precum Statele Unite ale Americii și Marea Britanie, a infracțiunii de trafic de persoane”.

„Victimele au fost ulterior transportate și adăpostite în imobile din județul Ilfov unde, prin exercitarea de acte de violență fizică și constrângere psihică (prin intimidare, supraveghere constantă, controlul și invocarea de pretinse datorii), au fost exploatate sexual de membrii grupului prin obligarea la manifestări pornografice în vederea producerii și difuzării prin intermediul unor platforme de socializare de material având un astfel de caracter și prin supunerea la executarea unei munci, în mod forțat, în scopul obținerii de beneficii financiare importante constând în sumele de bani obținute ca urmare a accesării materialelor de către utilizatori”, potrivit DIICOT.

CITEȘTE ȘI: 

EXCLUSIV | Polițiști din Voluntari, suspectați că i-au ajutat pe frații Tate să scape de unele acuzații. Fosta polițistă Luana Radu ar fi fost omul de legătură

EXCLUSIV | Noi stenograme șocante din dosarul fraților Tate. „Vrei să fiu sclava ta sau soția ta? Nu mi-a plăcut că fetele îți spuneau «regele nostru»”

EXCLUSIV | Veriga lipsă din dosarul fraților Tate. Cine este femeia misterioasă care stăpânea conturile cu milioane de euro ale britanicilor acuzați de trafic de carne vie

VIDEO: Frații Tate, scoși din nou din arest și duși la DIICOT / Tristan Tate: „Ce probe sunt împotriva noastră? Asta ar trebui să fie știrea zilei”

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
Temu şi Shein, verificate la sânge de ANPC. La ce nereguli sunt atenţi inspectorii
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Meteorologii Accuweather anunță precipitații și temperaturi scăzute: Prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 24 aprilie...
Momente de neratat cu divele din România! Au căscat gura maaare, maaaare
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie de ultimă oră pentru cei care au TELEFOANE mobile. Noua regulă va fi OBLIGATORIE
Mare surpriză la Survivor All Stars. A plecat acasă un mare favorit
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Poluarea cu metan, acum mai ușor de observat ca niciodată din spațiu