EXCLUSIV | Abandonat de iubită și de prieteni, studentul marocan acuzat de crimele din Iași așteaptă pedeapsa. Cum își petrece timpul în penitenciar

EXCLUSIV | Abandonat de iubită și de prieteni, studentul marocan acuzat de crimele din Iași așteaptă pedeapsa. Cum își petrece timpul în penitenciar
Ahmed Sami El Bourkadi este acuzat că l-ar fi ucis pe Youssef Ajniyah, care era tot student la Medicină, și pe iubita acestuia, Ioana Vanesa Burlacu
Publicat: 16/08/2023, 08:00
Actualizat: 16/08/2023, 10:41

Studentul canadian de origine marocană acuzat de comiterea dublului asasinat din cartierul ieșean Moara de Vânt, Ahmed Sami El Bourkadi, este vizitat frecvent de familia sa, dar iubita și prietenii au uitat de el. Tânărul, care se află închis la Penitenciarul Iași, își umple timpul citind și plimbându-se prin curtea închisorii ori de câte ori îi este permis. Chiar dacă nu s-a izolat de ceilalți deținuți, studentul marocan socializează doar cu cei pe care-i consideră mai liniștiți, pentru că vrea să se țină departe de orice fel de probleme.

De peste un an și jumătate, Ahmed Sami El Bourkadi își așteaptă sentința, el fiind acuzat de uciderea cu peste 50 de lovituri de cuțit a lui Youssef Jniyah, cu care era coleg la Facultatea de Medicină, și a iubitei acestuia, Ioana Vanesa Burlacu.

În toată această perioadă de când este închis, familia sa a ținut în permanență legătura cu el. De altfel, în luna septembrie, Ahmed Sami El Bourkadi își va reîntâlni mama, care l-a anunțat că va veni în România să îl vadă.

”Vorbește cu familia aproape zilnic. Săptămânal, îl vizitează cineva, tatăl, unchiul sau verișorii săi. Vara trecută, mama și fratele lui au stat în România trei luni, chiar și-au depășit perioada limită pentru care aveau viză. Nu au ratat nicio vizită, au efectuat numărul maxim de vizite acceptat”, a spus avocata marocanului, Raluca Andrei, în exclusivitate pentru Gândul.

În schimb, prietenii săi, dar și fosta iubită, tot de origine marocană, alături de care se afla în vacanță la Roma când a fost prins, s-au detașat total de el. Fata nu a trecut pe la el nici măcar o dată în cei aproape doi ani de când este închis.

”O româncă l-ar fi căutat, i-ar fi fost alături, dar la ei, când ai o probleme, nu te mai vizitează, ei se distanțează foarte ușor, spun că nu își periclitează viitorul. L-am întrebat dacă nu îi este greu că prietenii și iubita lui s-au distanțat de el și mi-a răspuns că nu. Seamănă cu tatăl lui ca structură, chiar dacă se consumă, nu arată. Este posibil ca în sufletul lui să îi pară rău, dar le-a înțeles motivele”, a mai spus avocata lui Ahmed Sami El Bourkadi.

Pentru că nu vrea să aibă necazuri în penitenciar, Ahmed Sami El Bourkadi evită să interacționeze cu deținuții care i-ar putea crea probleme. Până când justiția se va pronunța în cazul său, și-a găsit un refugiu în cărți, dar și în plimbările prin curtea penitenciarului.

”Încearcă să își mențină calmul, este important că are și suportul familiei. Este conștient că avem un drum lung de făcut. Citește mult, iese în curte la plimbare, mai vorbește cu colegii. Tot timpul caută persoane liniștite, care să nu facă probleme”, a mai spus avocata Raluca Andrei.

Marocanul acuzat că și-a ucis colegul de la UMF Iași și pe iubita acestuia susține că este nevinovat

Studentul marocan Youssef Jniyah, în vârstă de 25 de ani, și prietena lui, Ioana Vanesa, de 23 de ani, au fost uciși, pe 9 decembrie 2021, cu zeci de lovituri de cuțit, în vila pe care o închiriaseră în cartierul ieşean Moara de Vânt şi unde se mutaseră de doar câteva săptămâni.

Youssef Jniyah urma să se întâlnească, pe 10 decembrie 2021, cu familia, la Bruxelles. Văzând că nu mai ajunge, un văr al acestuia a alertat oamenii legii, care au găsit cadavrele în vila în care locuiau cu chirie.

Ahmed Sami El Bourkadi, care avea 21 de ani la acea vreme, a fost acuzat că i-ar fi ucis pe cei doi tineri din Iași.

El era student la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) „Grigore T. Popa” din Iaşi, la secţia franceză, și era coleg cu Youssef Jniyah.

La necropsie, medicii au găsit pe corpul tinerei ucise 33 de lovituri de cuțit, iar pe cel al prietenului ei, 17 lovituri, unele dintre ele rezultate din încercarea de autoapărare.

Ahmed Sami El Bourkadi a fost prins și reținut pe 14 decembrie 2021, de polițiștii italieni, la Roma, unde se afla împreună cu iubita sa. Ulterior. După ce a fost adus în țară, El Bourkadi a fost arestat preventiv.

Studentul marocan a fost trimis în judecată la începutul lunii mai 2022. După ce a trecut de camera preliminară, judecata în dosar a început în februarie 2023. În șase luni au avut loc 11 termene de judecată, la unele dintre acestea fiind audiați ca martori vecinii care locuiesc aproape de casa în care au avut loc crimele, din cartierul ieșean Moara de Vânt.

Deși procurorii susțin că El Bourkadi a comis dubla crimă din Iași, canadianul de origine marocană a pledat nevinovat și a sperat că în timpul procesului va scăpa de arestul preventiv, însă instanța a decis ca judecata să continue cu el în continuare închis.

La următorul termen de judecată, din 22 august, urmează să fie administrate alte probe.


CITEȘTE ȘI:

Noi dezvăluiri în cazul dublei crime din Iași. Ce au descoperit anchetatorii în vila unde au fost uciși studentul la medicină și iubita lui

Informații din rechizitoriul procurorilor în cazul dublei crime de la Iași: studentul marocan ar fi consumat un gaz care produce halucinații. Avocata acestuia: „Este un scenariu. Poate să îți dovedească anumite chestiuni, omorul niciodată”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
TAXA obligatorie în România. Nu poți evita plata ei, oricine ai fi
Cea mai frumoasă stradă a Europei e în România. Orașul care se mândrește cu o...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Telescopul Gemini a făcut o descoperire neașteptată despre stelele binare gigantice