Studentul acuzat în cazul dublei crime din Iași va fi extrădat din Italia

Studentul acuzat în cazul dublei crime din Iași va fi extrădat din Italia
Publicat: 16/12/2021, 17:04
Actualizat: 17/12/2021, 15:18

Ahmed Sami El Bourkadi, principalul suspect în cazul uciderii celor doi tineri din Iași, va fi extrădat din Italia pe 21 decembrie, spun surse judiciare, pentru Gândul.

Potrivit surselor citate, o instanță din Italia a confirmat mandatul european de arestare emis pe numele lui Ahmed Sami El Bourkadi și a dispus extrădarea în România a studentului de la Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași, care a fugit din România după ce, potrivit anchetatorilor, i-ar fi ucis pe colegul său de facultate Youssef Ajnyah și pe prietena acestuia, într-o vilă din Iași.

Ahmed Sami El Bourkadi a fost prins și reținut marți 14 decembrie, de polițiștii italieni, la Roma. În așteptarea extrădării, procurorii ieșeni au făcut, miercuri, percheziții la locuința acestuia.

”În cursul zilei de 15 decembrie, în baza mandatului emis de către judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Iași, procurorul criminalist și lucrători din cadrul Serviciul de Investigații Criminale și a Serviciului Criminalistic au efectuat percheziții în apartamentul închiriat de inculpat în municipiul Iași. Cu această ocazie au fost ridicate obiecte care ar putea fi purtătoare de urme de la locul comiterii faptei de omor, precum și obiecte care pot servi la stabilirea profilului genetic al presupusului autor”, a declarat Mihaela Apostol, prim-procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași.

Urmărit penal în România pentru dublă crimă

Tribunalul Iaşi a emis în 13 decembrie un mandat de arestare preventivă în lipsă, pentru 30 de zile, pe numele lui Ahmed Sami El Bourkadi. Ulterior, el a fost dat în urmărire internațională, fiind principalul suspect pentru uciderea pe 9 decembrie a celor doi tineri, ale căror trupuri au fost descoperite în noaptea de 10 spre 11 decembrie.

Ahmed Sami El Bourkadi a mers la spital după ce ar fi comis crimele și a primit îngrijiri medicale pentru o plagă tăiată la mâna dreaptă. El le-a spus medicilor că s-a tăiat într-un geam.

În 11 decembrie, la câteva ore după ce au fost găsite cadavrele celor doi tineri în vila din Iași, Ahmed Sami El Bourkadi a mers la aeroport, de unde a plecat cu o cursă spre Roma.

Ahmed El Bourkadi este student la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi, la secţia franceză, și era coleg cu Youssef Ajnyah, una dintre victimele ucise în vila din cartierul ieşean Moara de Vânt.

Cum au fost ucişi studentul la Medicină și prietena lui

Studentul marocan, în vârstă de 25 de ani, și prietena lui Ioana Vanesa, de 23 de ani, au fost uciși, pe 9 decembrie, cu zeci de lovituri de cuțit, în vila pe care o închiriaseră şi unde se mutaseră de doar câteva săptămâni.

Studentul marocan urma să se întâlnească, în 10 decembrie, cu familia, la Bruxelles. Văzând că nu mai ajunge, un văr al acestuia a alertat oamenii legii, care au găsit cadavrele în vila în locuiau cu chirie.

Principalul suspect îi cunoștea pe cei doi tineri. Potrivit unor surse din anchetă, după ce i-ar fi înjunghiat, Ahmed Sami El Bourkadi a plecat, dar ar fi revenit pentru a sparge un geam și a lua câteva obiecte, pentru a da impresia unui jaf.

Cătălina Bulgaru, directorul Institutului de Medicină Legală din Iaşi, a precizat, luni, într-o declație de presă, că trupurile tinerilor uciși în vila din cartierul ieșean Moarta de Vânt nu prezentau urme de incendiere.

La necropsie, medicii au găsit pe corpul tinerei 33 de lovituri de cuțit, iar pe cel al băiatului – 17, unele dintre ele rezultate din încercarea de autoapărare. Potrivit șefei IML Iași, cei doi tineri nu ar fi consumat băuturi alcoolice sau alte substanțe înainte să fie înjunghiați.


Citește și: Noi detalii din asasinatul de la Iași. Studenții uciși abia se mutaseră cu chirie, în vila de lux a unui om de afaceri

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase