Cum s-a transformat fugarul Anaser Duduianu în mafiot american. Interlopul român, prins pe baza unor informații transmise din România

Cum s-a transformat fugarul Anaser Duduianu în mafiot american. Interlopul român, prins pe baza unor informații transmise din România
Publicat: 31/01/2024, 07:00

Gruparea condusă pe teritoriul SUA de liderul interlop Florin Duduianu, care ar fi furat de pe cardurile americanilor cel puțin 200.000 de dolari, a fost destructurată cu ajutorul unor informații transmise de polițiștii români. Bărbatul își făcuse o grupare formată din zeci de imigranți români, pe care tot el i-ar fi ajutat să intre ilegal în America.

Știut în lumea interlopă sub numele de Anaser, Florin Duduianu a devenit cunoscut de publicul larg după ce procurorii DIICOT au deschis așa-numitul dosar al „maneliștilor”, în care acesta era acuzat, împreună cu mai multe persoane, că i-ar fi extorcat pe mai mulți lăutari celebri.

Anaser a dispărut fără urmă, motiv pentru care instanța a emis pe numele său un mandat de arestare în lipsă. Ulterior, în timp ce figura pe site-ul IGPR la categoria Most Wanted, bărbatul a publicat pe rețelele de socializare mai multe filmări realizate în Mexic, în care susținea că este o victimă a justiției din România.

Cooperativa Rechinu-Anaser

Ulterior, Anaser a trecut ilegal din Mexic în SUA, unde, după numai câteva luni, a fost prins de poliție în timp ce înșela diverse persoane cărora le vindea bijuterii din aur fals, la prețuri de chilipir.

Surse judiciare au declarat, pentru Gândul, că la momentul respectiv autoritățile SUA nu ar fi știut că bărbatul este urmărit internațional de către justiția română, așa că, după ce l-au ținut o perioadă în arest, au decis să-i dea drumul, fără să bănuiască măcar că ambițiile infracționale ale imigrantului român erau mult mai mari.

Potrivit surselor citate, polițiștii români au aflat că Anaser trecuse granița în SUA după ce, inițial, obținuse binecuvântatrea mafiotului craiovean stabilit în Mexic, Florian Tudor, zis Rechinu.

În SUA, ajutat de niște craioveni din gruparea lui Rechinu, Anaser încerca să-și pună pe picioare o afacere bazată pe infracționalitate electronică de tip skimming, însă, pentru că era încă la început, nu refuza nici munca de jos și ieșea împreună cu soția să vândă inele din aur fals.

Anaser și-a recunoscut faptele

În tot acest timp, românul găzduia, la el acasă, noi imigranți ilegali, inițial membri ai numerosului clan al Duduienilor, iar mai apoi români din afara familiei, dar dispuși să lucreze pentru el. Aceștia stăteau în grija lui Anaser până începeau să câștige bani suficienți pentru a sta pe propriile picioare. Apoi, continuau să lucreze pentru liderul interlop bucureștean și să monteze pe bancomate aparate care puteau fura datele de pe carduri.

Ulterior, cardurile erau clonate, iar banii erau scoși direct de la ATM. Totodată, cu ajutorul unui hacker din Craiova, românul ar fi obținut datele de pe cardurile asistaților social și le-ar fi folosit pentru achiziționarea unor cantități mari de lapte praf și sucuri energizante.

Sursele citate au precizat că, adus la audieri de ofițerii FBI, Anaser Duduianu și-ar fi recunoscut faptele, în mare parte. Potrivit sistemului de justiție din SUA, în cazul în care va pleda vinovat, românul riscă o pedeapsă mult redusă, de aproximativ 4 ani de detenție, în condițiile în care legislația americană este blândă cu răufăcătorii care nu comit infracțiuni cu violență.

CITIȚI ȘI:

STENOGRAME EXCLUSIVE. Șefii clanului Duduianu, interceptați ambiental într-o benzinărie înainte de asasinarea lui Emi Pian! „Va ieși război, s-a dat alarmă de gradul zero!

Cutremur în lumea interlopă. Alți opt membri ai clanului Duduianu au ajuns la închisoare într-un dosar de viol și lipsire de libertate

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO. Ceasul celui mai bogat pasager de pe Titanic a fost vândut la licitaţie pentru...
Locul de basm din România pe care puțini turiști îl știu. Ascunde un mare secret,...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate...
BREAKING! Anunț de la Buckingham despre starea de sănătate a Regelui Charles. Comunicat oficial emis...
Boala care se răspândește RAPID în lume! Record de îmbolnăviri: experții avertizează populația
Angajatorii care oferă salarii în România de 2.000 de euro, dar nu găsesc oameni interesaţi:...
O celebră influenceră de pe TikTok a fost împușcată mortal în fața casei sale. Motivul...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
GABRIELA FIREA, marea lovitură în politică. RĂSTURNARE de situație, chiar înainte de alegeri
Misterul icoanei de Florii. De ce apare Hristos trist
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
O celebră influenceră de pe TikTok a fost împușcată mortal în fața casei sale. Motivul...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
”Nu mai ai viață privată, nu mai ai viață personală” Lidia Buble, despre obstacolele întâmpinate...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Frații Lumière și Revoluția Cinematografică