Anaser Duduianu a fost arestat de FBI în SUA cu ajutorul Poliției Române, pentru clonare de carduri sociale. Când va fi extrădat în România

Anaser Duduianu a fost arestat de FBI în SUA cu ajutorul Poliției Române, pentru clonare de carduri sociale. Când va fi extrădat în România
Publicat: 29/01/2024, 15:56
Actualizat: 29/01/2024, 16:21

Destructurarea de către FBI a grupului criminal român condus de Florin Anaser Duduianu în SUA a fost posibilă cu ajutorul Poliției Române. Polițiștii Direcției de Investigații Criminale din Poliția Română au colaborat cu Biroul FBI, din cadrul Ambasadei Statelor Unite ale Americii la București, în vederea realizării unui schimb de informații privind grupare infracțională organizată, specializată în skimming, caracterului acesteia, modurile de operare, precum informații esențiale despre Florin Anaser Duduianu.

Gruparea lui Duduianu clona carduri sociale pentru alimente prin skimming. Alimentele cumpărate, în special lapte praf și băuturi energizante, mai ușor de comercializat, erau vândute în Mexic, conform surselor. Veniturile estimate de FBI trec de 100 de milioane de dolari americani.

Duduianu a fost arestat în SUA alături de alți 47 de români, dar nu va putea fi extrădat în România decât după ce-și va ispăși inevitabila condamnare pentru faptele comise pe pământ american. Autoritățile române au emis pe numele său, prin Judecătoria Sectorului 1 București, un mandat de arestare preventivă, pentru săvârșirea infracțiunilor de șantaj, tâlhărie și tâlhărie calificată.

Furturi de cel puțin 100 de milioane de dolari

Afacerea cu carduri clonate ar fi fost preluată de clanul Duduianu de la celebrul fugar Romeo Ursu, zis Boenică. Surse judiciare susțin afacerea a înflorit după ce un hacker din Constanța ar fi reușit să intre, în mod ilegal, în baza de date a asistenților sociali din California.

Acolo, dobrogeanul ar fi spart datele cardurilor pe care se virau fondurile pentru hrana săracilor, pe care, ulterior, le-a folosit ca să cloneze aceste instrumente de plată. Conform anchetatorilor, individul cumpăra lapte praf și băuturi energizante, pe care i le-ar fi vândut apoi lui Romeo Ursu, zis Boenică, la momentul respectiv exilat în Iordania, care le vindea mai departe.

Afacerea Boenică

Sursele Gândul au precizat că autoritățile SUA ar fi notificat partea iordaniană, care a decis expulzarea imediată a lui Boenică, deși, până atunci, ignorase complet orice demers venit din partea României.

Afacerea a fost continuată de oamenii lui Anaser până când polițiștii și procurorii americani au reușit să-i oprească, după ce ar fi apucat deja să provoace o pagubă în valoare de 100 de milioane de dolari.

Blestemățiile din România

Anaser este acuzat că, împreună cu fratele lui Aramis, dar și cu alți membri ai clanului Duduianu, cunoscuți sub numele de Seif și Denom, ar fi jefuit mai mulți lăutari, cărora le-ar fi perceput taxe de protecție sau i-ar fi pus să cânte la diverse evenimente, unde onorariile ar fi fost încasate exclusiv de liderii clanului Duduianu.

Inițial, Anaser Duduianu a fugit în Marea Britanie, unde nu s-a ferit să intre live pe platformele de socializare și să acuze anchetatorii din România, care, din punctul său de vedere, l-ar fi nedreptățit. Deși era urmărit internațional, autoritățile britanice nu s-au obosit niciodată să-l caute, cu toate că Anaser era un membru important în mediile infracționale românești stabilite în această țară, specializate tot în clonare de carduri, cerșetorie, vrăjitorie și furturi din magazine sau  imobile.

Citiți și: EXCLUSIV | Anaser Duduianu a fost prins în SUA. Liderul interlop era „most wanted” în România, după ce l-ar fi jefuit pe Florin Salam

Duduienii arestați în California ar fi preluat afacerea de la celebrul fugar Romeo „Boenică”. Era o combinație sută la sută românească

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cu cât crește salariul minim pe economie de la 1 iulie 2024. Anunțul făcut de...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
NOILE REGULI pentru acești angajați din ROMÂNIA. Modificările au intrat deja în vigoare
Iancu Sterp, ajuns în finala Survivor All Stars cu ajutorul fratelui său celebru
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cum s-au răzbunat germanofilii pe membrii guvernul român care au hotărât intrarea în război împotriva...