EXCLUSIV | Cum vrea să scape mai repede din pușcărie cel mai periculos violator în serie din România. „Frențer” a învățat Codul penal la perfecție

EXCLUSIV | Cum vrea să scape mai repede din pușcărie cel mai periculos violator în serie din România. „Frențer” a învățat Codul penal la perfecție
Publicat: 07/06/2023, 07:00
Actualizat: 07/06/2023, 10:48

Iulian Fentzel, cel mai cunoscut violator în serie din România, încearcă o nouă metodă prin care să-și scurteze pedeapsa de aproape 18 ani de detenție. Specializat în materie de drept, Iulian Fentzel încearcă să obțină rejudecarea dosarului în care a fost condamnat pentru ultimele două violuri, comise în aceeași zi.

Poreclit ”Frențer”, violatorul în serie este cunoscut și ca un bun cunoscător al Codului penal și al Codului de procedură penală, pe care le-a învățat în lungii ani petrecuți în detenție. Iulian Fentzel s-a pus la punct cu toate procedurile și regulamentele, astfel că a învățat să se apere sigur în instanță. În plus, pentru că familia l-ar fi abandonat, Fentzel a avut nevoie de sprijin în pușcărie și a început să redacteze diverse cereri și reclamații pentru alți condamnați, atât adresate către conducerile penitenciarelor, cât și pentru instanțe.

În ceea ce-l privește, Fentzel a deschis nenumărate procese și chiar a reușit să aducă în fața instanței mai mulți jandarmi care l-ar fi torturat, atât pe el cât și pe alți deținuți, după ce, în 2016, ar fi condus o revoltă în Penitenciarul Giurgiu.

Prima condamnare pentru viol primită de Fentzel s-a produs în 2004. Până atunci, bărbatul fusese închis numai pentru furturi și tâlhării, iar sistemul judiciar nu-l cunoștea, încă, drept un prădător sexual. De atunci însă, după fiecare liberare, bărbatul comitea un nou viol.

Cu toate că violatorii nu se bucură de respect în rândul deținuților, ”Frențer” făcea excepție după ce, una dintre victime, siluită la Buzău, în Parcul Crâng, s-a dovedit a fi mama unui procuror DIICOT.

Specializat în drept, deținutul a știut cum să se folosească de recursul compensatoriu și, în ciuda eforturilor făcute de magistrații care i-au amânat liberarea condiționată până în ultima zi permisă de lege, violatorul în serie a redevenit un om liber.

În ciuda faptului că autoritățile încercau să-l monitorizeze neoficial, acesta a reușit să-și piardă urma timp de aproximativ trei luni. A revenit în atenția publică în februarie 2019, când a comis două violuri în aceeași seară.

Inițial, o femeie a venit la Secția 5 Poliție, din Sectorul 1, și a anunțat că, nu cu mult timp înainte, a fost victima unui viol. Polițiștii au pornit imediat să-l caute și l-au găsit în zona unui șantier, în timp ce viola, o a doua victimă.

A cerut rejudecarea ultimului dosar de viol

Condamnat din nou, de această dată la aproape 18 ani de detenție, Fentzel a încercat, într-o primă fază, să obțină o întrerupere de pedeapsă din motive medicale, după ce a invocat faptul că suferă de o boală incurabilă.

În cele din urmă, condamnatul a renunțat la solicitare, mai ales că, în astfel de situații, medicii legiști țin cont și de faptele trecute în cazierele deținuților.

Recent, la sfârșitul lunii aprilie, într-o nouă încercare de reducere a pedepsei, Iulian Fentzel a făcut, la Judecătoria Sectorului 1, o cerere de revizuire a dosarului în care a fost condamnat. El speră că, prin reanalizarea probelor, ar putea să obțină o condamnare mai mică, mai ales că a trecut de vârsta de 60 de ani și se poate libera condiționat la două trei din pedeapsă. Dacă ar fi fost mai tânăr, acesta s-ar fi putut libera abia după executarea a trei sferturi, în condițiile în care condamnarea lui depășește 10 ani.

Cererea de revizuire fost, însă, mutată la Judecătoria Galați, după ce magistrații bucureșteni au constatat că nu au competența teritorială să judece cauza.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
INTRĂ BANII pe card de astăzi, 29 APRILIE. Informația confirmată oficial în direct la TV:...
Ciorbă falsă de burtă cu ciuperci pleurotus. E la fel de bună ca varianta consacrată
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Mă făceam că nu aud". Nicolae Botgros, întâmplare neașteptată la o înmormântare! Cererea pe care...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
O politiciană din SUA a stârnit controverse după ce a recunoscut că și-a împușcat câinele