EXCLUSIV | Fiul lui Sever Mureșan a fost dat în urmărire. Adrien Stephane provocase un adevărat dezastru, după ce a vrut să se sinucidă din dragoste

EXCLUSIV | Fiul lui Sever Mureșan a fost dat în urmărire. Adrien Stephane provocase un adevărat dezastru, după ce a vrut să se sinucidă din dragoste
Fiul lui Sever Mureșan a fost dat în urmărire generală
Publicat: 17/08/2023, 07:00

Unul dintre fiii controversatului om de afaceri Sever Mureșan a fost dat în urmărire generală, după ce magistrații Curții de Apel Brașov l-au condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu executare. Acesta este acuzat că, în octombrie 2022, s-a urcat la volan beat și fără permis, după care a lovit, intenționat, nu mai puțin de 12 autoturisme. Mureșan junior încerca, în acest mod, să se sinucidă, supărat că tocmai fusese părăsit de iubită. 

În seara zilei de 14 aprilie 2021, Adrien Stephane Mureșan, care la momentul respectiv avea 31 de ani, s-a îmbătat și s-a certat rău cu iubita lui. Cu mintea înecată în alcool, fiul lui Sever Mureșan a decis să-și pună capăt zilelor. A scris un bilet de adio, a luat sticla cu el și a plecat cu autoturismul său de teren într-o cursă nebună prin Brașov. În cartierul Noua, bărbatul a intrat cu bolidul său de teren în mașinile parcate pe marginea drumului, provocând o tamponare în lanț în care au fost implicate nu mai puțin de 12 automobile.

Șoferul a fost scos din mașină de mai mulți oameni, care l-au imobilizat până când la fața locului au apărut primele echipaje ale Poliției. Pentru că a refuzat să sufle în alcooltest, Adrien Stephane Mureșan a fost dus la spital, unde i s-au recoltat probe de sânge și a fost consultat de un medic, care i-a pus un guler din plastic.

În același timp, în mașina bărbatului s-au găsit o sticlă de băutură și un bilet de adio, din care reieșea că avea de gând să se sinucidă. Cuprins de un acces de furie, Mureșan și-a smuls gulerul, motiv pentru care a fost imobilizat și transportat la un spital de psihiatrie, unde a rămas internat timp de șase zile.

Mureșan a primit două condamnări cu suspendare, una după alta

În urma verificărilor, polițiștii rutieri au constatat că Adrien Stephane Mureșan avea permisul suspendat, în condițiile în care suferise deja două condamnări, tot pentru infracțiuni la regimul rutier.

Anchetatorii au descoperit, cu această ocazie, că, la data de 16 octombrie 2015, șoferul a fost prins beat la volan, în București. Cu toate că nu mai avea permis, el a continuat să conducă, însă a fost prins de Poliția Rutieră, în 2 iulie 2016, când pe numele lui a fost întocmit un nou dosar penal.

Procesele ce au urmat au avut ca rezultat condamnări la închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității. În primul dosar, pentru că a condus beat, Mureșan a primit 1 an și 2 luni de închisoare, iar în cel de-al doilea, pentru că s-a urcat la volan fără a avea permis, a fost condamnat de Judecătoria Ploiești la 1 an și 4 luni.

Instanța de la Ploiești contopit ambele pedepse și a decis, la 4 noiembrie 2019, o pedeapsă finală de 1 an, 8 luni şi 20 de zile închisoare cu suspendare, muncă în folosul comunității la Administrația Națională a Cimitirelor și un termen de supraveghere de 4 ani.

Condamnat la două pedepse cu suspendare, cu toate că faptele erau în strânsă legătură una cu cealaltă, Adrien Stephane Mureșan nu s-a potolit, iar aventurile sale în trafic au atins apogeul la data de 14 aprilie 2021, când, aflat în plină perioadă de încercare, s-a îmbătat turtă, s-a urcat la volan și a făcut praf 12 mașini parcate.

Acuzat de conducere sub influența alcoolului, conducere fără permis și distrugere, acesta a scăpat de ultima dintre acuzații, după ce proprietarii mașinilor lovite și-au retras plângerile.

Condamnat cu executare după ce, inițial, primise amendă

Judecat în continuare de magistrații Judecătoriei Brașov, pentru conducere fără permis și sub influența alcoolului, la data de 20 octombrie 2022, fiul lui Sever Mureșan nu a mai luat nici măcar o nouă condamnare cu suspendare. De această dată, beizadeaua a primit 300 de zile amendă a câte 500 de lei pe zi.

Chiar și așa, din cele 300 de zile amendă s-au scăzut 81 de zile, pe care inculpatul le-a petrecut în arest preventiv, astfel că, până la urmă, Adrien Stephane Mureșan a rămas cu numai de 219 zile amendă, evaluate la suma totală de 109.500 lei.

Procurorii au atacat decizia, pe care au considerat-o inacceptabilă, iar dosarul a ajuns pe masa magistraților de la Curtea de Apel Brașov. La sfârșitul săptămânii trecute, prin sentință definitivă, Mureșan junior a fost condamnat la 1 an, 3 luni și zece zile de închisoare, pentru că a condus beat și fără permis. La această condamnare, instanța a luat în considerare și celelalte două pedepse primite de fiul lui Sever Mureșan, a anulat suspendarea acestora și le-a contopit, astfel că Adrien Stephane Mureșan a ajuns la o pedeapsă definitivă de trei ani cu executare.

După ce mandatul de executare a pedepsei a fost redactat de magistrați, polițiștii au mers la adresa condamnatului, însă nu l-au găsit acasă. Ca urmare, Adrien Stephane Mureșan a fost dat în urmărire generală, iar fotografia lui a fost publicată pe site-ul Poliției Române.

Stephane Adrien este unul dintre fiii lui Sever Mureşan, un om de afaceri celebru în anii ’90. Acesta este fondator al Băncii Dacia Felix, care a dat faliment din cauza mai multor credite neperformante. Pe numele acestuia au fost întocmite mai multe dosare pentru delapidare, înșelăciune, gestiune frauduloasă și abuz în serviciu, fiind obligat să plătească daune în valoare de 100 de milioane de euro.


CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV | Ipoteză uluitoare în cazul afaceristului aruncat în aer la Arad. Era ultimul lucru pe care anchetatorii l-ar fi luat în calcul

EXCLUSIV | Anchetatorii au aflat de unde provin autorii atacului cu bombă de la Arad. Sunt considerați cei mai periculoși criminali din Europa

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO. Ceasul celui mai bogat pasager de pe Titanic a fost vândut la licitaţie pentru...
Ce amendă riscă românii care stau la bloc și nu respectă legea. O femeie din...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate...
Locul de basm din România pe care puțini turiști îl știu. Ascunde un mare secret,...
Boala care se răspândește RAPID în lume! Record de îmbolnăviri: experții avertizează populația
Angajatorii care oferă salarii în România de 2.000 de euro, dar nu găsesc oameni interesaţi:...
O celebră influenceră de pe TikTok a fost împușcată mortal în fața casei sale. Motivul...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
GABRIELA FIREA, marea lovitură în politică. RĂSTURNARE de situație, chiar înainte de alegeri
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
O celebră influenceră de pe TikTok a fost împușcată mortal în fața casei sale. Motivul...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
”Nu mai ai viață privată, nu mai ai viață personală” Lidia Buble, despre obstacolele întâmpinate...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Frații Lumière și Revoluția Cinematografică