EXCLUSIV | Ipoteză de ultimă oră în cazul asasinatului cu bombă de la Arad. Ioan Crișan, ucis de un șef din mafia rusă!

EXCLUSIV | Ipoteză de ultimă oră în cazul asasinatului cu bombă de la Arad. Ioan Crișan, ucis de un șef din mafia rusă!
Publicat: 21/11/2023, 07:00
Actualizat: 21/11/2023, 12:09

Anchetatorii care încearcă să afle cine l-a aruncat în aer, la Arad, pe omul de afaceri Ioan Crișan, ar fi avansat o nouă ipoteză de lucru. Este luată în calcul o răzbunare exemplară a mafiei ruse de pe teritoriul Republicii Moldova, după ce, ajutat de presupuși polițiști corupți, arădeanul ar fi furat de la traficanții de tutun un tir plin cu țigări de contrabandă. 

Reamintim că omul de afaceri arădean Ioan Crișan a murit la data de 29 mai 2021, după ce persoane încă neidentificate i-au montat o bombă sub mașină.

Primul scandal public legat de acest incident deosebit de grav i-a adus în prim-plan chiar pe polițiștii de la Arad care ar fi făcut primele cercetări de mântuială și ar fi ratat momente importante în economia anchetei. Astfel, presupușii ucigași au apucat să fugă. Mai mult, nici cercetarea la fața locului nu s-ar fi făcut așa cum trebuie, în sensul în care unele probe au fost compromise după ce ar fi fost călcate în picioare.

În spatele morții violente a bărbatului, s-ar putea afla nume importante din mafia tutunului

Ulterior, anchetatorii au luat la puricat afacerile lui Crișan și au scos la suprafață o parte din secretele acestuia. În acest fel, s-a aflat că avea legătură cu traficul de țigări de contrabandă, o afacere, de altfel, răspândită în toate zonele de graniță din România.

Tocmai de aceea, s-a luat în considerare că, în spatele morții violente a bărbatului, s-ar putea afla nume importante din mafia tutunului, mai ales că, la data de 24 mai, poliția a oprit, în localitatea Mândruloc, un autotren în care se aflau 646 baxuri de țigări, despre care s-a stabilit că ar fi fost comandat și introdus în România de gruparea Mladin, organizație criminală care ar fi recrutat inclusiv polițiști de frontieră.

Ioan Crișan ar fi făcut afaceri cu un lider al mafiei ruse de origine basarabeană

Totuși, nu s-a putut face o legătură între asasinarea lui Crișan și gruparea Mladin, astfel că s-a mers și pe alte ipoteze, inclusiv o crimă pasională, mai ales că exista un conflict bine cunoscut între soția și amanta afaceristului.

Potrivit unor surse judiciare, la doi ani și jumătate de la asasinat, anchetatorii ar fi avansat o nouă ipoteză de lucru.

Este vorba despre o presupusă operațiune a mafiei ruse pe teritoriul României. Sursele citate au dezvăluit, în exclusivitate pentru Gândul, că ar exista informații conform cărora Ioan Crișan ar fi făcut afaceri cu un lider al mafiei ruse de origine basarabeană, cunoscut ca traficant de țigări la nivel înalt.

Ioan Crișan ar fi fost sprijinit de polițiști corupți

Basarabeanul, care deține titlul de hoț în lege, adică membru al mafiei ruse cu drepturi depline, i-ar fi trimis lui Crișan mai multe transporturi de țigări, însă acesta nu i-ar fi dat banii la timp, motiv pentru care ar fi acumulat o datorie cuprinsă între două și trei milioane de euro.

Nu cu mult timp înainte ca afaceristul din Arad să fie aruncat în aer, basarabeanul, pe atunci în penitenciar, i-ar fi trimis vorbă să achite datoria, deoarece organizația, care funcționează ca o adevărată familie, are nevoie de bani.

Pentru că nu avea atâția bani, Ioan Crișan i-ar fi propus să-i trimită un nou transport de tutun, iar, după ce marfa ar fi vândută, ar putea acoperi o parte din banii datorați cu profitul obținut.

Șeful mafiot s-ar fi învoit să-i trimită un TIR plin cu țigări, însă mașina ar fi fost deturnată de unii polițiști și dusă chiar în curtea lui Crișan.

Basarabeanul ar fi presupus că bărbatul din Arad a fost mână în mână cu polițiștii, care l-ar fi înșelat împreună, drept pentru care ar fi decis ca Ioan Crișan să fie pedepsit în așa fel încât să fie un exemplu.

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV | Anchetatorii au aflat de unde provin autorii atacului cu bombă de la Arad. Sunt considerați cei mai periculoși criminali din Europa

EXCLUSIV | Ipoteză uluitoare în cazul afaceristului aruncat în aer la Arad. Era ultimul lucru pe care anchetatorii l-ar fi luat în calcul

Peste 400 de persoane au fost audiate în cazul asasinatului cu bombă de la Arad. Ce au descoperit procurorii după un an de anchetă

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO. Ceasul celui mai bogat pasager de pe Titanic a fost vândut la licitaţie pentru...
Locul de basm din România pe care puțini turiști îl știu. Ascunde un mare secret,...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate...
BREAKING! Anunț de la Buckingham despre starea de sănătate a Regelui Charles. Comunicat oficial emis...
Boala care se răspândește RAPID în lume! Record de îmbolnăviri: experții avertizează populația
Investiţie de 165 de milioane de euro în România. Oraşul unde se va construit un...
O celebră influenceră de pe TikTok a fost împușcată mortal în fața casei sale. Motivul...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
GABRIELA FIREA, marea lovitură în politică. RĂSTURNARE de situație, chiar înainte de alegeri
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
O celebră influenceră de pe TikTok a fost împușcată mortal în fața casei sale. Motivul...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
”Nu îmi ieșeau bine analizele, eram pe perfuzii” Problemele de sănătate cu care s-a confruntat...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Frații Lumière și Revoluția Cinematografică