EXCLUSIV | Mărturia înfiorătoare a tânărului care și-a ars mătușa de vie. „I-am dat foc pentru că era rea cu mine!”

EXCLUSIV | Mărturia înfiorătoare a tânărului care și-a ars mătușa de vie. „I-am dat foc pentru că era rea cu mine!”
Publicat: 14/11/2023, 07:00

Bucureșteanul acuzat că și-a omorât mătușa, după ce a stropit-o cu benzină și i-a dat foc în scara blocului în care locuia, și-a recunoscut fapta, în cele din urmă. Acesta a dat o explicație halucinantă și este convins că a fost îndreptățit s-o bată cu bestialitate pe femeie, iar apoi s-o ardă de vie.

Era luni, 6 noiembrie, când printr-un apel la 112 polițiștii bucureșteni au fost anunțați, în jurul orei 8.30, că o femeie a fost incendiată în scara unui bloc din Drumul Taberei. Primii care au ajuns la fața locului au fost doi agenți ai Secției 20. Pentru că victima încă mai ardea în zona picioarelor, polițiștii au adus extinctorul din mașină și au stins-o. Era, însă, prea târziu. Femeia murise. Ancheta a fost preluată de Serviciul Omoruri, iar în câteva ore autorul a fost identificat. Acesta a fost găsit de un echipaj al Secției 25, în cartierul Militari, în timp ce se plimba, fără țintă, în zona blocului în care locuia împreună cu mama lui și fratele mai mic.

Dus la audieri, Alexandru Popa, în vârstă de 33 de ani, nu a recunoscut nimic. Cu toate că imaginile surprinse de camerele de supraveghere erau clare, iar el mirosea a benzină și era pârlit pe picioare, a spus că nu știe nimic despre crimă, iar în imagini apare o altă persoană, care doar seamănă cu el.

Inițial, odiosul criminal a fost internat, sub pază, la Spitalul de Psihiatrie „Alexandru Obregia”, după care a fost mutat în Arestul Central.

Surse apropiate anchetei au dezvăluit, pentru Gândul, că Alexandru Popa și-a recunoscut fapta, în cele din urmă, în fața instanței Tribunalului București. Acesta a declarat că a decis s-o omoare pe Liliana Popa „pentru că era rea și îl amenința”.

Criminalul ar fi povestit că, după moartea bunicului patern, tatăl său și sora acestuia, adică mătușa Liliana Popa, au moștenit apartamentul bătrânului. Locuința ar fi rămas în grija mătușii, care ar fi închiriat-o și ar fi încasat singură banii.

Ucigașul riscă să fie condamnat pe viață

Acesta i-ar fi reproșat, pe de o parte, că nu-i dă nimic din acești bani, iar, pe de altă parte, că nu-i permite lui să locuiască în imobilul respectiv. De aceea, între ei a început să mocnească o relație de dușmănie, care s-a sfârșit tragic în data de 6 noiembrie.

În dimineața respectivă, tânărul a mers să stea de vorbă cu mătușa lui. În principiu, ar fi dorit s-o convingă să meargă cu el la un notar. Avea însă și un plan de rezervă. În cazul unui refuz, intenționa s-o ardă vie, motiv pentru care a luat cu el, într-o sacoșă, un bidon cu benzină.

Surse apropiate anchetei au declarat, pentru Gândul, că după ce a izbucnit scandalul, iar el a stropit-o cu benzină și a început s-o bată cu o bestialitate de nedescris, i-a strigat unei vecine, care era martor la incident, să se îndepărteze urgent pentru că urmează să-i dea foc mătușii sale.

Alexandru Popa a fost pus sub acuzare pentru omor calificat prin cruzimi și omor cu premeditare, motiv pentru care riscă să fie condamnat la închisoare pe viață.

CITIȚI ȘI:

EXCLUSIV | Viața secretă a milionarului asasinat la Sibiu. Cine moștenește firmele și averea fabuloasă a lui Adrian Kreiner

EXCLUSIV | Răsturnare de situație în cazul crimei de la Mangalia. Administratorul hotelului unde a fost comis omorul a avut o relație cu ucigașa

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Euro falși în toată Europa. Banii care au fost falsificați: Nu trebuie să fii expert
Vârsta de pensionare ar putea crește în România. Datele care ar duce la o decizie...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
SUA încearcă să convingă Rusia și China să nu folosească Inteligența Artificială la armele nucleare