Polițist, ex-bodyguard al lui Nuțu Cămătaru, prins în flagrant de DNA după ce a primit o pungă cu 26.000 €: „Romeo, vino încărcat!”

Polițist, ex-bodyguard al lui Nuțu Cămătaru, prins în flagrant de DNA după ce a primit o pungă cu 26.000 €: „Romeo, vino încărcat!”
Publicat: 24/03/2024, 07:00

După ce băiatul său a fost acuzat de tentativă de omor și arestat preventiv, un bărbat a încercat să obțină plasarea acestuia în arest la domiciliu. A apelat la serviciile unui avocat din Ialomița, dar și la ajutorul promis de un polițist care se lăuda că i-a fost bodyguard interlopului Nuțu Cămătaru. Scenariul a luat o cu totul altă turnură după ce bărbatul a acceptat să colaboreze cu procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA), iar interceptările ulterioare au spulberat toate planurile celor care intenționau să facă trafic de influență la Curtea de Apel București (CAB), acolo unde magistrații urmau să analizeze dosarul tânărului de 17 ani.

Informațiile obținute, în exclusivitate, de Gândul au arătat că magistrații CAB nu au fost implicați în tot acest scenariu, personajele care se lăudau că au „trecere” la unii dintre judecători bazându-se doar pe promisiuni lipsite de acoperire.

  • Vineri, 22 martie 2024, DNA i-a trimis în judecată pe avocatul George Bala (pentru trafic de influență și fals în înscrisuri sub semnătură privată), Panait Lița și Ionel Romeo Piteșteanu (comiterea unor infracțiuni de trafic de influență și cumpărare de influență, forma participației penale fiind autoratul și complicitatea) – mai multe detalii AICI.
  • George Bala – avocat în Baroul Ialomița – îi transmitea tatălui celui arestat preventiv modalitatea prin care se puteau face „aranjamente” la CAB, insistând că poate obține o sentință favorabilă după „intervenția” la unii magistrați ai Curții de Apel București. (informații AICI)
  • Avocatul pretindea „legea tăcerii”, avertizându-le pe martorul-colaborator al DNA să evite discuțiile telefonice, tocmai pentru a nu fi interceptați. (detalii surprinzătoare AICI)
  • Fostul polițist „Sorin”  – încă în activitate în anul 2023, aflat în pragul pensionării – era etichetat drept un om cu multe relații și se lăuda că i-a fost bodyguard, timp de mai mulți ani, interlopului Nuțu Cămătaru. (alte informații AICI).
  • Surprinzător, numele lui Liviu Dragnea, fostul lider PSD, apare menționat în interceptările DNA, în contextul în care polițistul „Sorin” încerca să se prezinte drept un personaj cu „conexiuni” în întreaga zonă (informații punctuale AICI)

„Rămâne cum am stabilit și aduci tot! Vineri la 12!”

În timpul întâlnirii în care – pentru mai multă „greutate” – a fost menționat și numele lui Liviu Dragnea, polițistul „Sorin” – cel care își făcea un titlu de glorie din faptul că i-ar fi fost bodyguard lui Nuțu Cămătaru – primește de la tatăl tânărului arestat preventiv 1.000 de euro.

„Descurcărețul” polițist care promitea că putea influența magistrați ai CAB nu bănuia că banii proveneau din fondurile speciale ale Direcției Naționale Anticorupție și îi fuseseră puși la dispoziție chiar celui cu care stătea de vorbă.

Gata, am înţeles…(…) Sunt aşa (n.red. – banii sunt numărați de tatăl tănărului arestat preventiv): 100… două… 300, 400, 500, 600, 700, 800, 900, 1.000 de euro …(…)… Ia-i! Să-ţi ajute Dumnezeu! (…) Dar nu mai vreau lungeală de vineri… (…) Am rămas aici, aicea rămânem, vreau s-o închidem”, spune martorul-colaborator al DNA.

Vizibil satisfăcut după primirea sumei de 1.000 euro din partea tatălui băiatului arestat, Panait Lița „Sorin” stabilește detaliile finale ale ultimei întâlniri, sumele de bani, dar și modul de prezentare a variantelor judiciare favorabile pentru cel arestat preventiv, iar procurorii anticorupție menționează că „toate aceste amănunte și indicații urmează să îi fie comunicate (n.red. – tatălui) prin intermediul lui Ionel Romeo Piteșteanu”, prietenul său, cel care participase și alte întâlniri.

Vineri… vineri… ne auzim la un telefon…(…) Dar ia ascultă-mă! Cum ţi-am zis eu ţie, cum ăla vrea să te vadă cu … (neinteligibil)… ăsta ţi-a spus la… (neinteligibil)… deci cum ar veni, de mia asta răspunde Snagov, de banii lu’ ăla… aia şi eu faţă de Snagov răspund de mia asta, adică ne încurcăm… ne-am încurcat, adică… (neinteligibil)… dar e bine aşa, las-o aşa.

Deci, rămâne cum am stabilit, vineri la 12 când ne trezim ne a… îţi dau un răspuns…(…) Vineri la 12… deci, mâine, într-una …(…) Ne trezim şi vorb… Ă… te chem… ă… şi văd eu ce scrie ăla pe hârtie şi spun: «Romeo, vino încărcat!». Și aduci tot și cu asta…(…) Da, da. «Vino cu ce trebuie!». Și vii și ne întâlnim și…(…) Da, mă, da! Scriu pe o foaie și îi arăt lu᾿ ăsta la telefon pe… pe cameră. Hai! Deci așa rămâne, vineri… de mâine într-una”, punctează „Sorin”, potrivit interceptărilor DNA din care Gândul prezintă extrase în exclusivitate.

Romeo, la cinci jumate ne-ntâlnim la… la Turnu

Încetul cu încetul, plasa întinsă de procurorii anticorupție a devenit din ce în ce mai strînsă, iar personajele implicate în scenariul care viza mituirea unor magistrați CAB stabileau deja ultimele mutări.

În data de martie 2024, în jurul orei 21:30, tatăl băiatului arestat preventiv a mers la domiciliul lui Ionel Romeo Piteșteanu, în localitatea Ghimpați din județul Giurgiu. Vizita avea ca scop stabilirea sumelor de bani necesare traficului de influență, dar și locul și data viitoarei întâlniri, așa cum precizase polițistul „Sorin” în data de 28 februarie, în timpul discuției anterioare.

După ce martorul-colaborator al DNA ajunge la destinație,  Ionel Romeo Piteșteanu îl sună – „în modul speaker”, potrivit DNA – pe Panait Lița „Sorin” pentru ca acesta din urmă să confirme și să stabilească „detaliile finale” .

Uite, sunt și eu aicea, cu cumnată-meu, aicea! A venit în PECO, la mine, șefule. Știi că m-ai sunat astăzi și mi-ai spus? Ce mi-ai zis i-am și transmis, că a rămas pentru vineri la… (neinteligibil)… jumate și vrea să știe și el…(…) Da! Vrea să spună și el câteva vorbe, adică ce facem, cum venim, că mi-ai zis dă… rezultatele, că sunt bune cele trei, ca să s-aleagă unu’ dă… așa mi-ai spus, i… așa i-am transmis”, se lansează Piteșteanu.

„Sorin” prezintă, la rândul său, o parte din informațiile relevante, iar interceptările DNA sunt elocvente din acest punct de vedere.

Așa! Vineri, la cinci jumate, Romeo, ne-ntâlnim, la… la Turnu”, spune „Sorin”, iar  tatăl băiatului arestat dorește să afle si valoarea sumei finale de bani ce trebuie remisă acestuia: „Facem și noi, da’ cum venim – ca să știu! – cum vin?...(…) Păi … (neinteligibil)… să stabilim, să vedem, cum am stabilit, ăia…”, moment în care răspunsul lui Panait Lița „Sorin” este unul imperativ: „Ultima dată! O… Primii care-am vorbit! Primii!… (…) 26 … (…)… Noi ne auzim la… La cinci jumate ne-ntâlnim la Turnu”, transmite acesta.

Scene desprinse din filmele cu mafioți la Turnu-Măgurele: „…o pungă de culoare albă, conținând suma de 26.000 euro”

În data de 9 martie 2024, tatăl băiatului arestat – însoțit de Ionel Romeo Piteșteanu – a mers cu autoturismul în localitatea Turnu-Măgurele, unde cei doi fost așteptați de polițistul „Sorin”.

Bărbatul – așa cum au precizat procurorii anticorupție – a parcat autoturismul în spatele celui cu care se deplasase „Sorin”, iar Ionel Romeo Piteșteanu a luat telefoanele mobile – al său și al tatălui tânărului arestat preventiv -, a coborât din mașină și a mers la portbagajul autoturismului „Sorin”, acolo unde a lăsat telefoanele mobile.

Panait Lița „Sorin” a urcat pe scaunul din față al mașinii, iar Romeo a rămas, pentru o perioadă, în afara mașinii, ca și cum ar fi asigurat „zona”.

Apoi, polițistul „Sorin” i-a prezentat martorului-colaborator al DNA soluțiile ”pe care le-a identificat pentru obținerea unei soluții (n.red. – la CAB) de condamnare cu suspendare, respectiv 3 ani și jumătate”.

La un moment dat, martorul-colaborator al procurorilor anticorupție a scos din cotieră „o pungă de culoare albă, conținând suma de 26.000 euro”. „Sorin” a luat punga și a așezat-o lângă scaun, apoi a continuat discuția, afirmând că el „și-a făcut treaba, doar să nu se schimbe judecătorii la ultima instanță”.

Într-un final, Panait Liță Sorin a luat cei 26.000 euro, a coborât din mașină și a mers la portbagaj pentru a restitui telefoanele mobile care fusese puse la „păstrare” pentru a evita orice neplăcere, numai că exact atunci au apărut oamenii legii.

Momentul în care cei 26.000 de euro trec dintr-o mână în alta

Gândul prezintă, în exclusivitate, noi pasaje din interceptările realizate de procurorii anticorupție, cu doar câteva minute înainte de realizarea flagrantului.

  • „Tatăl băiatului arestat (martor-colaborator al DNA): Gata, boss!
  • LIȚA PANAIT: Așa! Ia …[neinteligibil]… Ă… Pedeapsa e de la cinci la zece ani.
  • Tatăl băiatului arestat: Așa!
  • LIȚA PANAIT: Așa! Ă… Cea mai bună variantă dântre cinci… adică, sigur, o să fie sub cinci.
  • Tatăl băiatului arestat: Așa! Sub cinci.
  • LIȚA PANAIT: Da!
  • Tatăl băiatului arestat: Mai exact?
  • LIȚA PANAIT: Trei jumate.
  • Tatăl băiatului arestat: Trei jumate.
  • LIȚA PANAIT: Da.
  • Tatăl băiatului arestat: Sigur!
  • LIȚA PANAIT: Sută la sută!
  • Tatăl băiatului arestat: Am înțeles. Bine că n-ai mai zis 51 și acum ai zis sută la sută!
  • LIȚA PANAIT: Da!
  • Tatăl băiatului arestat: Gata, bossule! Atuncea, dacă e așa, eu ce să zic?”

Potrivit interceptărilor, în următoarele 20 secunde nu se percep replici ale interlocutorilor, timp în care, cu mâna dreaptă, tatăl băiatului arestat scoate din compartimentul-cotieră, situat între cele două scaune din față ale autoturismului, o pungă din material alb, pe care i-o înmânează lui LIȚA PANAIT.

Cu mâna sa dreaptă, LIȚA PANAIT preia respectiva pungă și o pune între piciorul său stâng și compartimentul-cotieră, după care dialogul continuă.

  • „Tatăl băiatului arestat: E acolo?
  • LIȚA PANAIT: … (neinteligibil)… Stai așa! Ăsta e…?
  • Tatăl băiatului arestat: Ce?
  • LIȚA PANAIT: Stai! Ho!… (neinteligibil) … și cu…”

La acel moment, Ionel Romeo Piteșteanu deschide, din exterior, portiera autoturismului, iar dialogul continuă:

  • „LIȚA PANAIT: Vino, mă, încoa! Hai, urcă-te-n mașină!”

Ionel Romeo Piteșteanu se conformează.

Cum s-a pus la cale sacrificarea unui dealer de droguri: „Avocatu’ face un denunț că ăla vinde droguri și rămâne doi jumate”

Planul întocmit de „Sorin” prevedea și o „ramificație” în care era prins un dealer de droguri. Prin intermediul avocatului, care trebuia să facă un denunț, dealerul de droguri trebuia… sacrificat, astfel încât pedeapsa primită de tânărul arestat pentru tentativă de omor să fie redusă.

  • „PITEȘTEANU IONEL-ROMEO: Stai că mănânc și eu ăsta …(neinteligibil)…! Zi!
  • LIȚA PANAIT: Mai există o variantă …(neinteligibil)…
  • Tatăl băiatului arestat: Așa!
  • LIȚA PANAIT: Ești băiat deștept, nu ești băiat!
  • Tatăl băiatului arestat: Așa!
  • LIȚA PANAIT: Faci un denunț, face… avocatu’ face un denunț că ăla vinde droguri și rămâne doi jumate.
  • Tatăl băiatului arestat: Am înțeles.
  • LIȚA PANAIT: Ai înțeles?
  • Tatăl băiatului arestat: Da. Păi, tot matale vii cu varianta asta!
  • LIȚA PANAIT: Nu! Tu vii, spui cine e, eu mă duc, fac și dreg.
  • Tatăl băiatului arestat: Da! Am înțeles!
  • PITEȘTEANU IONEL-ROMEO: … (neinteligibil-mănâncă)…
  • Tatăl băiatului arestat: Bun! Și e legat de asta?
  • LIȚA PANAIT: Da!
  • Tatăl băiatului arestat: De treaba asta.
  • LIȚA PANAIT: Da!
  • Tatăl băiatului arestat: Ca să poa’ să se lege cu ailaltă.
  • LIȚA PANAIT: Dacă nu, 100%, fără nimic, trei ani jumate. Sub… Deci, minim la cinci ani.
  • Tatăl băiatului arestat: Eu zic să rămânem pe asta, pe trei jumate, și dacă vine ceva… Deci, vreau să fie sub cinci, nea… nea SORIN.
  • LIȚA PANAIT: Tu n-auzi? E 100%!
  • Tatăl băiatului arestat: Păi, bun! Atunci, dacă e așa, e bine. Și asta, dacă vine și vin cu vreo variantă, vin, vin. Dacă nu, asta e. Dar asta să fie 100%.
  • LIȚA PANAIT: Da.
  • Tatăl băiatului arestat: Ai înțeles?
  • LIȚA PANAIT: Da.
  • Tatăl băiatului arestat: Bun! Păi…
  • LIȚA PANAIT: Ă…
  • Tatăl băiatului arestat: Sub cinci ani. Trei ani și ceva.
  • LIȚA PANAIT: Păi, ia ascultă-mă! Și încearcă să tragă de control judiciar cât poate. Deja are cinci luni, să mai meargă încă 3-4-5-7-8 luni. Din astea, din trei jumate. Din trei jumate, de exemplu, o să stea trei luni. Din trei… astea trei jumate, cât are? Are un an în care stă… a stat cu alea patru luni, cu ce-ai mai stat afară, se face doi… rămâne doi jumate. Pân’ la doi jumate, mai face un an și ceva.
  • Tatăl băiatului arestat: Am înțeles!
  • LIȚA PANAIT: Dar dacă te gândești la ce-ți spusai eu…
  • Tatăl băiatului arestat: Eu mă gândesc, dar vreau varianta care ai spus-o matale că e 100%…
  • LIȚA PANAIT: Asta! P-asta! P-asta!
  • Tatăl băiatului arestat: … că e O.K., că eu d-aia am dat banii ăștia.
  • LIȚA PANAIT: Așa știe avocatu’ lui. El știe, el ș… a vorbit. Ți-am zis, asta e 100%.
  • Tatăl băiatului arestat: Matale știi. Eu nu…
  • LIȚA PANAIT: Corect!
  • Tatăl băiatului arestat: … am treabă cu avocat, cu… Eu cu matale am vorbit…
  • LIȚA PANAIT: Atât!
  • Tatăl băiatului arestat: Cu matale am rezolvat-o, nu mă interesează pe mine avocatul…
  • LIȚA PANAIT: Eu… Așa!
  • Tatăl băiatului arestat: …ce faci matale, e treaba matale. E oamenii matale…
  • LIȚA PANAIT: Așa… Cu avocatu’… eu cu avocatu’ am vorbit, avocatu’ mi-a spus și atât. Ți-am spus, asta e varianta.
  • Tatăl băiatului arestat: Da.
  • LIȚA PANAIT: Ești mulțumit sau nu ești?
  • Tatăl băiatului arestat: Sunt! Dacă ți-am zis că sunt… asta aveam… discuția asta o aveam pe drum, să fie sub cinci. Sunt mulțumit, e bine! E bine, nea SORINE! Gata! Rămâne să ne auzim, dacă mai vine vreo…”, spune martorul-colaborator al DNA.

Polițstul pensionat avea presimțiri sumbre: „Să nu faci ceva, dracu’, să ne dăm dracu’ de tot! Să nu-mi faci vreo manevră”

La momentul realizării flagrantului, „Sorin”era deja un polițist pensionat, numai că presupusul „fler” pe care ar fi trebuit să îl aibă s-a dovedit a fi doar o altă vorbă-n vânt.

Fără a realiza că se află în fața unui martor-colaborator al DNA, Panait Liță și-a construit scenariul pas cu pas, până în ziua în care a primit punga cu 26.000 de euro din partea tatălui acelui tânăr care fusese arestat preventiv pentru tentativă de omor.

  • Tatăl băiatului arestat: E bine. … (indicând cu mâna dreaptă punga de culoare albă aflată între piciorul stâng al lui LIȚA PANAIT și compartimentul-cotieră)… Ai acolo banii.
  • LIȚA PANAIT: … (oftează; își pune palma stângă pe burtă)… Să nu fa… – că…
  • Tatăl băiatului arestat: Ce?
  • LIȚA PANAIT: Mă… alea… Adică să nu facem cu manevre, să nu facem d-alea, să nu ne apucăm de…!
  • PITEȘTEANU IONEL-ROMEO: Ce!?
  • Tatăl băiatului arestat: Ce manevre!?
  • LIȚA PANAIT: Zic așa, de… zic așa… Nu știu, Doamne ferește! Vezi că mai vorbesc și eu cu lumea, adică să fii doar în … (expresie obscenă)…
  • Tatăl băiatului arestat: Tăticule, din punctul nostru de vedere, stai liniștit, nu e niciun fel de problemă! Eu am venit, am vorbit, am fost foarte dechis cu matale. Eu pot să-ți mulțumesc.
  • LIȚA PANAIT: Las-o în… (cuvânt obscen)… ta! Am și eu un copil de… am copil de crescut, am aia… sunt…
  • Tatăl băiatului arestat: Să-ți trăiască!
  • LIȚA PANAIT: Nu vreau să fac o manevră degeaba, mai bine vorbim: «Bă, ia ascultă! Aici se încheie!» și încheiem. Dar, eu ți-am spus, eu te ajut cu cea mai mare plăcere. De aia zic: să nu…!
  • Tatăl băiatului arestat: Păi, și eu ce am făcut!?
  • LIȚA PANAIT: Păi, nu știu. Mă gândesc… de aia zic, să nu faci ceva, dracu’, să ne dăm dracu’ de tot!
  • Tatăl băiatului arestat: Păi, ce să fac eu!?
  • LIȚA PANAIT: Nu știu.
  • Tatăl băiatului arestat: La ce te referi?
  • LIȚA PANAIT: Să nu-mi faci vreo manevră, de aia zic!
  • Tatăl băiatului arestat: Eu!?
  • LIȚA PANAIT: Da. Să-nnebunesc dacă te mint!
  • Tatăl băiatului arestat: Să mor pe locu’ ăsta dacă există din partea mea… niciun fel de manevră, niciun fel de măgărie, nimic, absolut… am venit cu inima deschisă la matale ca la un tată. Și te-a prezentat cumnată-miu și eu merg cu încredere pe mâna matale”, mai spune martorul-colaborator al DNA.

Imediat după acest dialog, polițistul pensionat „Sorin” iese cu banii din mașină, merge la portbagaj, iar apoi are surpriza de a fi înconjurat de oamenii legii și prins cu cei 26.000 de euro asupra sa.


Citește și:

DNA a ridicat documente de la primăria lui Nicușor Dan și de la Poliția Locală după dezvăluirile GÂNDUL

Cum a „epurat” Nicușor Dan Poliția Locală pentru a impune amenda ABSURDĂ de 35 mil. € în cazul IOR. „Ce sunteți voi, polițiști sau căcăcioși?“

Culisele vastei operațiuni “Roșia Montană”, de la implicarea lui George Soros împotriva proiectului până la jocul pe bursă al lui Cătălin Drulă

Procurorul militar care i-a „albit” pe șefii ISU Prahova vrea să îl trimită la MUNCĂ pe un condamnat cu coloana vertebrală deformată, INAPT medical

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Tradiții și obiceiuri de Vinerea Mare. Ce nu trebuie să faci în data de 3...
A crezut că a BĂUT peste măsură și a ajuns la spital. Medicii, ȘOCAȚI de...
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Bărbat de 33 de ani, răpit din parcarea unui bloc din Capitală! Acesta a fost...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
S-a stins marele artist al României. A fost cunoscut în întreaga lume
Netflix, serialul surpriză înainte de Paște. I-a captivat pe români
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
André-Marie Ampère, unul dintre fondatorii științei electromagnetismului clasic