Avocatul din Ialomița care a vrut să „rezolve” un dosar la Curtea de Apel, trimis în judecată / GÂNDUL a scris în exclusivitate despre acest caz!

Avocatul din Ialomița care a vrut să „rezolve” un dosar la Curtea de Apel, trimis în judecată / GÂNDUL a scris în exclusivitate despre acest caz!
Publicat: 22/03/2024, 15:26

George Bala, avocatul din Ialomița care promitea că va „rezolva” un dosar de tentativă de omor la Curtea de Apel București, a fost trimis în judecată de procurorii DNA. GÂNDUL a scris în exclusivitate despre acest subiect.

Vă recomandăm să citiți și Numele lui Liviu Dragnea, vehiculat în interceptările DNA din dosarul „Trafic de influență la CAB”: „El e pe toată zona… cu Dragnea, cu toţi”

George Bala, avocat în cadrul Baroului Ialomița, cercetat în stare de arest la domiciliu, a fost trimis în judecată pentru trafic de influență și fals în înscrisuri sub semnătură privată,

Alături de el, au mai fost trimise în fața instanței alte două persoane, pentru comiterea unor infracțiuni de trafic de influență și cumpărare de influență, forma participației penale fiind autoratul și complicitatea.

Acuzațiile oficiale ale DNA

„În perioada 24.01.2024 – 11.02.2024, inculpatul B.Ș.G., în calitate de avocat în cadrul Baroului Ialomița, ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză), cercetată în stare de arest preventiv pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la omor, sumele de 7.000 euro pentru sine și între 15.000 – 30.000 euro pentru alții, pentru a-și trafica presupusa influență pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o asupra unor judecători din cadrul Curții de Apel București și că-i va determina pe aceștia să dispună cercetarea martorului în stare de libertate.

În contextul menționat mai sus, la data de 11.02.2024, după ce anterior a lăsat să se creadă că decizia de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu, dispusă de judecători față de persoana cercetată pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la omor, a fost rezultatul acțiunilor sale, avocatul ar fi primit de la o rudă a martorului sumele de 7.000 euro pentru sine și 10.000 euro pentru alții, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, a transmis, vineri, într-un comunicat de presă DNA.

Ulterior, „în perioada 09.02.2024 – 28.02.2024, inculpatul L.P., beneficiind de ajutorul inculpatului P.I.R., ar fi pretins de la aceeași persoană (martor în cauză), cercetată pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la omor, sume de bani cuprinse între 7.000 – 30.000 euro, pentru a-și trafica presupusa influență pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o asupra unor judecători din cadrul Curții de Apel București și că-i va determina pe aceștia să dispună față de martor o pedeapsă neprivativă de libertate (condamnare cu suspendare).

După mai multe „negocieri”, s-ar fi stabilit ca martorul să-i remită inculpatului L.P. sumele de 7.000 euro pentru sine și 20.000 euro pentru alții, din care acesta ar fi și primit o primă tranșă de 1.000 euro de la o rudă a martorului, restul banilor urmând a fi remiși la o dată ulterioară.

În contextul menționat mai sus, la data de 09.03.2024, inculpatul L.P. ar fi primit de la aceeași rudă a martorului suma totală de 26.000 euro, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, menționează DNA.

Cele două dosare au fost trimise spre judecare Curții de Apel București respectiv Tribunalului Giurgiu, cu propunere de a se menține măsurile preventive dispuse în cauze.

Cum a vrut avocatul din Ialomița să „rezolve” un dosar de tentativă de omor. „La CAB ne interesează, la Tribunal e lapte bătut!”

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a reușit să intre pe firul unei „mașinațiuni judiciare” în care traficul de influență ar fi vizat chiar magistrați de la Curtea de Apel București (CAB). Un avocat din Ialomița a vrut să rezolve prin „fentă” un dosar de tentativă de omor, dar procurorii anticorupție i-au devoalat, pas cu pas,  fiecare etapă a scenariului, iar întregul aranjament s-a spart ca un balon de săpun.

Gândul a prezentat informații în exclusivitate din acest dosar deschis de DNA, avocatul fiind plasat, acum, în arest preventiv. În urma cercetărilor efectuate, potrivit surselor judiciare, procurorii anticorupție au stabilit că avocatul ialomițean îi viza chiar pe unii dintre magistrații de la CAB, fără ca aceștia să știe ce li se pregătea în culise.

La începutul anului 2024, avocatul ialomițean a început să creioneze viitoarea acțiune în Justiție, numai că procurorii DNA l-au readus cu picioarele pe pământ și l-au trimis după gratii

Gândul a obținut, în exclusivitate națională, detaliile spectaculoase din acest dosar de trafic de influență din zona Justiției, interceptările DNA și un martor-colaborator al procurorilor ducând la arestarea preventivă a avocatului, la jumătatea lunii februarie a acestui an.

(Continuați să citiți interceptările incendiare aici…)

Carla Adamescu
Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
Actrița care i-a ÎNNEBUNIT pe bărbați! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță...
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Devine ilegal de astăzi, 28 APRILIE. Legea se aplică deja în toată ROMÂNIA
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un rezervor uriaș de apă a fost găsit ascuns adânc sub suprafața Pământului