EXCLUSIV | Raketul moldovean care l-a torturat și jefuit pe milionarul Dan Nicorescu a ajuns șeful unei rețele de traficanți de droguri, în închisoare

EXCLUSIV | Raketul moldovean care l-a torturat și jefuit pe milionarul Dan Nicorescu a ajuns șeful unei rețele de traficanți de droguri, în închisoare
Împreună cu mai mulți complici, basarabeanul Serghei Rădean l-a torturat și jefuit pe omul de afaceri Dan Nicorescu
Publicat: 08/12/2023, 07:00
Actualizat: 08/12/2023, 10:46

Raketul basarabean care l-a torturat și jefuit pe milionarul Dan Nicorescu a devenit, în pușcărie, liderul unei grupări de trafic de droguri. Moldoveanul vindea stupefiante de mare risc și avea în spatele său aproape 20 de pușcăriași periculoși.

Procurorii DIICOT au reușit, la sfârșitul lunii noiembrie, destructurarea unei rețele de traficanți de droguri, formată, în principal, din deținuți de la Penitenciarul Rahova. Mai exact este vorba despre 17 deținuți închiși pentru crimă, tâlhărie, trafic de droguri, trafic de persoane, viol, agresiune sexuală și pornografie infantilă, dar și alte trei persoane aflate în libertate, care le aduceau drogurile la penitenciar și se ocupau cu încasarea banilor de la rudele narcomanilor.

Conform DIICOT, în perioada 2022-2023, cei 17 deținuți ar fi introdus în interiorul penitenciarului, cu sprijinul unor rude sau prieteni apropiați, diferite cantități de heroină și cocaină pe care le-au vândut altor pușcăriași.

Cum opera rețeaua lui Rădean

Anchetatorii au precizat că drogurile erau aruncate peste gardul închisorii ori erau ascunse în pachetele cu alimente sau haine. În închisoare, dozele erau date în general, contra unor pachete cu țigări (n.r. principala monedă de schimb folosită în penitenciarele românești), dar erau și situații în care dealerul convenea ca plata să se facă în bani. În această situație, sumele erau achitate de intermediarii consumatorului (rude sau prieteni) fie direct, fie prin transfer bancar în conturi ale unor persoane indicate de traficant.

Totodată, procurorii au probat că prețul unei doze de numai 0,01 grame de heroină era echivalat cu zece pachete de țigări, iar al uneia de 0,4 grame cocaină ajungea la 1.500 – 2.000 de lei, în condițiile în care, în libertate, un gram de cocaină costă 500 de lei.

Surse apropiate anchetei au dezvăluit, pentru Gândul, că unul dintre liderii traficanților din penitenciar era chiar basarabeanul Serghei Rădean, aflat în detenție după ce a fost acuzat că participat la jaful din locuința lui Dan Nicorescu și a aruncat în aer mai multe bancomate.

Sursele citate au arătat că, în schimbul stupefiatelor, basarabeanul percepea pachete cu țigări pe care le folosea apoi ca monedă de schimb pentru a obține diverse avantaje de alți pușcăriași, mai ales că el nu are rude sau prieteni în România care să-l ajute, cu pachete, la penitenciar.

Serghei Rădean execută o pedeapsă de 11 ani de închisoare după ce a participat la aruncarea în aer a trei bancomate, pentru distrugerea cărora s-a folosit un explozibil cunoscut sub numele „pizza slide”.

În plus, alături de alte persoane, rămase încă neidentificate, a fost acuzat că ar fi participat și la mai multe jafuri, după ce a intrat, cu forța, în locuințele mai multor medici cunoscuți, dar și în vila milionarului Dan Nicorescu, situată în București, pe Șoseaua Nordului.

Nicorescu, electrocutat și amenințat cu pistolul

Conform anchetatorilor, la data de 20 octombrie 2020, între orele 03:00 și 05:00, Nicorescu a fost amenințat cu pistolul și legat cu două perechi de cătuşe, de un scaun. Acesta a fost bătut până la leșin, stropit cu apă pentru a-și reveni în simțiri și electrocutat, după ce tâlharii i-au lipit de ceafă un aparat cu electroșocuri.

În timp ce-l torturau ca să spună unde își ține banii și bunurile de preț, unul dintre basarabeni i-a spus că există posibilitatea să-l ducă într-o pădure și să-l omoare, așa că nu merită să-și piardă viața pentru niște bani și niște obiecte.

Ulterior, au plecat cu mai multe ceasuri, între care un Rolex Yacht, un Swarovski Daytime și un Vacheron Constantin, model Kalla Rome, trei lănţişoare din aur cu pandantive cruciuliţe din diamante albe şi negre, şapte brăţări din pietre preţioase, trei brăţări din diamante, un inel cu diamant de 16-27 karate şi montură de aur, un inel din aur şi coloane de diamante, un cercel cu diamant alb, o pereche de ochelari de soare cu diamante, mai multe ace de cravată din aur, mai multe seturi de butoni de cămaşă din aur, mai multe balene – guler cămaşă din argint, precum şi suma de 1.500 de euro și 3.700 de lei.

Prejudiciul total provocat de răufăcători a fost stabilit la suma de 500.000 de euro.

CITIȚI ȘI:

EXCLUSIV | Probele ADN și armele rakeților care l-au torturat pe milionarul Nicorescu, distruse în incendiul de la camera corpurilor delicte

Înainte să fie jefuit, Dan Nicorescu își arătase pe Facebook o parte dintre ceasurile și bijuteriile de sute de mii euro! Avertismentul Poliției Române (EXCLUSIV)

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Prețul uriaș cu care a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Mega Image...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
"Am cheltuit peste 120.000 de euro ca să-mi rotunjesc formele". Cum arată suedeza Natasha după...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Răsturnare de situație pentru cei cu TELEFOANE mobile. Au anunțat că este total INTERZIS
Românul cu una dintre cele mai scumpe mașini. Puțini au auzit de acest milionar
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
"Am cheltuit peste 120.000 de euro ca să-mi rotunjesc formele". Cum arată suedeza Natasha după...
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Povestea emoționantă a câțelului care își aștepta stăpânul în ploaie la stația de metrou Unirii
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Ce s-a întâmplat după ce oamenii de știință au declanșat mini-cutremure în laborator