EXCLUSIV | Ramona Porumb, viceprimarul Sectorului 1: ”Clotilde Armand a încălcat, în mod flagrant și evident, prevederile legislației incidente în materie de cheltuire a banului public”

EXCLUSIV | Ramona Porumb, viceprimarul Sectorului 1: ”Clotilde Armand a încălcat, în mod flagrant și evident, prevederile legislației incidente în materie de cheltuire a banului public”
Publicat: 25/11/2022, 13:54
Actualizat: 25/11/2022, 17:53

Field Zoom Data, o firmă în care un membru USR este acționar, a câștigat – în doar 34 de minute – contractul de 45.000 de euro pentru o platformă online care să gestioneze cererile pentru voucherele anticriză propuse de primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Gândul a prezentat – toate detaliile AICI – semnele de întrebare referitoare la modalitatea rapidă prin care firma Field Zoom Data a câștigat acest contract, iar Ramona Porumb, viceprimarul PNL al Sectorului 1, a declarat, în exclusivitate, că nu exista o bază legală pentru achiziția unei astfel de platforme.

În același timp, Ramona Porumb punctează că a constatat ”cu surprindere” că ”o firma de IT urmărește în timp real toate achizițiile lansate de administrația publică Sector 1 și aplică instant”, numai că situația nu este comică, ci ”tragică”.

Nu există bază legală pentru achiziția unei platforme online pentru înscrierea cetățenilor în proiectul promovat pe Facebook de primarul sectorului; Consiliul Local al Sectorului 1 nu a aprobat proiectul propus de primarul Sectorului 1. Cu atât mai mult, la data la care achiziția a fost făcută, respectiv 07.11.2022,  proiectul se afla în transparență, pe site-ul primăriei.

Astfel, achiziția reprezentând Servicii informatice pentru dezvoltarea și operarea unei platforme online pentru colectarea de informații și validarea beneficiarilor tichetelor destinate îmbunătățirii eficientei energetice NU ARE BAZA LEGALĂ, neavând aprobarea Consiliului Local  al Sectorului 1. Proiectul privind măsurile locale anticriză a fost adus de către primarul Sectorului 1 pe ordinea de zi a ședinței din data de 25 noiembrie 2022.

Constat și eu, cu surprindere, o firma de IT urmărește în timp real toate achizițiile lansate de administrația publică Sector 1 și aplică instant. Glumesc, evident, deși situația este tragică”, a declarat Ramona Porumb, viceprimarul Sectorului 1, în exclusivitate pentru Gândul.

”Am sesizez Instituția Prefectului Municipiului București și Curtea de Conturi a României”

Ramona Porumb mai spune că va sesiza Instituția Prefectului Municipiului București și Curtea de Conturi din cauza încălcării, de către Clotilde Armand, a prevederilor legislației incidente în materie de cheltuire a banului public.

PNL, de altfel, a elaborat 10 amendamente – precizează viceprimarul Sectorului 1 – la acest proiect, amendamente aprobate în ședința Consiliului Local al Sectorului 1.

  • Amendamentele au fost întocmite pe criterii de venituri obținute/cap/locuitor și
  • Vor fi acordate stimulente diferențiat, pe gospodărie și nu pe persoana cu vârstă de 18 ani.
  • Amendamentele au eliminat platforma prin care putea fi culese date cu caracter personal asupra cărora exista o suspiciune de nerespectare a legislației incidente în materie.

”Pe aspectele semnalate de Gândul, având în vedere faptul  Primarul sectorului 1 a încălcat, în mod flagrant și evident, prevederile legislației incidente în materie de cheltuire a banului public, am sesizez Instituția Prefectului Municipiului București și Curtea de Conturi a României pentru a dispune măsuri, conform prevederilor legale.

Ceea ce pot spun, legat de masurile anticriză, este faptul Grupul Politic PNL a elaborat 10 amendamente la proiectul Primarului Sectorului 1 (Tichete anticriză), amendamente aprobate în ședința Consiliului Local al Sectorului 1, amendamente care scot proiectul din zona de suspiciune de încălcare a legislației electorale și îl aduc într-o zonă de legalitate, eliminând aspectele de nelegalitate”, a mai declarat viceprimarul Sectorului 1.

Amendamentele depuse au fost întocmite pe criterii de venituri obținute/cap locuitor și vor fi acordate stimulente diferențiat, pe gospodărie și nu pe persoana cu vârstă de 18 ani. De asemenea, amendamentele au eliminat platforma prin care puteaU fi culese date cu caracter personal asupra cărora exista o suspiciune de nerespectare a legislației incidente în materie

Ramona Porumb, viceprimarul Sectorului 1

Ramona Porumb: ”Amendamentele noastre propun măsuri locale destinate asigurării nevoilor energetice și eficientizării consumului de energie în gospodăriile din Sectorul 1”

Pe pagina sa de socializare, Ramona Porumb a anunțat și că au fost depuse, vineri, 10 amendamente la proiectul propus de primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, referitor la ”tichetul anticriză”.

Aceste amendamente ”transformă proiectul într-unul eficient, echitabil și mai ales LEGAL care îi va ajuta pe cetățenii Sectorului 1 să depășească mai ușor ACEASTĂ IARNĂ, NU iarna următoare așa cum voia inițial primarul, astfel încât să fie cât mai aproape de anul electoral”, a transmis viceprimarul Sectorului 1.

Amendamentele noastre propun măsuri locale destinate asigurării nevoilor energetice și eficientizării consumului de energie în gospodăriile din Sectorul 1, în sezonul rece 2022-2023 și creează un cadru legal și echitabil de acordare a unor stimulente financiare, după cum urmează:

  • vor fi acordate pe gospodărie și nu pe persoană cu vârsta peste 18 ani, pentru că ne referim la eficiență energetică, nu la votanți.
  • cuantumurile stimulentelor sunt stabilite, în mod diferențiat, în funcție de venitul/cap/membru de familie:
  • venituri/cap/membru de familie până în pragul maxim al salariului minim net pe economie – 3.000 lei/gospodărie;
  • venituri/cap/membru de familie între salariul minim net pe economie și salariul mediu net pe economie – 2.000 lei/gospodărie;
  • venituri/cap/membru de familie peste salariul mediu net pe economie – 1.000 lei/gospodărie;

Stimulentele financiare vor fi acordate prin decontare, nu în baza tichetelor și prin înscrierea pe o platforma care colectează ilegal date cu caracter personal.

A fost eliminată concurența neloială pentru operatorii economici, au fost reduse termenele de implementare de la noiembrie 2023, la aprilie 2023 și au fost introduse măsuri concrete de transparență a implementării proiectului, astfel încât fiecare cetățean să poată verifica stadiul cererii depuse, precum și numărul de cereri de decontare depuse, valoarea cumulată a facturilor depuse spre decontare, centralizatorul categoriilor de bunuri și servicii incluse în facturile depuse spre decontare, valoarea cumulată a decontărilor realizate”, a mai precizat Ramona Porumb, viceprimarul Sectorului 1.


Citește și: 

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
'N-aveți curaj să vă aruncați!' Îngrozitor! Colegele de clasă, prezente la locul sinuciderii celor două...
FOTO. Și-a filmat și pozat iubita în ipostaze intime! A primit interzis la națională
Mama uneia dintre fetele care s-au sinucis a fost audiată: „Ea era foarte deschisă cu...
Tânără de 28 de ani moartă după ce și-a mărit buzele: L-am implorat pe doctor...
Porci vânduţi la poartă. Oferta unui localnic pentru clienţi: "Îl tranşăm în patru şi aia...
Un oficial al FRF-ului sare în apărarea lui George Pușcaș după evoluția solidă din partida...
Șoferii vor fi amendați automat iar examenul auto va fi mai greu. Schimbări importante ale...
VIDEO - Un bărbat a fost reținut pentru înșelăciune. Ar fi vorba despre un cunoscut...
Mărirea buzelor a costat-o viața pe o tânără de 28 de ani! Declarațiile medicilor sunt...
Adina Iuliana Ghervase, “Văduva neagră” de la Iaşi, a ieşit din puşcărie! După ce beată...
Salariile bugetarilor ar putea creşte în 2024 cu 5%. Profesorii ar putea beneficia de o...
Ema Uta, săruturi dezlănțuite în noapte cu un bad boy de oraș. Sunt imaginile sfârșitului...
Descoperire ȘOCANTĂ la Pompeii! Arheologii italieni au fost ULUIȚI după ce au scos...
PUTIN CUTREMURĂ omenirea! Anunţ istoric făcut chiar azi de ţarul Rusiei
Soluție în fața unui cutremur. Gândacul care poate salva victimele
O tânără și-a pus unghii cu gel, dar în câteva zile a făcut o descoperire...
BANCUL ZILEI. Clasă de ardeleni la ora de Română: Elev Pop, spune, te rog, o...