EXCLUSIV | Sandu Geamănu încearcă să scape de pedeapsa de 27 de ani, primită pentru omor deosebit de grav. Ce strategie nouă are liderul interlop

EXCLUSIV | Sandu Geamănu încearcă să scape de pedeapsa de 27 de ani, primită pentru omor deosebit de grav. Ce strategie nouă are liderul interlop
Sandu Geamănu are de executat 27 de ani de închisoare pentru omor deosebit de grav
Publicat: 21/03/2023, 07:00

Temutul lider interlop Alexandru Ilie, zis Sandu Geamănu, încearcă să scape de pedeapsa de 27 de ani de detenție pe care acesta a primit-o pentru un omor comis în anul 2008, pe care autoritățile l-au catalogat drept deosebit de grav. Ajuns după gratii, Sandu Geamănu a susținut mereu că victima a murit de bătrânețe și nu din cauza torturii îngrozitoare la care el a supus-o, împreună cu alți trei complici. 

În noiembrie 2008, polițiștii au intrat în alertă după ce un bătrân în vârstă de 74 de ani, care locuia într-o vilă din Sectorul 6, a fost tâlhărit de patru persoane mascate, care l-au torturat în mod bestial pentru a spune unde își ține economiile. Tâlharii au sunat la poartă, iar când bătrânul a deschis, l-au prins de brațe și l-au dus, pe sus, înapoi în casă.

Aceștia știau precis că omul are în locuință o sumă mare de bani, motiv pentru care s-au apucat să-l bată pentru a-l determina să spună unde i-a ascuns. Omul a suportat zeci de minute de tortură și a cedat abia după ce unul dintre atacatori i-a pus cuțitul la gât nepoatei sale, în vârstă de 16 ani.

După ce au luat 250.000 de lei dintr-un lăcaș amenajat în spatele unui tavan fals, tâlharii au fugit cu autoturismul Audi Q7 al victimei.

Bărbatul a supraviețuit bătăii și a fost internat o bună bucată de vreme, în condițiile în care, printre altele, suferise o ruptură de ficat, avea coastele rupte, dar și alte traumatisme.

Omorul, descoperit de medicii legiști

Totuși, câteva luni mai târziu, bărbatul a murit, iar legiștii au tras concluzia că decesul a fost provocat de bătaia cruntă încasată în noiembrie 2008. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București au deschis atunci un dosar pentru omor deosebit de grav.

Informațiile erau foarte puține, dar autorii făcuseră deja o prima greșeală, în condițiile în care mașina furată de la victimă a fost surprinsă de o cameră de supraveghere. Pentru că imaginile erau foarte neclare, au fost trimise în SUA, la FBI, unde au fost îmbunătățite. Astfel, s-a putut stabili că unul dintre pasageri seamănă foarte bine cu Alexandru Ilie, zis Sandu Geamănu.

În paralel, polițiștii Serviciului Omoruri au întrebat familia ce a dispărut din casă, iar rudele celui ucis au menționat mai multe mătănii și icoane mici care fuseseră cumpărate de la Mănăstirea Cernica. Ca urmare, au fost cumpărate altele, identice, pentru a putea fi recunoscute în cazul unei percheziții.

Șansa anchetatorilor a surâs după ce Ștefan Mărgean, zis Fănoiu, unul dintre oamenii lui Geamănu, a fost condamnat la 18 ani de detenție, după ce i-a furat mașina lui Andrei Hrebenciuc. De altfel, Fănoiu era hoț de autoturisme și participase inclusiv la furtul limuzinei lui Gigi Becali, faptă coordonată chiar de Sandu Geamănu.

Ștefan Mărgean a spus că știe cine l-a tâlhărit pe bătrân și i-a indicat pe Alexandru Ilie, Tinel Niculae, Constantin David Stan și Adrian Florin Simion.

În acest context, a fost percheziționat autoturismul BMW al lui Alexandru Ilie, iar în interior s-au găsit icoanele luate din casa victimei. Geamănu, care este pastor penticostal, le-ar fi luat cu el în condițiile în care ar fi considerat că „vor arăta frumos în mașina lui”.

Sandu Geamănu se consideră condamnat pe nedrept

Sandu Geamănu nu a contestat tâlhăria, dar a considerat întotdeauna că moartea bătrânului nu a avut legătură cu loviturile încasate, iar pedeapsa definitivă  de 27 de ani, primită în 2014, este una nedreaptă.

Anul acesta, la începutul lunii februarie, Sandu Geamănu și-a angajat un avocat și a depus, la Tribunalul București, o cerere de revizuire a dosarului.

Ca urmare, pentru judecarea cererii, instanța a citat un membru al familiei victimei, care figurează ca parte vătămată, dar și pe reprezentanții Spitalului Universitar de Urgență București, care s-a constituit parte civilă.

În cazul în care instanța constată că sunt îndeplinite condițiile legale, admite, în principiu, judecarea cererii de revizuire.

Potrivit legii, odată cu admiterea în principiu a cererii de revizuire sau ulterior acesteia, instanţa poate suspenda motivat, în tot sau în parte, executarea pedepsei până când, prin rejudecare, este luată o nouă hotărâre definitivă.

Astfel, în cazul în care magistrații vor fi de acord cu solicitarea liderului interlop, acesta ar putea fi pus în libertate.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O româncă din Spania a crezut că Brad Pitt a văzut-o pe TikTok și s-a...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după...
Cursul valutar BNR pentru 28 martie 2024: Cum evoluează dolarul american?
Un nou proiect pentru Vero Căliman după ce a părăsit Gașca Zurli: ,,Voi face naveta...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Un mare producător auto renunță DEFINITIV la diesel
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
Ungaria stă pe o COMOARĂ! Ungurii au făcut descoperirea de zeci de miliarde de euro
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Când va fi înmormântată Andreea, victima lui Mirel Dragomir? Familia, colegii și profesorii sunt în...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Pedeapsă redusă pentru tânăra care şi-a ucis cea mai bună prietenă în Mangalia. Mama victimei:...
BANCUL ZILEI. Bulă către profă: Dacă vă aduc un buchet de flori, mă treceți și...
Astronomii au găsit 49 de galaxii noi în mai puțin de 3 ore