Român din Italia, pus la pământ și încătușat de polițiști, după ce a fost CONFUNDAT cu un infractor: „A fost privat de libertate”

Român din Italia, pus la pământ și încătușat de polițiști, după ce a fost CONFUNDAT cu un infractor: „A fost privat de libertate”
Sursă Foto - Immediato.it
Publicat: 17/03/2023, 10:52

Un cetățean român a fost arestat în mod eronat de poliție miercuri, 15 martie, în timpul investigațiilor pentru un jaf care a avut loc Oficiul poștal din Manfredonia, în Puglia.

Potrivit avocatului său, Iulian Peagu se afla pe o bancă din apropiere când a fost înconjurat de polițiști și un angajat de la Poșta respectivă l-a indicat ca fiind autorul jafului.

Incidentul s-a petrecut miercuri, la data de 15 martie.

Românul, pe numele său Iulian Peagu, se afla pe o bancă din apropiere când a fost înconjurat de polițiști și un angajat de la Poșta respectivă l-a indicat ca fiind autorul unui jaf.

„Clientul meu a fost arestat și, în consecință, privat de libertate pentru o după-amiază întreagă, doar pentru că s-a aflat în locul nepotrivit și la momentul nepotrivit”, a transmis Angelo Salvemini, avocatul românului.

„Stătea liniștit pe o bancă din parcul municipal, la primele ore ale după-amiezii, așteptând să sosească ora la care urma să meargă la spital pentru un tratament medical”, Iulian Peagu, după cum relatează avocatul său.La un moment dat, a fost înconjurat de polițiștii care erau însoțiți de angajatul Oficiului poștal.

„El este, el este!”, a strigat acesta din urmă arătând spre tânăr.

Polițiștii s-au năpustit prompt asupra lui Iulian, l-au târât la pământ și l-au încătușat.

Bărbatul a fost arestat, urcat în mașină și dus la secția de poliție locală.

După câteva ore de verificări, autoritățile au realizat că au greșit persoana și l-au eliberat pe român fără să îi ceară scuze, potrivit Immediato.net.

Românul a suferit leziuni fizice din cauza stresului

Un videoclip al arestării a devenit viral pe rețelele sociale, în care se poate vedea atitudinea mândră și vanitoasă a angajatului de la poștă care a participat activ la arestarea lui Peagu.

Avocatul românului a declarat că va evalua acțiunile legale împotriva angajatului de la Poșta italiană, care a cauzat consecințe pentru clientul său, acesta suferind chiar și leziuni fizice din cauza stresului cauzat de arest.

„Este un caz de eroare judiciară care a avut consecințe grave pentru un cetățean nevinovat, victima dorinței unui angajat de la Poșta Italiană de a deveni un erou”, a mai spus avocatul italian, potrivit sursei citate.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucraineanciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase