EXCLUSIV VIDEO | Consilier PSD, despre „azilele groazei”: O cangrenă care a explodat. Ticăloșii trebuie aspru pedepsiți pentru această afacere cinică”

Publicat: 18/07/2023, 08:00

Problema „azilelor groazei” din Ilfov este „o cangrenă plină de puroi” și o afacere cinică, cu suferința oamenilor, iar cei vinovați trebuie pedepsiți pe măsura faptelor lor, a spus Rareș Hopincă, consilier general PSD în Consiliul General al Municipiului București (CGMB), într-un interviu la GÂNDUL EXCLUSIV. 

În primul rând, este o ticăloșie fără echivalent, din câte țin eu minte, în ultimii 30 de ani în România. Este o cangrenă plină de puroi, care acum doar a explodat, dar ea există și a fost tolerată, întreținută printr-o conivență de corupție, de ticăloșie, de neglijență. Dar în mod cert, de ticăloșie fără niciun fel de echivalent în ultimii ani, care a fost tolerată la nivelul unor instituții de stat.

Este foarte bine că premierul a dispus o serie de anchete fulger, cărora le-a dat un termen fix de o săptămână, anchete care vedem că au relevat deja probleme în întregul sistem. Și ce trebuie să recunoaștem este că această problemă nu e izolată în Ilfov. Această problemă persistă la nivel național”, a afirmat Rareș Hopincă.

„Este un fenomen ticălos și rușinos. Trebuie luate măsuri dintre cele mai dure”

Consilierul general consideră că cei pe mâna cărora erau aceste azile, în care oameni în vârstă sau cu deficiente, în loc să fie îngrijiți și tratați, erau chinuiți, dar și cei care le-au lăsat să funcționeze atâția ani, trebuie să suporte consecințe pe măsura faptelor lor.

Este un fenomen ticălos și rușinos că am ajuns în anul 2023 să constatăm că, sub umbrela unor instituții de stat, care aparent își fac treaba, funcționează o serie de ticăloși care, la propriu, chinuie oameni.

Cred că trebuie luate măsuri dintre cele mai dure, cele mai ferme, dar trebuie luate de la baza piramidei până la vârful piramidei, trebuie luate de la fiecare funcționar care avea în atribuții să controleze aceste azile”, susține Rareș Hopincă.

„Este o afacere cinică, cu suferința oamenilor”

Dezvăluirile despre ororile care s-au petrecut în ”azilele groazei” din Voluntari și Afumați, dar și neregulile găsite în multe centre de îngrijire și asistență a bătrânilor sau a copiilor și adulților cu deficiențe,  la controalele care au urmat după ancheta DIICOT, sunt un indiciu că statul a eșuat, este de părere Rareș Hopincă.

„Este o afacere cinică, cu suferința oamenilor. Este o afacere unde statul a eșuat (…) sper ca toți cei implicați să fie aspru pedepsiți, pentru că merită cu vârf și îndesat. Și, mai mult decât atât, trebuie reformat sistemul, astfel încât o asemenea scenă a groazei să nu se mai întâmple”, a mai spus Rareș Hopincă, la Gândul Exclusiv.

Interviul integral cu Rareș Hopincă poate fi urmărit aici:


CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV | Patronul de la ”azilele groazei” cheltuia banii bătrânilor pe droguri, prostituate și lăutari. DIICOT: ”25.000 lei într-o noapte!” (VIDEO)

EXCLUSIV | În ”azilele groazei”, pacienții erau ținuți nespălați cu zilele: ”Hai că arunc o cană de apă pe ei, am luat mirosul de transpirație!”

EXCLUSIV | Schema prin care Ștefan Godei „aranja” controalele la „azilele groazei.” „Să miroasă frumos, să nu fie găsiți în zdrențe”

EXCLUSIV | Discuții halucinante din „azilele groazei”. Bătrânii erau bătuți, subnutriți, cu musculatura atrofiată. „Băi, ești nebună, e neagră toată!”

EXCLUSIV | Dezvăluiri șocante din ”azilele groazei”. ”A bătut-o folosind o bară din inox cu care a lovit-o peste spate și fese”

EXCLUSIV | Un fost polițist, reținut în dosarul „azilele groazei”. Din anchetator a ajuns soțul patroanei unui centru care teroriza bătrâni

Cum scăpau ”centrele groazei” de controale. O instituție găsea bătrâni în mizerie și mâncare expirată, o alta spunea că s-a ”remediat”

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Euro falși în toată Europa. Banii care au fost falsificați: Nu trebuie să fii expert
Vârsta de pensionare ar putea crește în România. Datele care ar duce la o decizie...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
SUA încearcă să convingă Rusia și China să nu folosească Inteligența Artificială la armele nucleare