EXCLUSIV VIDEO | Florin Manole: ”Sectorul 1, considerat cândva capitala Capitalei, are nevoie să-și revină inclusiv mental după mandatul lui Clotilde Armand”

Publicat: 17/12/2022, 09:00
Actualizat: 17/12/2022, 10:57

Sectorul 1 are nevoie să-și revină ”inclusiv mental” după mandatul primarului Clotilde Armand, spune Petre Florin Manole, președintele PSD Sector 1, a într-un interviu la GÂNDUL EXCLUSIV. Politicianul a făcut referire atât la starea în care a fost adus cel mai bogat sector de când administrarea a fost preluată de Clotilde Armand, cât și la problema lipsei spațiilor verzi în zona considerată cândva ”capitala Capitalei”.

Florin Manole susține că Sectorul 1 este acum asociat cu gunoaiele, mizeria și șobolanii, din cauza proastei administrații a lui Clotilde Armand.

Nici edilul șef al Bucureștiului, Nicușor Dan, nu s-a dovedit un gospodar, spune Florin Manole, în condițiile în care, ”la 10 metri de biroul primarului Capitalei”, Parcul Cișmigiu a fost lăsat în paragină.

Sectorul 1 are nevoie să-și revină inclusiv mental după mandatul Armand, care încă nu s-a încheiat. Sunt sigur că încă mai sunt surprize neplăcute de care o să mai avem parte, dar deocamdată cred că a devenit rușinos să te uiți la Sectorul 1, care a fost întotdeauna elita Bucureștiului, capitala Capitalei, cum îi spuneau mulți, sectorul cu cel mai înalt nivel de trai. Acum, dacă întrebi în orice colț din România despre Sectorul 1, primele cuvinte care ți se vor spune sunt: gunoaie, mizerie, șobolani.

Este o chestiune extrem de neplăcută. Cred că dincolo de neplăcerea de a experimenta pe pielea ta aceste lucruri în mod direct, există și neplăcerea de a fi asociat ca bucureștean, ca cetățean al Sectorului 1, cu o situație care te afectează, care nu ți se datorează. Niciunul dintre cetățeni nu este vinovat pentru situația în care a ajuns sectorul și pentru emblema gunoiului și a dezastrului. Deci nu ți se datorează, dar te urmărește și e un lucru neplăcut”, a afirmat Petre Florin Manole.

Contracte de 50 de milioane de euro pentru spații verzi, date unui singur om de afaceri

Florin Manole a vorbit și despre contractele de 50 de milioane de euro, aproape jumătate dintr-un contract mare pentru amenajarea de spații verzi, care au fost atribuite de administrația Clotilde Armand la firme controlate de un singur om de afaceri.

Președintele PSD Sector 1 a explicat că mai multe firme „de casă” ar fi împărțit un contract de aproape 100 de milioane de euro pentru servicii de amenajare şi întreținere de spaţii verzi, acordat recent de Administrația Domeniului Public (ADP) Sector 1, o instituție subordonată Consiliului Local.

„Marele câștigător” al acestor atribuiri este omul de afaceri Ion (Jean) Olteanu, care ar fi primit nu mai puțin de jumătate din contractul-mamut, prin firmele pe care le controlează direct sau prin interpuși, susține Florin Manole.

”Cișmigiul nu mai e demult un parc în care să îți faci poze. Acum vezi doar bănci rupte și mizerie de păsări”

În timp ce în alte sectoare ale Capitalei, zonele verzi sunt îngrijite și edilii acestora caută să extindă spațiile verzi, cele din Sectorul 1, dar și marile parcuri administrate de Primăria Capitalei ”sunt lăsate în paragină”, susține Petre Florin Manole.

”Nu mai este un secret pentru nimeni că spațiile verzi, fie că sunt administrate de Primăria Capitalei, fie că sunt administrate de Primăria Sectorului 1, sunt lăsate în paragină.

Cișmigiul și Herăstrăul nu mai sunt demult parcurile în care te-ai fi dus să-ți faci poze. Dacă vă amintiți, toată lumea mergea să-și facă poze în Cișmigiu, de exemplu, la nuntă sau la evenimente speciale. 

Ce să vezi în Cișmigiu acum? Bănci rupte, mizerie de la păsări peste tot, copaci neîngrijiți. Asta, la 10 metri de biroul primarului Capitalei, exact peste stradă”, a mai spus președintele PSD Sector 1.

Urmăriți interviul integral:

Lia Ruscea
Jurnalist Politic
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Locul din România în care oamenii s-au întors în timp, în 1888. Cel mai ciudat...
FOTO. Cum s-a lăsat pozată Simona Halep de Paște, la câteva ore după ce a...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
“Am plâns pentru Vlad Pascu. Este o victimă!”. Elena Merișoreanu a șocat și tulburat România...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
Reacţia unor turişti thailandezi, ajunşi în ziua de Paşte în Maramureş. Au făcut poze cu...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Lando Norris a obținut prima victorie din carieră în Formula 1. Pilotul britanic l-a învins...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
Putin a dat ORDIN. Armele nucleare ale Rusiei...
Codrin Ștefănescu, mărturii șocante. Și-a organizat înmormântarea, pas cu pas
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Test de cultură generală. Care forță naturală doboară orice copac?