EXCLUSIV VIDEO | Florin Manole: ”Sectorul 1, considerat cândva capitala Capitalei, are nevoie să-și revină inclusiv mental după mandatul lui Clotilde Armand”

Publicat: 17/12/2022, 09:00
Actualizat: 17/12/2022, 10:57

Sectorul 1 are nevoie să-și revină ”inclusiv mental” după mandatul primarului Clotilde Armand, spune Petre Florin Manole, președintele PSD Sector 1, a într-un interviu la GÂNDUL EXCLUSIV. Politicianul a făcut referire atât la starea în care a fost adus cel mai bogat sector de când administrarea a fost preluată de Clotilde Armand, cât și la problema lipsei spațiilor verzi în zona considerată cândva ”capitala Capitalei”.

Florin Manole susține că Sectorul 1 este acum asociat cu gunoaiele, mizeria și șobolanii, din cauza proastei administrații a lui Clotilde Armand.

Nici edilul șef al Bucureștiului, Nicușor Dan, nu s-a dovedit un gospodar, spune Florin Manole, în condițiile în care, ”la 10 metri de biroul primarului Capitalei”, Parcul Cișmigiu a fost lăsat în paragină.

Sectorul 1 are nevoie să-și revină inclusiv mental după mandatul Armand, care încă nu s-a încheiat. Sunt sigur că încă mai sunt surprize neplăcute de care o să mai avem parte, dar deocamdată cred că a devenit rușinos să te uiți la Sectorul 1, care a fost întotdeauna elita Bucureștiului, capitala Capitalei, cum îi spuneau mulți, sectorul cu cel mai înalt nivel de trai. Acum, dacă întrebi în orice colț din România despre Sectorul 1, primele cuvinte care ți se vor spune sunt: gunoaie, mizerie, șobolani.

Este o chestiune extrem de neplăcută. Cred că dincolo de neplăcerea de a experimenta pe pielea ta aceste lucruri în mod direct, există și neplăcerea de a fi asociat ca bucureștean, ca cetățean al Sectorului 1, cu o situație care te afectează, care nu ți se datorează. Niciunul dintre cetățeni nu este vinovat pentru situația în care a ajuns sectorul și pentru emblema gunoiului și a dezastrului. Deci nu ți se datorează, dar te urmărește și e un lucru neplăcut”, a afirmat Petre Florin Manole.

Contracte de 50 de milioane de euro pentru spații verzi, date unui singur om de afaceri

Florin Manole a vorbit și despre contractele de 50 de milioane de euro, aproape jumătate dintr-un contract mare pentru amenajarea de spații verzi, care au fost atribuite de administrația Clotilde Armand la firme controlate de un singur om de afaceri.

Președintele PSD Sector 1 a explicat că mai multe firme „de casă” ar fi împărțit un contract de aproape 100 de milioane de euro pentru servicii de amenajare şi întreținere de spaţii verzi, acordat recent de Administrația Domeniului Public (ADP) Sector 1, o instituție subordonată Consiliului Local.

„Marele câștigător” al acestor atribuiri este omul de afaceri Ion (Jean) Olteanu, care ar fi primit nu mai puțin de jumătate din contractul-mamut, prin firmele pe care le controlează direct sau prin interpuși, susține Florin Manole.

”Cișmigiul nu mai e demult un parc în care să îți faci poze. Acum vezi doar bănci rupte și mizerie de păsări”

În timp ce în alte sectoare ale Capitalei, zonele verzi sunt îngrijite și edilii acestora caută să extindă spațiile verzi, cele din Sectorul 1, dar și marile parcuri administrate de Primăria Capitalei ”sunt lăsate în paragină”, susține Petre Florin Manole.

”Nu mai este un secret pentru nimeni că spațiile verzi, fie că sunt administrate de Primăria Capitalei, fie că sunt administrate de Primăria Sectorului 1, sunt lăsate în paragină.

Cișmigiul și Herăstrăul nu mai sunt demult parcurile în care te-ai fi dus să-ți faci poze. Dacă vă amintiți, toată lumea mergea să-și facă poze în Cișmigiu, de exemplu, la nuntă sau la evenimente speciale. 

Ce să vezi în Cișmigiu acum? Bănci rupte, mizerie de la păsări peste tot, copaci neîngrijiți. Asta, la 10 metri de biroul primarului Capitalei, exact peste stradă”, a mai spus președintele PSD Sector 1.

Urmăriți interviul integral:

Lia Ruscea
Jurnalist Politic
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Delia, gafă colosală! S-a aplecat, fusta s-a ridicat şi s-a văzut tot, în ziua mare
FOTO. Cea mai sexy handbalistă, în costum de baie! Brazilianca face ravagii
O femeie a postat fotografia cu mâncarea de la restaurant și s-a trezit cu notă...
Boala cruntă de care suferă Gelu Duminică: Nu știu dacă o să apuc 47 de...
Pe ce a plătit un tânăr 92 de lei la Târgul de Crăciun din București....
Un oficial al FRF-ului sare în apărarea lui George Pușcaș după evoluția solidă din partida...
Renault își ia adio de la DUSTER! Ce se întâmplă cu SUV-ul de la Mioveni?
Apar informații uluitoare în cazul crimei din București! Cum a ucis-o bărbatul de 72 de...
Cât costă o porție de cârnați la Târgul de Crăciun din Piața Constituției! Care sunt...
Cristina Spătar, dată afară din casă chiar de Moș Nicolae, cu tot cu cei doi...
Salariile bugetarilor ar putea creşte în 2024 cu 5%. Profesorii ar putea beneficia de o...
Câţi bani au primit Ada şi Tony Galeş pentru 5 săptămâni la America Express? Salariu...
Sportul care poate fi făcut de TOATĂ LUMEA! Mai mult, întărește și pregătește corpul pentru...
A MURIT marele CÂNTĂREŢ ROMÂN. Adio, maestre! Durerea e infinită
Anamaria Prodan are un nou dușman. S-au aruncat vorbe grele
Ce relație au Dorian Popa și Babs după despărțire. Un detaliu i-a dat de gol
BANCUL ZILEI. Două femei se schimbă în vestiar la sala de fitness. Una dintre ele...