EXCLUSIV VIDEO | Primarul Radu Mihaiu, vești bune pentru șoferi: ”Pasajul de la Doamna Ghica va fi deschis în această vară”

Din această vară s-ar putea să scăpăm de aglomerația din zona Șoseaua Colentina – Doamna Ghica, precum și de drumurile adiacente. Întârziatul și mult așteptatul Pasaj Doamna Ghica, cel care ar trebui să fluidizeze traficul dintre cartierul Pantelimon, zona Colentina și Pipera, va fi în sfârșit gata. A spus-o răspicat, la GÂNDUL EXCLUSIV, Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2.

Ultima piesă din puzzle-ul care alcătuiește pasajul suprateran va ajunge pe șantier și va fi montată. Urmează ultimele faze ale proiectului, care presupun activități deja cunoscute.

Răspunsul pe scurt este că în această vară va fi finalizat cu totul acest pasaj. Răspunsul pe lung este că luna aceasta vom avea de montat tablierul și apoi vor mai urma probabil câteva zile pentru sudură, vopsire și așa mai departe și, după aceea, mai urmează două etape: cea de montare de predale – sunt niște plăci de beton care trebuie puse ca substrat pentru asfalt și apoi asfaltarea și iluminatul public. Toate acestea vor dura până în vară.

Dar toate acestea sunt lucruri pentru care avem experiență. Cel mai complicat a fost acest tablier și ne apropiem de final, în curând vom avea ultima piesă din tablier montată și de aici înainte există foarte multă experiență la noi în țară să finalizăm acest proiect. Sunt sută la sută convins că în această vară va fi gata”, a spus Radu Mihaiu.

De altfel, edilul Sectorului 2 a accentuat data la care se vor finaliza lucrările.

“Și cu probe, cu tot, dat în circulație, da!”, a spus răspicat Radu Mihaiu.

Tramvaiul care va circula pe pasaj, proiect pe termen lung

În viitorii ani, pe Pasajul Doamna Ghica va circula și un tramvai, care să facă legătura între cartierele Pantelimon și Pipera, până în zona Petricani.

De altfel, proiectul inițial al pasajului a fost modificat, tocmai pentru a se asigura iluminat public și susținerea liniei de alimentare.

“Tramvaiul… În acest moment, proiectul a fost adaptat în așa fel încât pasajul să susțină tramvai. Ca exemplu de problemă tehnică – tramvaiul are nevoie de linie de înaltă tensiune, care este sus. Proiectul inițial nu avea posibilitatea de a susține o astfel de linie, proiectul a fost modificat în așa fel încât iluminatul public să fie făcut pe niște arce de cerc care vor putea susține și linia de tramvai. Dar, în mod evident, nu va fi un tramvai care să meargă dintr-un capăt la celălalt al podului. Vom avea doar infrastructura pregătită.

Suntem cu un studiu de fezabilitate, anul acesta, în pregătire, pentru tramvaiul care să plece de la Delfinului și să ajungă până la Petricani. Acesta este tramvaiul de care avem nevoie pentru că, practic, duce tot Pantelimonul și tot Vitanul în Pipera, care este cartierul de business al României și, în acest fel, eliberăm spațiul ocupat de mașini și traficul adus de mașini. Pentru că va fi un tramvai rapid, un tramvai care va duce oamenii în jumătate de oră de acasă la muncă în siguranță și confort”, a mai spus Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2.

Urmăriți interviul integral:


Citește și:

EXCLUSIV VIDEO | Andrei Baciu lămurește soarta spitalelor regionale: ”Vor fi gata la un an după cele 27 construite cu bani din PNRR”

EXCLUSIV VIDEO | Andrei Baciu avertizează: ”Gripa, mult mai periculoasă decât actuala formă de COVID!”

EXCLUSIV VIDEO | Ministrul Mediului explică în ce condiții putem construi hidrocentrale în ariile protejate: ”Să se facă studiile de impact așa cum trebuie”

EXCLUSIV VIDEO | De ce nu au mai atacat urșii, deși a fost o iarnă blândă? Ministrul Mediului: ”Fără intervenție umană, lucrurile nu se vor rezolva”

EXCLUSIV VIDEO | 100.000 de mașini vechi, scoase din circulație cu Rabla Local

Bogdan Pavel
Senior editor Are o experiență de aproape trei decenii în mass media românească, în care a ocupat, pe rând, aproape toate funcțiile într-o mai mult
Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Irinuca Columbeanu se întoarce în România! Ce spune Irinel Columbeanu despre vizita fiicei sale: „Nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Decizie pentru cei care au PERMIS CATEGORIA B. Klaus Iohannis a promulgat legea chiar acum
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cum salvăm planeta alegând să consumăm un alt tip de pește decât cel de obicei?