Fostul ministru Ana Birchall l-a scos ”la tablă” pe Stelian Ion: ”Sunteţi ministrul ZERO realizări”

Fostul ministru Ana Birchall l-a scos ”la tablă” pe Stelian Ion: ”Sunteţi ministrul ZERO realizări”
Fostul ministru Ana Birchall l-a scos ”la tablă” pe Stelian Ion

Ana Birchall – fost ministru al Justiției – îi predă o ”lecție” actualului ministru, Stelian Ioan, transmițându-i acestuia că la capitolul ”realizări” se află la ”zero” și că ”manipulează opinia publică”.

Pe pagina sa de socializare, Ana Birchall începe prin a scrie că nu poate înțelege de ce se lamentează actualul ministru al Justiției, acesta afirmând – ”cu seninătate”, notează fostul ministru – ”că nu sunt procurori care să se califice pentru a lucra la DNA şi DIICOT”.

Însă, scrie Birchall, realitatea este cu totul alta, numai că Stelian Ion nu cunoaște cifrele sau, mai grav, nu are habar de ceea ce se întâmplă în sistemul judiciar din România.

”Chiar nu înţeleg lamentările publice ale domnului ministru al Justiţiei Stelian Ion care afirmă cu seninătate că nu sunt procurori care să se califice pentru a lucra la DNA şi DIICOT. În realitate, cifrele îl contrazic pe domnul Stelian Ion pentru că în România sunt aproape 900 de procurori care deţin grade profesionale de parchet de pe lângă Curte de Apel şi de pe lângă Înalta Curte dintr-un total de aproximativ 2.400 de procurori. Ori domnul ministru Stelian Ion nu cunoaşte aceste cifre, ceea ce este foarte grav pentru că ar trebui să le cunoască şi, după mai mult de 6 luni, să aibă habar de ce se întâmplă în sistemul judiciar. Ori domnul Stelian Ion le cunoaşte şi minte în mod deliberat, manipulând opinia publică, desconsiderând astfel inclusiv atribuţiile tuturor judecătorilor de la Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie”, a scris Ana Birchall în mediul online.

Ana Birchall, ironică la adresa ministrului Justiției: ””Dacă s-ar realiza ce propune Stelică Ion…”

Stelian Ion a afirmat, vineri seară, că lupta împotriva corupţiei şi a criminalităţii organizate trebuie să continue într-un ritm accelerat, iar una dintre solicitările procurorilor de la DIICOT şi DNA a fost reducerea vechimii necesare.

Modificarea legislativă a fost, însă, atacată la Curtea Constituțională a României (CCR), iar Stelian Ion că, dacă sesizarea va fi admisă de CCR, lupta împotriva corupţiei şi a criminalităţii organizate ”ar primi o grea lovitură”. Numai că Ana Birchal îl contrazice pe ministrul Justiției, spunându-i și că este ”zero” la capitolul realizări.

”Oare nu va da de gândit domnule ministru că cifrele reale vă contrazic, arătând clar că este o bază de selecţie de aproape 900 de procurori, astfel încât să se promoveze la DNA şi DIICOT procurori care să întocmească rechizitorii într-o manieră profesionistă care să nu ducă la îngroşarea statisticilor şi a achitarilor, ci la condamnări şi la recuperarea prejudiciilor şi banilor furaţi românilor? În 6 luni de zile nu aţi făcut NIMIC în afară de exerciţii de imagine personale! Sunteţi ministrul ZERO realizări”, a mai scris Birchall.

”Dacă s-ar realiza ce propune Stelică Ion riscăm să avem la DNA sau DIICOT procurori care până la acel moment au anchetat doar infracţiuni de furt simplu, de exemplu”

Ana Birchall, fost ministru al Justiției

Meritocrație și profesionalism în Justiție

În astfel de condiții, fostul ministru al Justiției pune o întrebare pe care o definește drept ”legitimă”, anume cum va reuși un procuror lipsit de experiență să ancheteze cazuri de mare corupție în România.

Dincolo de toate, notează Ana Birchal, ne dorim ”meritocrație și profesionalism” în Justiție, nu ”procurori care să întocmească rechizitorii care să fie desfiinţate în instanţe”.

”Ori se pune întrebarea legitimă: care va fi expertiză acelui procuror să ancheteze o infracţiune de mare corupţie, o inginerie financiară, infracţiuni informatice sau de trafic de persoane de exemplu dacă tot ce a anchetat până la acel moment sunt infracţiuni simple de furt?? Vrem meritocraţie şi profesionalism care să ducă la condamnarea celor care au încălcat legea sau vrem procurori care să întocmească rechizitorii care să fie desfiinţate în instanţe de avocaţii inclupatilor?”, a mai scris Ana Birchall pe pagina sa de socializare.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
”Eu nu mai vorbesc cu ea, mă are la block” De ce l-a blocat Andreea...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trucul simplu și rapid prin care să-ți schimbi instant viața în bine