Gabriela Firea: ”COLABORARE româno-germană pentru susținerea familiilor, copiilor, femeilor și tinerilor din România”

Gabriela Firea: ”COLABORARE româno-germană pentru susținerea familiilor, copiilor, femeilor și tinerilor din România”
Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, alături de Peer Gebauer, ambasadorul Germaniei la București
Publicat: 22/06/2023, 08:23
Actualizat: 22/06/2023, 14:20

Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, s-a întâlnit cu Peer Gebauer, ambasadorul Germaniei la București. 

În urma acestei întâlniri, Gabriela Firea a salutat colaborarea româno-germană pentru susținerea familiilor, copiilor, femeilor și tinerilor din România, precizând că proiecte importante vor fi promovate și beneficiază de susținerea Germaniei.

Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse a anunțat și că, în curând, proiectul cotelor de gen va deveni realitate, iar pe listele electorale vor fi 30% femei la alegerile viitoare.

”Colaborare româno-germană pentru susținerea familiilor, copiilor, femeilor și tinerilor din România. Am avut o întâlnire fructuoasă cu Excelența Sa Dr. Peer Gebauer, Ambasadorul Germaniei în România. Mă bucur că prin vocea sa avem susținerea Germaniei pentru a promova proiecte importante pentru români.

Drepturile femeilor sunt extrem de importante și am primit asigurări că vor fi susținute toate proiectele ministerului care susțin egalitatea de șanse între femei și bărbați. În curând va deveni realitate proiectul cotelor de gen inițiat în Parlament de mine, în calitate de senator și de premierul Marcel Ciolacu, președinte PSD și deputat. Vom avea 30% femei pe listele electorale de la toate alegerile viitoare – europarlamentare, parlamentare și locale”, a notat Gabriela Firea în mediul online.

”De asemenea, am discutat despre legea prin care vârsta minimă privind consimțământul sexual va crește de la 14 la 16 ani. România trebuie să facă acest pas important pentru tinere și familiile lor. Am transmis scrisori către toți liderii grupurilor parlamentare din Camera Deputaților pentru a vota acest proiect cât mai urgent”

Gabriela Firea

Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, alături de Peer Gebauer, ambasadorul Germaniei la București

”Sunt convinsă că putem prelua modele de bune practici”

Gabriela Firea a menționat și că ambasadorul Germaniei la București susține toate măsurile care vizează protecția mai bună a copiilor, dar și prevenirea separării copiilor de părinți.

De asemenea, ambasadorul Germaniei a apreciat, a mai scris Gabriela Firea, pașii făcuți pentru acordarea sprijinului pentru copii din familiile sărace.

”Excelența Sa a transmis toată susținerea sa pentru măsurile care vizează o mai bună protecție a copiilor și prevenirea separării copiilor de părinți și s-a arătat interesat de proiectul celor 150 de centre de zi finanțate prin PNRR. Sunt pași extrem de importanți pe care i-am făcut pentru sprijinirea copiilor din familii sărace, pentru a-i menține pe aceștia acasă.

Germania are un minister dedicat familiei – Ministerul Federal pentru Afaceri Familiale, Vârstnici, Femei și Tineret – înființat încă din anul 1953 și sunt convinsă că putem prelua modele de bune practici din experiența instituției de peste 70 de ani”, a mai notat Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.


Citește și: 

Premierul Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului, vizită în Republica Moldova

Maia Sandu, după întâlnirea cu Luminița Odobescu, ministrul de Externe al României: ” Vom continua să lucrăm împreună pentru stabilitate”

DIICOT susține participarea Procurorului General al României și a CSM la negocierile legate de proiectul de lege privind pensiile de serviciu

Europarlamentarul Victor Negrescu: ”Sunt onorat de desemnarea în funcția de consilier onorific pentru politică externă al premierului Marcel Ciolacu”

Nicolae Ciucă, despre procesul de aderare la OCDE: ”Este o muncă de durată, dar care va aduce beneficii importante României”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
TAXA obligatorie în România. Nu poți evita plata ei, oricine ai fi
Cea mai frumoasă stradă a Europei e în România. Orașul care se mândrește cu o...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Telescopul Gemini a făcut o descoperire neașteptată despre stelele binare gigantice