Gabriela Firea, despre etapa a doua a proiectului ”Nicolae Grigorescu”: ”Din păcate, pe fotoliul de primar general s-a așezat Nicușor Dan și s-a ales praful!”

Gabriela Firea îl acuză, din nou, pe Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, că blochează un proiect important pentru bucureșteni. Etapa a doua a proiectului ”Nicolae Grigorescu” bate pasul pe loc, transmite fostul edil al Capitalei.

Pasajul Nicolae Grigorescu a fost deschis circulației în anul 2020, iar lucrările fuseseră începute cu un deceniu în urmă.

Etapa a doua, scrie Gabriela Firea în mediul online, avea toate avizele obținute și toate documentele aprobate, numai că, paradoxal, nu s-a mai întâmplat absolut nimic, ceea ce ridică serioase semne de întrebare.

Au trecut doi ani de când am inaugurat Pasajul Nicolae Grigorescu – un proiect major, pe care l-am găsit blocat și realizat doar 10%. Încă promisiune îndeplinită în mandatul meu de primar general. Păcat că Nicușor Dan a blocat etapa a doua – modernizarea străzii Iuliu Hațeganu, până la șoseaua Vitan-Bârzești! Avea proiectul la cheie, constructorul aștepta ordinul de începere, dar…NIMIC!

În 2020, când a fost deschis circulației, Pasajul Nicolae Grigorescu împlinea zece ani de când au fost începute lucrările. Ajungem la aproape 13 ani, dacă punem la socoteală proiectarea și pregătirea dinainte. Încă de la începutul mandatului, în 2016, echipa mea a dus o muncă titanică pentru debloca șantierul și a repara greșelile din proiectul inițial. Am reușit și s-a făcut un pas important pentru închiderea inelului median de circulație a Capitalei și pentru fluidizarea traficului dintre sectoarele 3 și 4. Le mulțumesc tuturor colegilor și specialiștilor care s-au implicat în această lucrare!”, scrie Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, pe pagina sa de socializare.

”Am lăsat în Primăria Capitalei planurile pregătite pentru continuarea proiectului. Etapa a doua avea toate documentele aprobate și toate avizele obținute. Până și constructorul, același care s-a ocupat și de pasaj, era cu utilajele pregătite să înceapă lucrul. Din păcate, pe fotoliul de primar general s-a așezat Nicușor Dan și s-a ales praful!”

Gabriela Firea

”Poate acesta este si scopul tergiversării lucrărilor, să refacă studiul o altă firmă”

Gabriela Firea îl acuză pe Nicușor Dan că tergiversează demararea lucrărilor la etapa a doua a proiectului ”Nicolae Grigorescu” pentru că ar avea interesul de a reface studiul de fezabilitate – după expirarea acestuia, din cauza întârzierii – ”cu o altă firmă, pe bani publici”.

Mai mult, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse îi cere lui Nicușor Dan să le transmită bucureștenilor și că acest proiect face parte din ”greaua moștenire” pe care i-a lăsat-o ”echipa Firea”.

”Continuarea proiectului Nicolae Grigorescu nu pare prea importantă pentru actualul primar general. În curând, ne vom trezi și cu studiul de fezabilitate expirat, nu doar cu prețuri cu mult crescute. Dar poate acesta este si scopul tergiversării lucrărilor, să refacă studiul o altă firmă, pe alți bani publici. Compania primăriei care se ocupa de asta, nu a fost bună pentru ei și au băgat-o în faliment.

Și dacă tot se laudă Nicușor Dan că începe studiile și lucrările, poate, la drumul care leagă Ghencea de Șoseaua Alexandriei, poate le spune bucureștenilor că e un proiect lăsat în primărie de echipa Firea. Da, exact, e un proiect din «greaua moștenire» găsită în sertarele Direcției de Investiții”, mai notează Gabriela Firea în mediul online.

”Poate tot eu sunt vinovată că nu le-am lăsat la vedere, pe masa din biroul de primar general!”

Gabriela Firea


Citește și:

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Încă o plamă grea din partea chinezilor! Au creat cel mai eficient motor din istorie!
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
România și pierderea Dobrogei. Ionel Brătianu: „Soarta Dobrogei nu depinde de stipulațiile păcii de la...