Gabriela Firea, despre ”Noul București”: ”Munca de patru ani s-a dus pe apa sâmbetei. Nicușor Dan și echipa sa continuă să caute nod în papură”

Gabriela Firea, despre ”Noul București”: ”Munca de patru ani s-a dus pe apa sâmbetei. Nicușor Dan și echipa sa continuă să caute nod în papură”
Publicat: 28/03/2022, 11:02
Actualizat: 28/03/2022, 11:03

Gabriela Firea – ministrul Familiei, Tineretului și egalității de șanse, dar și fost primar general al Capitalei – îl acuză pe actualul edil, Nicușor Dan, că nu face altceva decât să caute ”nod în papură”, iar ”Noul București” despre care s-a vorbit în campania electorală nu reprezintă decât vorbe.

Capitala se confruntă cu un risc seismic ridicat, scrie Gabriela Firea, iar echipa lui Nicușor Dan dă vina pe fosta administrație pentru toate eșecurile.

Clădirile Bucureștiului sunt șubrede, avertizează fostul primar al Capitalei, iar edilul-șef ”se gândește de unde să înceapă”.

În Noul București, Firea e vinovată pentru orice, în primul rând pentru neputința actualei conduceri. Se spune ca Firea a împânzit Bucureștiul cu “spoieli” și “cârpe” care stau să cadă. După un an și jumătate, cu Nicușor Dan primar general, nu cad doar “cârpele” puse de Firea, ci și zidurile șubrede din spatele lor. Clădirile șubrede sunt tot așa, chiar dacă urmau să fie readuse la viață, în sfârșit! Primarul face anchete, analizează, se gândește de unde ar trebui să înceapă, și dă vina tot pe fosta administrație care a îndrăznit să miște un program încremenit în timp”, acuză Gabriela Firea.

”Până în 2016, doar 20 de clădiri au fost consolidate în Capitală din bani publici. La tot atâtea am lucrat noi în patru ani!”

Gabriela Firea

”Nicușor Dan le cere proprietarilor din clădirile cu fațade restaurate să plătească milioane de euro”

Privind retrospectiv, Gabriela Firea conchide că s-a reușit, în timpul mandatului său de primar general, recâștigarea încrederii bucureștenilor, numai că ”liniștea” așternută de un an și jumătate nu e de bun augur.

  • Administrația pentru Consolidări nu a semnat vreo convenție cu un proprietar
  • Compania municipală de consolidări a fost băgată în faliment

”Cât am fost primar general, am reușit să recâștigăm încrederea bucureștenilor în primărie. Ne-au lăsat să le facem locuințele mai sigure și au văzut că pe șantier chiar se muncea. De un an si jumătate, însă, e prea multă liniște: Administrația pentru Consolidări nu a semnat vreo convenție cu un proprietar, iar Compania municipală de consolidări a fost băgată în faliment cu scopul precis de a obține toate contractele finanțatorii campaniei electorale. Cu un singur șantier se laudă “Noul București” și acela e lăsat moștenire tot de noi.

Nicușor Dan și echipa sa continuă să caute nod în papură, iar grozăvia din ultimele zile este și mai cinică: le cere proprietarilor din clădirile cu fațade restaurate să plătească milioane de euro. Mai mult, încearcă să inducă ideea că de vina este, ați ghicit, Firea!”, mai scrie fostul primar general al Capitalei în mediul online.

”Bucureștenii și-au pierdut încrederea”

Lupta politică se desfășoară în detrimentul bucureștenilor, transmite Gabriela Firea, programul de reducere a riscului seismic în București fiind, din păcate, un ”subiect închis”.

Lucrările pe care Municipalitatea le-a realizat în programul de reducere a riscului seismic, în mandatul meu, au fost gratuite pentru majoritatea bucureștenilor și așa trebuie să rămână. Totul a fost realizat legal, în baza unor hotărâri ale Consiliului General, iar lucrurile sesizate de Curtea de Conturi, în 2019, au fost remediate înainte de finalizarea lucrărilor.

Bucureștenii suferă acum doar pentru că noua conducere a Capitalei se încăpățânează să găsească nereguli făcute de administrația Firea.

Regret un singur lucru: munca noastră de patru ani s-a dus pe apa sâmbetei. Bucureștenii și-au pierdut încrederea, iar reducerea riscului la cutremur în capitala europeană cu cel mai ridicat risc seismic este un subiect închis!”, concluzionează Gabriela Firea.


Citește și:

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Ireal cât a costat sicriul lui Corduneanu! Cosciugul, adus din America
Afirmații revoltătoare făcute de preotul Nicolae Tănase despre femeile agresate sexual: ,,Fetele nu sunt chiar...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Este legal să circuli cu o copie a talonului auto?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Devine obligatoriu în România de 1 octombrie 2024. Se dau amenzi de până la 10.000...
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
De ce s-a SINUCIS Mihaela, fata care s-a aruncat de la balcon! Șocant ce a...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Gestul disperat făcut de David Pușcaș pentru a avea bani de chirie: "Eram în momente...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Ce culoare aveau cele mai vechi molecule colorate de pe Pământ?