Gabriela Firea, semnal de alarmă: ”1,2 milioane de tineri, consumatori ocazionali de droguri. Nu e un scenariu de film, ci o realitate sumbră”

Gabriela Firea, semnal de alarmă: ”1,2 milioane de tineri, consumatori ocazionali de droguri. Nu e un scenariu de film, ci o realitate sumbră”
Sursa Foto - Gabriela Firea Facebook
Publicat: 23/05/2022, 15:47

Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, s-a întâlnit luni cu Gigel Lazăr, președintele Federației Neguvernamentale Antidrog, subiectul abordat fiind unul care îngrijorează la nivelul întregii societăți.

Consumul de droguri în rândurile tinerilor români este, de mai mult timp, o tristă realitate, iar cifrele prezentate de Gabriela Firea în mediul online se transformă într-un semnal de alarmă.

Nu mai puțin de 1, 2 milioane de tineri din România consumă, ocazional, droguri, iar fenomenul nu ar trebui neglijat.

”Consumul de droguri în rândul tinerilor, chiar a adolescenților, nu mai este doar un scenariu de film, ci o realitatea sumbră a realității. Chiar și în România, cifrele oficiale sunt înspăimântătoare: 1,2 milioane de consumatori ocazionali.

M-am întâlnit cu Gigel Lazăr, președintele Federației Neguvernamentale Antidrog, unul dintre cei mai aprigi luptători împotriva acestui fenomen îngrijorător”, a notat Gabriela Firea pe pagina sa de socializare.

Gabriela Firea, întâlnire cu Gigel Lazăr, președintele Federației Neguvernamentale Antidrog / Foto – Gabriela Firea Facebook

”Unul din patru bucureșteni între 12 și 65 de ani a încercat măcar o dată substanțe interzise”

La nivel național, peste 16% dintre tineri au încercat, măcar o dată, droguri sau le consumă ocazional. Statistica este dură și la nivelul Capitalei, scrie Gabriela Firea, din cauză că ”unul din patru bucureșteni între 12 și 65 de ani a încercat măcar o dată substanțe interzise”.

Din păcate, mulți dintre tineri nu conștientizează, încă, toate riscurile la care se expun consumând droguri, iar această problemă foarte gravă, acum și în perspectivă, trebuie să își găsească rezolvarea.

”Statisticile naționale nu trebuie neglijate. Avem peste 16% dintre tineri care au încercat măcar o dată droguri sau chiar le consumă ocazional. În Capitală, cifrele sunt și mai rele: unul din patru bucureșteni între 12 și 65 de ani a încercat măcar o dată substanțe interzise.

Trebuie să-i facem pe tineri să înțeleagă riscurile la care se expun și cum li se poate schimba viața pentru totdeauna. Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse este un partener în această luptă. Ne implicăm în campaniile naționale antidrog destinate copiilor, tinerilor, dar și familiilor acestora”, mai scrie Gabriela Firea în mediul online.


Citește și:

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult