GÂNDUL NEWS. Plajele din Costinești sunt arhipline. Cine nu ajunge la ora 7.00, nu mai găsește loc

Publicat: 13/08/2021, 20:30

În fiecare seară, de luni până vineri, de la ora 20:30, vezi cele mai importante știri ale zilei, la GÂNDUL NEWS, o emisiune digitală menită să îți aducă în față cele mai importante cinci subiecte ale momentului.

Pe litoral, nu ai loc să arunci nici un ac

Aceasta este imaginea de la malul mării în plin sezon. Plajele din Costinești sunt arhipline. Cine nu ajunge la ora 7.00, nu mai găsește niciun petic de nisip unde să-și întindă cearșaful, iar gradul de ocupare, fie că vorbim de hoteluri, vile sau pensiuni este de 100%. Și în Mamaia, în cea mai scumpă stațiune de la noi din țară, toate mesele din cluburile de fițe sunt rezervate. Autorităţile se aşteaptă ca numărul turiştilor să depăşească în acest weekend 200 000.

Weekend canicular pentru cei care locuiesc în vestul și sud-vestul țării

Temperaturile vor ajunge la 38 de grade Celsius, așa că meteorologii au emis un cod galben. Disconfortul termic va fi însă accentuat, deoarece va depăși pragul critic de 80 de unități. Și în Capitală, temperatura  maximă va ajunge la 35 de grade. În schimb, la malul mării nu se vor depăși 30 de garde. Mai mult decât atât, în primele zile ale săptămânii viitoare, valul de căldură se va intensifica și va cuprinde cea mai mare parte a țării.

A început cel mai mare pelerinaj al verii și unul dintre cele mai mari din țară, cel de la Mănăstirea Nicula din Cluj, de Sfânta Maria

Sute de credincioși s-au adunat deja pe dealul  lăcașului de cult. Iar din țară, sunt mulți oameni care se îndreaptă spre unul dintre cele mai vechi așezăminte monahale din țară. Preoții spun că anul acesta se așteapta la peste 10.000 de pelerini, dat fiind faptul că restricțiile sunt mai blânde. Sâmbătă seara va avea loc slujba, atunci când oamenii vor înconjura biserica pe coate și în genunchi, ca jertfă, înainte de a se ruga la icoana făcătoare de minuni a maicii Domnului.

Apă caldă și căldură în București, la fel și în iarna lui 2021

Asta pentru că  primăria, prin Termoenergetica,  a modernizat de la începutul anului până-n prezent doar puțin peste 7 kilometri din rețeaua pricipală și 23 de kilometri rețea secundară. În paralel, Compania Municipală Energetica Servicii a mai modernizat aproximativ 3 kilometri de magistrală. Termoenergetica vrea să mai modernizeze, până la finalul anului, 6 kilometri de rețea primară și 60 de kilometri de rețea secundară, iar Compania Municipală Energetica Servicii încă 11,5 kilometri rețea primară.  Rețeaua de apă caldă și căldură a capitalei are aproape 1.000 de kilometri, rețea primară, și aproape 3.000 de kilometri rețea secundară.

Execuția Bugetară la șase luni, prezentată de premier pe.. facebook

Potrivit graficului postat, executivul a cheltuit 84% din fondurile alocate. Cel mai rău stă Ministerul Energiei cu 28%, în vreme ce, la polul opus, se situeză Ministerul Muncii și cel al Justiției, ambele cu 96 la sută execuție bugetară. Premierul a anunțat luni că miniștrii au la dispoziție această săptămână pentru a-și prezenta execuția bugetară și, cum nu au făcut-o, a arătat el indicatorii. Până la sfârșitul lunii august guvernul va decide și reîmpărțirea banilor, cu ocazia rectificării, subiect care a stârnit controverse în coaliție.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase