Imagini de la intervențiile din stația Fetești, care sunt în plină desfășurare. Până acum, s-a reușit degajarea unui fir pentru locomotivele electrice (FOTO)

Imagini de la intervențiile din stația Fetești, care sunt în plină desfășurare. Până acum, s-a reușit degajarea unui fir pentru locomotivele electrice (FOTO)
Imagini de la intervențiile din stația Fetești, care sunt în plină desfășurare
Publicat: 30/07/2021, 13:43
Actualizat: 30/07/2021, 14:22

Intervențiile din stația Fetești sunt în plină desfășurare, pentru scoaterea vagoanelor deraiate din zona șinelor. Până acum, s-a reușit degajarea unui fir, pentru locomotivele electrice, potrivit unui comunicat al CFR, care își cere scuze față de călătorii afectați în urma acestui eveniment feroviar.

„CFR SA le transmite scuze tuturor călătorilor afectați de evenimentul feroviar din stația Fetești și le mulțumește pentru înțelegere, asigurându-i în același timp că angajații de la calea ferată depun în continuare toate eforturile necesare și intervin operativ pentru restabilirea circulației în condiții normale pe relația București – Constanța și retur”, se arată în comunicat.

În cursul nopții, la ora 02.10, personalul CFR SA a finalizat lucrările de remediere a deranjamentelor la linia de contact și a fost repus sub tensiune sistemul de alimentare cu energie electrică pe firul I, între stațiile Fetești – Bărăganu și pe trei linii din stația Fetești.

Astfel, de la ora 02:10, toate trenurile de călători spre și dinspre Litoral circulă între stațiile Fetești – Bărăganu, pe firul I, doar cu locomotive electrice, întârzierile pe magistrala București – Constanță reducându-se, astfel, la 10-15 minute.

„Menționăm faptul că, la această oră, circulația trenurilor pe ruta directă București – Constanța și retur se desfășoară în condiții normale de trafic, până în zona stației Feteși, unde traficul feroviar este retrasat pe un singur fir de circulație pe porțiunea Fetești – Bărăganu, deoarece intervențiile în zona deraierii sunt încă în desfășurare”, informează purtătorul de cuvânt CFR S.A., Oana Brânzan.

Echipele de intervenție ale CFR SA acționează în continuare în stația Fetești cu personal propriu și utilaje de mare tonaj, pentru finalizarea tuturor lucrărilor necesare restabilirii traficului feroviar în condiții normale, pe ambele fire de circulație.

Două trenuri de marfă s-au ciocnit, miercuri seară, în jurul orei 23.20, în zona localității Fetești, județul Ialomița. Nu au fost raportate victime, dar pagubele materiale sunt însemnate, iar traficul feroviar a fost blocat pe Magistrala M 800 Bucureşti – Constanţa. Ulterior, pentru a merge spre sau de la mare, CFR a stabilit rute alternative.

Mecanicul trenului care a provocat accidentul de la Fetești a fost reținut pentru 24 de ore

După primele verificări în cazul accidentului de la Fetești polițiștii au decis reținerea mecanicului de locomotivă pentru 24 de ore, cel care a provocat coliziunea dintre cele două garnituri.

În urma investigațiilor efectuate de către polițiștii de la transporturi, în stația CF Fetești, s-a concluzionat faptul că un tren de marfă aparținând unei societăți comerciale, ce avea în compunere 41 de vagoane încărcate cu fier vechi și care se deplasa pe relația Craiova – Constanța Port, a intrat în stația C.F. Fetești pe firul 2, intrând în coliziune cu un alt tren de marfă, staționat în stația C.F. Fetești la aceeași linie.

Totodată, din verificări a rezultat faptul că mecanicul locomotivei trenului care a intrat în coliziune cu cel de-al doilea tren, un bărbat, de 54 de ani, din Craiova, nu ar fi respectat timpul de odihnă prevăzut de OMT 256/2013, restricția de viteză de 30 de km/h la intrarea în stația C.F. Fetești și nici semnalul roșu de oprire dinaintea intrării în stație.

În urma testării alcooltest a mecanicului, a rezultat o alcoolemie de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

CITEȘTE ȘI: Traian Băsescu, după accidentul feroviar de la Fetești: ”Mă mir că nu au spus că mecanicul era beat fiindcă a băut cu mine”


Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
ȘOC în România! Miliardarul a divorțat pentru puștoaica de la TV, mai tânără cu 24...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
Copiii lui Kate Middleton, pregătiți pentru moartea mamei lor 😢 George, Charlotte și Louis au...
Soția unui artist din România, probleme mari de sănătate! A făcut anunțul șoc: „Femeile care...
Toată ţara intră din această după-amiază sub alertă de vreme severă. Ploi torențiale, grindină, vijelii...
Cursul valutar BNR pentru 16 aprilie 2024: Ce se întâmplă pe piața valutară?
Modul înfiorător în care cetățeanul turc i-ar fi luat viața Mirelei. Avocatul bărbatului în vârstă...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Sutienele sunt o necesitate de bază care ar trebui să fie scutite de TVA, spun...
Cea mai MASIVĂ gaură neagră din galaxie este INCREDIBIL de aproape de noi
Se schimbă REGULILE PENTRU ITP. Pentru cine devine obligatoriu la 6 luni
Robert De Niro își deschide hotel în România. Unde va fi și cât costă o...
Văduva lui Costel Corduneanu, mesaj tulburător. Grațiela și-a strigat durerea pe internet: ”După atâția ani...
ADEVĂRUL despre uciderea Mirelei! Acum s-a aflat chinul la care a fost supusă
Julia o acuză pe Roberta că o ironizează! Cele două fete își aruncă înțepături una...
"În ciuda experienței mele, m-am emoționat la fiecare scenă jucată cu ea". Cem Davran, despre...
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
Iată cele mai căutate trăsături la un partener, potrivit științei