Înalți oficiali ruși ai Apărării, sancționați de Departamentul de Stat SUA: ”Lumea a privit îngrozită cum Rusia comite un atac premeditat, neprovocat și nejustificat”

Înalți oficiali ruși ai Apărării, sancționați de Departamentul de Stat SUA: ”Lumea a privit îngrozită cum Rusia comite un atac premeditat, neprovocat și nejustificat”
Foto - Profimedia Images
Publicat: 15/03/2022, 12:07

Departamentul de Stat SUA impune noi sancțiuni care vizează 11 reprezentanți de rang înalt ai forțelor ruse și ai complexului militar-industrial, inclusiv șeful Gărzii Naționale Ruse, Viktor Zolotov, șeful Serviciului Federal Rus pentru cooperarea tehnico-militar, Dmitri Șugaiev, și Alexander Mikheyev, directorul executiv al Rosoboronexport, unica agenție intermediară de stat pentru exporturile/importurile din Rusia de produse, tehnologii și servicii legate de apărare și cu dublă utilizare.

”Următoarele 11 persoane sunt desemnate în conformitate cu EO 14024 Secțiunea 1(a)(i), ca persoane care operează sau au operat în sectorul de apărare și materiale conexe al economiei Federației Ruse”, s-a precizat într-un comunicat al Departamentului de Stat SUA.

Pe această listă se află, de asemenea, opt miniștri adjuncți ai apărării din Rusia, respectiv Alexey Krivoruchko, Timur Ivanov, Yunus-Bek Evkurov, Dmitri Bulgakov, Iuri Sadovenko, Nikolay Pankov, Ruslan Tsalikov și Ghenady Zhidko.

Includerea pe această nouă listă de sancțiuni înseamnă înghețarea tuturor bunurilor din SUA care sunt deținute de cei vizați, iar cetățenii sau companiile americane nu mai pot face afaceri cu persoanele supuse sancțiunilor.

”Lumea a privit îngrozită cum Rusia comite un atac premeditat, neprovocat și nejustificat asupra Ucrainei. (…) Astăzi, Departamentul de Stat continuă să impună costuri severe liderilor apărării ruși”, s-a mai precizat în comunicatul transmis, citat de TASS.

Noul pachet de sancțiuni ale UE împotriva Rusiei va acoperi peste 600 de ruși

Bruno Le Maire, ministrul francez al Finanțelor, a declarat – la rândul său – că UE a adoptat un nou pachet de sancțiuni care vizează nu mai puțin de 600 de ruși, fiind vorba despre o parte semnificativă a sectorului financiar rus.

În contextul conflictului din Ucraina, prezentat de Rusia drept ”o operațiune militară specială”, Occidentul încearcă să pună o presiune economică care să ducă la o reconsiderare a scenariului belicos creionat la Kremlin, însă – cel puțin deocamdată – Vladimir Putin menține aceeași poziție transpusă în bombardamente zilnice asupra orașelor din Ucraina.

”A fost adoptat un nou pachet de sancțiuni care va afecta peste 600 de ruși”, a spus Le Maire, fără a prezenta numele cetățenilor ruși incluși pe această listă. O parte semnificativă a sistemului financiar rus a fost sancționată. UE ia în considerare toate variantele de presiune a sancțiunilor asupra Rusiei”, a mai spus ministrul francez al Finanțelor, citat de agenția TASS.


Citește și: 

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase