Ciorba de legume este un preparat popular în multe culturi, inclusiv cea românească. Aceasta poate fi gătită sub mai multe modalități (de la legume, la condimente), însă ar putea fi adăugat un anumit ingredient, pentru un gust exact ca la restaurant.
V-ați gândit vreodată cum se prepară o rețetă de ciorbă gustoasă? Ciorba de legume se află printre preparatele preferate de multe persoane, inclusiv de cei mici. Este un preparat care se poate digera mai ușor, iar prânzul poate fi unul gustos. Există un ingredient care poate fi adăugat în ciorbă, pentru ca gustul să fie exact sau să se apropie de cel al preparatului servit în restaurant.
Există o multitudine de rețete de ciorbe gustoase, care pot fi abordate chiar și de cei cu mai puțină experiență în bucătărie. Printre ele se află ciorba de legume – un preparat care se pregătește destul de rapid, acasă, și care nu necesită foarte multe ingrediente. Totuși, există un ingredient care ar putea fi adăugat în ciorba de legume, dacă îți dorești ca gustul să fie similar cu cel al preparatului consumat în restaurant sau localurile de profil.
Este vorba despre cimbru, un condiment cu o aromă deosebită care este utilizat și în prepararea sosurilor pe bază de roșii. De altfel, condimentul este folosit și în preparatele din carne și vânat. Cimbrul poate fi folost și pentru prepararea supelor de leguminoase. Totodată, cimbrul mai este folosit și la varza murată, atunci când este introdusă în butoi, dar și la prepararea tradiționalelor sarmale.
Pentru a prepara o ciorbă de legume „ca la mama acasă”, vei avea nevoie de câteva ingrediente. Desigur, rețeta poate fi ajustată în funcție de propriile preferințe. De exemplu, la ciorbă pot fi adăugate legume precum: ardei, cartofi, ceapă, morcovi, țelină. Ciorba poate fi acrită cu borș, zeamă de lămâie, zeamă de la varza murată. Se mai adaugă pătrunjel tocat mărunt, sare, piper, sos / pastă de roșii (după preferințe), dar și cimbru, pentru o ciorbă aromată.
Rețetă de ciorbă de perișoare ca în 1938. Cum pregătești în stil tradițional acest preparat delicios
Sursă foto: Envato – caracter ilustrativ