Înregistrare explozivă cu Clotilde Armand în scandalul Romprest. Cum a încercat să îi convingă pe funcționarii publici să vină cu o soluție de „unde de fapt e o lipsă”. „Nu mă interesează”

Redactor:
Redacția Gândul
Înregistrare explozivă cu Clotilde Armand în scandalul Romprest. Cum a încercat să îi convingă pe funcționarii publici să vină cu o soluție de „unde de fapt e o lipsă”. „Nu mă interesează”

Victor Ciutacu a prezentat marţi seară, în emisiunea Punctul Culminant, o înregistrare audio cu primarul ales al Sectorului 1 şi membri ai USR. În scandalul gunoaielor din Sectorul 1, sediul Guvernului României și cele mai mari bulevarde ale Bucureștiului sunt inundate de gunoaie. Scandalul ajunge însă la cel mai înalt nivel Avocatul Poporului anunţă că s-a autosesizat încă din 9 decembrie cu privire la situaţia din Sectorul 1.

 

Deși Clotilde Armand susține sus și tare că s-a descoperit că operatorul de salubritate care ridică gunoiul din Sectorul 1 „a încercat să factureze recent servicii la suprapreț”, o înregistrare bombă cu actualul primar al Sectorului 1 clarifică de fapt cine are interes în scandalul momentului.

În înregistrarea prezentată de Victor Ciutacu, se aude cum Clotilde Armand negociază cu membri USRPLUS și cu funcționarii publici la una dintre “ședințele de lucru“, subliniind ca participanțîi la discuție să vină cu o soluție în termen de o săptămână, soluția recomandată de Clotilde fiind „a fi găsită unde de fapt e o lipsă” pentru ca contractul de servicii cu firma de salubritate sa fie reziliat. Mai mult, deși participanții la discuție o atenționează pe actualul edil al Sectorului 1 că „depozitele necontrolate sunt reglementate în contract și în actele adiționale și vor fi atacate”, Armand ii îndeamnă să găsească o soluție cu orice preț, „cu rea credință”, rezultând că nu o interesează posibilele consecințe derivate și plătite de cetățenii contribuabili.

  • Participant 1 – Durează, durează.
  • Participant 2 : Nu e bine nici foarte mult gunoi să lăsăm pe stradă! Necontrolat
  • Clotilde Armand: De ce?
  • Participant: Că e imaginea noastră! Aia e problema!
  • Clotilde Armand: Împingem către…
  • Participant 3: Actul Adițional nr. 1 definește ce înseamnă depozit necontrolat, cum se tarifează și cum se plătește. Deci ele sunt toate reglementate în acest contract și în actele adiționale. Dacă nu ne vom uita puțin la ele …
  • Clotilde Armand: Ok! Cine se ocupă de asta? Într-o săptămână să veniți cu o soluție [neinteligibil]…
  • Participant: Dar încă o dată, nu se poate unilateral. Ele vor fi atacate dacă nu …
  • Clotilde Armand: Pai nu, dar trebuie să găsim în ce scrie acolo, lucrul unde de fapt e o lipsă […] Dar, până atunci, voi împingeți! Cu rea credință, nu mă interesează.
  • Participant: N-ați auzit asta!!

Consecințele care nu au stârnit un interes pentru Clotilde Armand se pare că au ajuns la cel mai înalt nivel. Avocatul Poporului anunţă că s-a autosesizat încă din 9 decembrie cu privire la situaţia din Sectorul 1.

Mihai Drăgan, avocatul lui Dan Tudorache, o acuza de şantaj pe Clotilde Armand, ieri, în scandalul gunoaielor din Sectorul 1.

„Clotilde Armand doreşte să rezilieze contractele făcute de primărie. Este un şantaj din partea domniei sale, pentru a ceda, pur şi simplu, contractele deja câştigate”

„Din păcate, asta se aude de ceva timp, că ar fi vorba despre intenţia doamnei Armand de a schimba firma Romprest cu altă firmă. Eu am această informaţie din primărie. Nu este niciun secret, am colaborat cu primăria. Doamna Armand are o supărare pe tema asta, dar nu pot să o ajut, noi am câştigat un contract cât se poate de legal.

Dumneaei doreşte să rezilieze contractele făcute de primărie. Nu doar firma Romprest este neplătită. Niciun alt prestator nu este plătit de când doamna Armand a preluat mandatul. Este un şantaj din partea domniei sale, pentru a ceda, pur şi simplu, contractele deja câştigate”, a declarat Mihai Drăgan la România TV.

În replică, Romprest, operatorul de salubritate susține că nu există dublă facturare, din contră, există suprafețe care nu sunt prinse în contract, dar care sunt curățate. Ca urmare a acestei situații, Clotide Armand refuză să deconteze sumele facturate de operatorul de salubritate, iar acesta a sistat ridicarea gunoiului de pe rază Sectorului 1.

În vreme ce gunoaiele stau pe străzi în Sectorul 1, pentru că primarul susţine că ar exista probleme în contractul cu Romprest, administraţia condusă de Clotilde Armand a împânzit sectorul cu afişe prin care cetăţenii sunt ameninţaţi cu amenzi uriaşe dacă lasă gunoaiele pe străzi. Până şi actualul primar general, Nicuşor Dan, a afirmat că situaţia din Sectorul 1 ar trebui rezolvată urgent, facturile plătite, iar după ce vor dispărea gunoaiele de pe străzi se pot face şi analize cu privire la contracte.

Reacţia curioasă a selecţionerului Coreei de Sud după ce a văzut că a picat cu...
EXCLUSIV. Revoltător! Scene +18 cu două eleve și un elev, într-o benzinărie din București
FOTO. Nicole Cherry, apariție mai mult decât lipsită de inhibiții! Imagini spectaculoase
A aflat că are iubit și a rămas șocat! Tavi, Clonda, la un pas să...
Ionel Ganea, din nou într-o situație incredibilă! Noua sa soție a cerut ordin de protecție....
Cum poți să-ți găsești cheile cu ajutorul telefonului. Va fi posibil în curând, tocmai s-a...
Ţara care ar putea impune restricţii persoanelor care nu sunt vaccinate împotriva COVID-19: „Ezitarea dvs....
BANCUL ZILEI – Un tip urât are parte de o partidă grozavă de sex
Restricții pentru nevaccinați. Prima țară din lume care limitează libertatea de mișcare a persoanelor nevaccinate
EXCLUSIV. Revoltător! Scene +18 cu două eleve și un elev, într-o benzinărie din București
ROMÂNCA născută într-o familie de evrei considerată cea mai TEMUTĂ femeie din lume. Nici Elena...
Încă doi concurenți vor fi ELIMINAȚI de la Survivor. Prezentatorul Dan Pavel nu vrea să-i...
Fata Andreei Esca și Mario Fresh, mari fani Survivor România. Două Faimoase pe care nu...
Anunțul trist făcut de Angelina Jolie. Din păcate renunță...
Cercetarea care schimbă tot: Cei care îşi fac vaccinul cu ARN mesager degeaba. Este informaţia...
Martha Stewart, piele perfectă la 80 de ani. Secretul din rutina ei zilnică ce o...
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Capcana din maşinile şoferilor: Detaliul pe care conducătorii auto îl ignoră zilnic şi le poate...
Inchide