FOTO | Jill Biden, a doua zi în România. Prima Doamnă a Americii s-a întâlnit cu Carmen Iohannis și cu președintele Klaus Iohannis

FOTO | Jill Biden, a doua zi în România. Prima Doamnă a Americii s-a întâlnit cu Carmen Iohannis și cu președintele Klaus Iohannis
Sursa: Facebook Klaus Iohannis
Publicat: 07/05/2022, 07:50
Actualizat: 07/05/2022, 14:21

Jill Biden, aflată în vizită în România, are, sâmbătă, o întâlnire cu soţia preşedintelui României, Carmen Iohannis. Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii vizitează o şcoală din Capitală în care au fost primiți câțiva elevi ucraineni refugiaţi.

UPDATE ora 14:00 – Soţia preşedintelui SUA a mulţumit autorităţilor din România şi organizaţiilor internaţionale pentru asistenţa umanitară oferită refugiaţilor ucraineni.

În cursul unei vizite la sediul Ambasadei americane din Bucureşti, Jill Biden a mulţumit României pentru găzduirea a aproape 900.000 de refugiaţi ucraineni, transmite Mediafax.

„Este extraordinar, este vorba despre solidaritate, despre colaborare. Din nefericire, cred că acesta este doar începutul” crizei, a afirmat Jill Biden, potrivit agenţiei Associated Press.

„Poporul român este extraordinar, oamenii primesc atât de mulţi refugiaţi în casele lor şi le oferă mâncare, haine şi adăpost, le oferă inimile lor. Cred că lumea ştie aceste lucruri”, a subliniat Jill Biden.

UPDATE ora 12:10 – Jill Biden, a ajuns sâmbătă la prânz la întâlnirea cu Prima Doamnă Carmen Iohannis și a fost întâmpinată și de președintele Klaus Iohannis.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Prima doamnă a Americii, Jill Biden, a ajuns vineri după-amiază în România. Avionul Air Force 2, care o transportă pe soția președintelui american Joe Biden, a aterizat pe aeroportul Mihail Kogălniceanu, în jurul orei 17:00. Jill Biden a coborât din avion și a dat mâna cu militarii care au întâmpinat-o. Ea s-a întâlnit cu militarii americani, după care s-a deplasat la București.

Jill Biden a luat masa alături de soldații americani la cantina de la baza militară Mihail Kogălniceanu, așa cum procedase și soțul său, Joe Biden, atunci când i-a vizitat, în martie, pe militarii SUA din Polonia.

Potrivit imaginilor postate pe contul oficial de Twitter al lui Jill Biden, care poartă mască și mănuși de plastic, își pune într-o casoletă mâncare de la o vitrină cu autoservire, în fața câtorva militari americani.

„Mâncarea înseamnă dragoste”, este comentariul de pe rețeaua de socializare.

Programul vizitei lui Jill Biden în Europa

  • Vineri, 6 mai – Jill Biden va vizita baza de la Mihail Kogălniceanu, unde se va întâlni cu membrii serviciului militar din Statele Unite. Seara, ea va pleca în București.
  • Sâmbătă, 7 mai – Prima Doamnă se va întâlni cu membrii Guvernului României, personalul ambasadei SUA, lucrătorii implicați în acțiuni de ajutor umanitar, precum și profesorii care îi ajută pe copiii ucraineni refugiați să se integreze într-un mediu școlar stabil și sigur. Ea va pleca apoi la Bratislava, Slovacia, unde se va întâlni cu personalul ambasadei SUA.
  • Duminică, 8 mai – Jill Biden va călători în Kosice și Vysne Nemecke, Slovacia pentru a se întâlni cu refugiații, lucrătorii implicați în acțiuni de ajutor umanitar și cu slovacii care sprijină familiile care au căutat refugiu în timpul acestei crize.
  • Luni, 9 mai – Jill Biden se va întâlni cu membrii Guvernului Slovaciei înainte de a pleca în Statele Unite.

Și fiica soților Biden, Ashley (40 de ani), ar fi trebuit să o însoțească pe mama sa în Europa, dar a renunțat la vizită pentru că a avut contact apropiat cu o persoană testată pozitivă la COVID-19, a anunțat Casa Albă, prin intermediul unui comunicat. Ashley a fost testată negativ la noul coronavirus.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat este obligat de instanță să-și plătească soția pentru toată munca depusă în casă,...
Ce s-a ales de Maria Sharapova. Considerată cândva cea mai frumoasă sportivă din lume, a...
FOTO. Așa arată tânăra care a apărut lângă un milionar și și-a mărit tariful, iar...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Mureș a fost prins de polițiști în timp ce îşi viola fiica
Cu EA a înlocuit-o Pescobar pe Larisa Popa! Cine este noul manager de la Taverna...
Irina Loghin, luată cu Salvarea!
Misterul morţii avocatei Monica Cioată, dezlegat după 3 ani. Înregistrarea cu ultimele minute din viaţa femeii
"Plângea acolo lângă schit". Primele imagini cu Radu Ayan, copilul de 2 ani găsit după...
Cum a sărbătorit Vladimir Putin după ce a câștigat alegerile din Rusia. Liderul de la...
Vedete din România care s-au luat la trântă cu sticlele și au pierdut lupta! Imagini...
Acte auto pe care ești OBLIGAT să le ai în ORIGINAL, în mașină
Noul smartphone de la Google, Pixel 9, vine cu o serie de îmbunătăţiri şi caracteristici...
Un MARE savant AVERTIZEAZĂ: Se va ajunge la o luptă între mașinărie și om
Se poate reține PERMISUL PE NEDREPT. Este obligatoriu ca șoferii din ROMÂNIA să știe acest...
Cutremur la Antena 1. Schimbarea e fără precedent
Ce jurat a câștigat prima amuletă din sezonul 13 Chefi la cuțite: „Cineva a vrut...
"Plângea acolo lângă schit". Primele imagini cu Radu Ayan, copilul de 2 ani găsit după...
Nicolae Guță, părere sinceră despre vacanțele exotice. De ce nu a mers cântărețul niciodată în...
„Este un adult cu propriile planuri”. Cum se înțeleg, de fapt, Teo Trandafir și fiica...
BANCUL ZILEI. Bulă și Bubulina dorm. Întins pe tot patul, Bulă sforăie...
Coreea de Nord ar fi trimis Rusiei 7.000 de containere cu echipamente militare