Lăutarul Dan Pitic, condamnat la patru ani și jumătate de închisoare pentru plasare de bani falși. Făcea parte dintr-o grupare de crimă organizată

Lăutarul Dan Pitic, condamnat la patru ani și jumătate de închisoare pentru plasare de bani falși. Făcea parte dintr-o grupare de crimă organizată
Lăutarul Dan Pitic a fost condamnat la închisoare cu executare după ce ar fi plasat euro falși/Sursa/Facebook
Publicat: 18/10/2021, 14:28
Actualizat: 18/10/2021, 14:30

Un cunoscut interpret de muzică lăutărească din Petroșani a fost condamnat la 4 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru plasare de valută falsă. Cunoscut sub numele de Dan Pitic, cântărețul a fost acuzat de apartenență la o grupare de crimă organizată care se pregătea să pună în circulație aproximativ 100.000 de euro.

Interpretul de manele Ioan Daniel Stoica, cunoscut sub numele de scenă „Dan Pitic”, a fost condamnat de Judecătoria Târgu Jiu la o pedeapsă de 4 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru plasarea de valută.

Inițial, pedeapsa a fost numai de 3 ani și 6 luni cu suspendare, de 1 an, 1 luna  lu 10 zile, magrsirații au contopit pedepsele, au adăugat un spor de un an la noua pedeaspă și au sstabit, în final, o sentință de patru ani și jumătate.

Pitic purta, ilegal, un pistol Beretta

Constată că infracţiunile pentru care inculpatul Vasile Romeo a fost condamnat în prezenta cauză sunt concurente cu infracţiunea pentru care inculpatul a fost condamnat la pedeapsa de 1 an închisoare prin sentinţa penală nr.43/2021 pronunţată de Tribunalul ARAD, definitivă prin decizia Curţii de Apel Timişoara nr.490/2021. În baza art. 38 alin. 1 C.p., art. 39 alin. 1 lit. b C.p., contopeşte pedepsele aplicate inculpatului în prezenta cauză cu pedeapsa de 1 an închisoare aplicată prin sentinţa penală nr.43/2021 pronunţată de Tribunalul ARAD, definitivă prin decizia Curţii de Apel Timişoara nr.490/2021, în pedeapsa cea mai grea de 3 ani şi 6 luni închisoare la care se un spor de 1 an închisoare, în total 4 ani şi 6 luni închisoare, cu executarea în regim de detenţie. În baza art.104 alin.2 C.p. revocă liberarea condiţionată pentru restul de 149 zile închisoare, rest rămas neexecutat din pedeapsa de 1an, 1 lună şi 10 zile închisoare aplicată prin sentinţa penală nr.345/2019 a Judecătoriei Arad, definitivă prin decizia penală nr.520/2019 a Curţii de Apel Timişoara iar în baza art.43 alin.1 C.p. cumulează restul rămas neexecutat cu pedeapsa stabilită, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa de 4 ani, 6 luni şi 149 zile închisoare”, se arată în sentinţa Judecătoriei Târgu-Jiu, care nu este definitivă.

În plus, magistrații au decis confiscarea a 301 de bancnote de 20 de euro şi a 5 bancnote de 100 de euro, plus un pistol marca Beretta, găsit pe la percheziție, pe care Dad Pitic îl deținea în mod ilegal.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Poliției citeste mai mult
ŞOC! O mare sportivă a României, înfometată şi abuzată în secret: "Mi-a pus mâna pe...
Cam nefiresc! Ce cadou ciudat le-a dat Alina Sorescu fiicelor ei, de Moș Nicolae
FOTO. Larisa Drăgulescu se pozează în ipostaze interzise! `Am făcut așa o avere impresionantă`
Dieta împotriva inflamației. Alimentele care luptă cu îmbătrânirea, durerea și bolile cronice
Ion Țiriac, ce lovitură! Și-a vândut una dintre cele mai sclipitoare și scumpe afaceri
O pandemie ascunsă? Boala care ucide mult mai mulţi oameni decât se credea
O bancă din ROMÂNIA vinde un SUV BOMBĂ. Are dotări și un LOOK incredibile
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
Mărturia primului român infectat cu tulpina Omicron: vecinii nu-l lasă să deschidă fereastra
Cam nefiresc! Ce cadou ciudat le-a dat Alina Sorescu fiicelor ei, de Moș Nicolae
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
CUM s-au bucurat MICUȚII de cadourile de la MOȘ Nicolae! Video
TOP 3: Cele mai bune filme de comedie din istorie
Vestea ȘOC a momentului în România: A murit... Un sfârșit cumplit
Veste uriașă pentru toată România. Marcel Ciolacu a promis. A anunțat astăzi, 6 decembrie
Infidela Mihaela Rădulescu a fost prinsă în pat cu dansatorul Laurențiu. Ce va face Felix...
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...