LIVE UPDATE | Război Israel-Hamas, ziua 81. Netanyahu, vizită în Fâșia Gaza/Israelul a ucis un important general iranian

Publicat: 26/12/2023, 08:44
Actualizat: 26/12/2023, 22:04
21:49

Un ministru israelian discută în SUA opțiuni de reducere a operațiunilor

Ron Dermer, ministrul israelian al Afacerilor Strategice, se află marți la Washington, pentru întâlniri cu Jake Sullivan, consilierul pentru Siguranță Națională al președintelui Joe Biden, și cu secretarul de Stat Antony Blinken.

Citește articolul AICI

21:49

Armata israeliană consideră că ofensiva în Fâșia Gaza va mai dura ”multe luni”

Războiul din Fâșia Gaza va mai continua ”multe luni”, a afirmat marți seară generalul Herzl Halevi, șeful Statului Major al armatei israeliene.

Citește articolul AICI

19:58

Incident de securitate în apropierea Ambasadei Israelului din India

O explozie de mică amploare a fost raportată, marți seară, la sediul Ambasadei Israelului din India, iar serviciile de securitate din New Delhi încearcă să afle cauzele deflagrației.

Citește articolul AICI

14:55

Grupul Hezbollah a atacat o comunitate din nordul Israelului

Cel puțin cinci persoane au fost rănite, marți, în urma unui atac lansat de militanți Hezbollah din sudul Libanului spre localitatea israeliană Shomera.

Citește articolul AICI

14:54

Incidente militare în Marea Roșie, inclusiv în apropierea unei stațiuni din Egipt

Mai multe incidente militare au avut loc, marți, în sudul Mării Roșii, inclusiv în apropierea unei stațiuni din Egipt, în contextul riscurilor generate de militanții huthi din Yemen.

Citește articolul AICI

13:54

Arme ascunse sub pături de copii și plăcuțe de înmatriculare israeliene găsite în Gaza

Arme ascunse sub pături de copii și plăcuțe de înmatriculare israeliene găsite de Batalionul 931 în timpul unei operațiuni în Daraj Tuffah, în nordul Fâșiei Gaza, susține armata.

În interiorul unui dormitor pentru copii dintr-o casă civilă, IDF a descoperit zeci de kalașnikovuri, grenade, „Bazukas”, capete de rachete RPG și plăcuțe de înmatriculare israeliene.

Armele găsite sunt o dovadă în plus a încercării Hamas de a ascunde armanetul și activitățile teroriste în spatele populației civile și a infrastructurii, transmite armata israeliană.

12:10

Israelul lovește ținte din Liban

IDF transmite că au fost identificate mai multe lansări din Liban spre zona Har Dov din nordul Israelului. Ca răspuns, Tzahal-ul a lovit mai multe ținte din Liban.

În această dimineață (marți), o rachetă sol-aer a fost lansată din Liban spre un avion al IDF care opera în zonă. Aeronava nu a fost avariată de rachetă și și-a îndeplinit cu succes misiunea, transmite armata israeliană.

De asemenea, un avion de vânătoare a lovit în această dimineață infrastructura teroristă Hezbollah din Liban. În plus, un tanc israelian a tras spre o țintă care reprezenta o amenințare în Liban.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a vizitat nordul Fâşiei Gaza. Cu acest prilej, el le-a transmis soldaților întâlniți aici că războiul împotriva palestinienilor din Hamas va continua „până la sfârşit”.

În pofida apelurilor comunității internaționale de încetare a focului, se pare că niciuna dintre tabere nu intenționează să reducă ostilitățile.

„O bătălie feroce, violentă şi fără precedent”

Chiar Hamas condiţionează orice nou acord privind un schimb de ostatici de o încetare permanentă a focului. Israelul respinge această opţiune, Netanyahu anunțând că este hotărât să continue războiul până la distrugerea grupării islamiste.

La rândul lor, prin vocea liderului Hamas, Yahya Sinwar, palestinienii transmit că aceasta este „o bătălie feroce, violentă şi fără precedent” împotriva Israelului.

Vizita lui Netanyahu în interiorul Fâșiei Gaza, a doua de când a început războiul, coincide cu cea de-a 80-a zi de lupte.

„Nu ne oprim. Războiul va continua până la sfârșit, până când vom termina Hamas, nu mai puțin!” – Benjamin Netanyahu

Aproximativ 100 de palestinieni au fost ucişi în ultimele ore în lovituri israeliene masive în Gaza. Potrivit celui mai recent bilanţ realizat de Ministerul Sănătăţii din Palestina, cel puţin 20.674 de locuitori din Gaza – inclusiv peste 8.000 de copii – au fost ucişi şi peste 54.536 de, răniţi. În jur de 7.500 de cadavre s-ar afla sub dărâmături.

Ofensiva, cea mai sângeroasă desfăşurată vreodată de Israel împotriva Hamas în Fâşia Gaza, a fost lansată ca represalii la atacul de pe teritoriul său din 7 octombrie, care s-a soldat cu aproximativ 1.140 de morţi, majoritatea civili, potrivit ultimelor cifre oficiale israeliene.

De asemenea, Hamas a răpit aproximativ 250 de persoane, dintre care 129 încă mai sunt în ostatice.

Important general iranian, ucis în Siria

Iranul a anunţat moartea unuia dintre comandanţii săi de top într-un atac israelian în Siria, promiţând să răzbune asasinarea acestuia, transmite France Presse.

„Generalul de brigadă Razi Mousavi, unul dintre cei mai importanţi consilieri ai Gardienilor Revoluției, a fost ucis în Siria într-un atac al regimului sionist efectuat în urmă cu câteva ore”, anunţă Teheranul într-un comunicat.

Generalul Mousavi a fost descris drept „liderul logistic al Axei rezistenţei” (n.r. – grupuri armate islamiste care luptă împotriva Israelului) în Siria.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), cu sediul la Londra, care are o reţea extinsă de surse în Siria, a raportat luni, 25 decembrie, lovituri israeliene asupra poziţiilor folosite de grupurile iraniene şi Hezbollah, din Liban, în cartierul Sayyida Zeinab.

Israelul comentează rareori operaţiunile sale din Siria, dar spune că doreşte să împiedice Iranul, duşmanul său principal, să se instaleze în apropierea sa. Întrebată luni despre moartea lui Mousavi, IDF a transmis că „nu comentează rapoartele mass-media străine”.

Iranul este unul dintre principalii susţinători internaţionali ai mişcării palestiniene Hamas. De asemenea, Republica Islamică se poziționează ca un aliat major  al preşedintelui sirian Bashar al-Assad, oferindu-i sprijin economic, politic şi militar.

Sursa VIDEO/ IDF

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Cea mai tunată de la mare! A defilat de 1 Mai cu talia de viespe...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Întors în ţară din Germania, un bărbat din Gorj a avut parte de o surpriză...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Cine este tânărul din Suceava care și-a pierdut viața după ce a fost lovit cu...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
Vladimir Putin a dat ORDIN. Deja a început totul: Nu vreau să sperii pe nimeni...
Vești proaste despre Florin Piersic. Spitalul l-a îmbolnăvit mai rău
De ce Gică Popescu nu i-a cumpărat fiicei sale o mașină mai scumpă: „Eu am...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
FOTO. Unde se ascundea traficantul de migranţi care a atacat cu cuţitul doi poliţişti de...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
O nouă erupție puternică pe suprafața Soarelui! Semnalele radio din Pacific au fost perturbate