Lucian Bode, trei PROCESE pe rol cu Universitatea Babeș-Bolyai, privind teza sa de doctorat

Lucian Bode, trei PROCESE pe rol cu Universitatea Babeș-Bolyai, privind teza sa de doctorat
Ministrul de Interne, Lucian Bode / Sursa foto: Alexandra Pandrea (GANDUL)
Publicat: 22/02/2023, 12:30
Actualizat: 22/02/2023, 19:37

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a intentat un al treilea proces Universității Babeș-Bolyai, privind teza sa de doctorat, pe rolul Tribunalului București fiind înregistrată, luni, solicitarea secretarului general al PNL privind anularea hotărârii Comisiei de etică a universităţii, în care se afirmă că teza de doctorat a ministrului este profund viciată.

În cadrul Hotărârii Nr. 1 din 2023 a Comisiei de etică a Universităţii Babeş – Bolyai se mai arăta faptul că universitatea va sesiza CNATDCU cu concluziile analizei tezei de doctorat şi se solicita ministrului şi Editurii CA Publishing retragerea cărţii „Securitatea energetică şi managementul resurselor la începutul secolului XXI: România în context european actual”, publicată pe baza tezei.

Totodată, pe rolul Tribunalului Sălaj s-a înregistrat, în 2 februarie 2023, solicitarea lui Lucian Bode de anulare a Hotărârii nr.10/ 2022, prin care Comisia de etică din cadrul UBB se autosesiza pentru suspiciuni de plagiat în teza de doctorat a ministrului.

În plus, Curtea de Apel Cluj a stabilit data de 22 martie ca prim termen în recursul pe care ministrul l-a intentat Universităţii Babeş – Bolyai, privind suspendarea Hotărârii nr.10/ 2022.

În 17 ianuarie, Tribunalul Sălaj respinsese ca nefondată cererea de suspendare a executării acestei Hotărâri, informează Agerpres.

VIDEO | Klaus Iohannis, despre suspiciunile de plagiat în cazul ministrului Bode: „Este adevărat că sunt probleme. Mă aștept ca până la rocada guvernamentală să se ia o decizie clară” / Reacția premierului Nicolae Ciucă

Președintele României, Klaus Iohannis, a vorbit, joi, 9 februarie, despre suspiciunile de plagiat care planează în cazul ministrului de Interne, Lucian Bode. „Este adevărat că sunt probleme. Mă aștept ca până la rocada guvernamentală să se ia o decizie clară”, a transmis șeful statului.

Lucian Bode a cerut retragerea cărții publicate pe baza tezei de doctorat. Ministrul de Interne nu renunță la acțiunea în instanță împotriva Comisiei de Etică a UBB

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a cerut, în luna ianuarie, retragerea cărții bazate pe teza sa de doctorat, după ce Comisia de Etică a Universității Babeș-Bolyai (UBB) a stabilit că este profund viciată și cu abateri grave de la etica academică. Editura a confirmat și a acceptat solicitarea de retragere de la difuzare și vânzare a oricăror exemplare, respectiv suspendarea oricăror demersuri de republicare. Lucian Bode continuă și acțiunea în instanță, contestația ministrului la decizia Tribunalului Sălaj prin care i-a fost respinsă acțiunea împotriva Universității „Babeș-Bolyai” fiind înregistrată joi.

EXCLUSIV | Ministrul Lucian Bode vrea să oprească, prin instanță, reevaluarea tezei de doctorat la UBB. Rectorul Daniel David: ”Mergem înainte, nu am primit nicio interdicție să facem un lucru pe care, în mod normal, orice universitate poate să-l facă”

Rectorul Universității Babeș-Bolyai (UBB), Daniel David, a declarat, la începutul lunii ianuarie, pentru GÂNDUL, că reanalizarea lucrării de doctorat a ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, de către Comisia de Etică va continua, atât timp cât nu există nicio interdicție din partea vreunei instanțe de a face acest lucru. Reacția rectorului vine după ce ministrul Lucian Bode a dat în judecată Comisia de Etică a UBB, cerând în instanță anularea hotărârii de reverificare a lucrării sale de doctorat, pentru suspiciuni de plagiat. Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a spus, pentru Gândul, de ce acțiunea ministrului de Interne se va judeca la Tribunalul Slaj, dar și ce argumente a adus Lucian Bode în cererea sa.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Românii, OBLIGAŢI să dea bani. Va fi lege în 2025: Au de unde
Un produs foarte căutat s-a ieftinit. Mulți români l-au cumpărat deja
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Lino Golden și Delia s-au căsătorit, după doi ani de relație. Imagini de la cununia...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului